Spolu

Spolu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465292/mid_spolu-2Ut-465292.jpg 4 32 7

Záleží Vám na člověku po svém boku? Nechcete přijít o vztah, který jste si vysnili? Pak si uvědomte důležitost toho slova. SPOLU. Spolu totiž stavíme, ale taky boříme… Motto: „Ve vztahu nikdy není jenom jeden vítěz a jeden poražený, ale vždy jen dva vítězové, nebo dva poražení.“ Neobvykle neromantická kniha o obvykle romantickém slově. Láska. Ta přitom zdaleka není jenom slovo nebo pocit. Láska je především čin. Vztah je totiž jako zahrada, který musíme každodenně udržovat, jinak zajde. A k tomu, aby zašel, nemusíme nutně udělat něco špatně. Stačí, že neuděláme nic. Stačí, že začneme neřešit, nesdílet, nekomunikovat, nepodporovat, nesoucítit. Že začneme zapomínat, že vztah je hlavně dřina. Že milovat znamená nejen neubližovat, nejen důvěřovat, nejen se obětovat, ale také mít svou osobní mez. Být ve všem SPOLU, ale ani nezapomínat na sebe. Jen pak totiž milovat znamená dokázat spolu víc, být spolu silnější a spokojenější než o samotě. Sháníte dárek pro partnera, na kterém Vám záleží? Je to 264 stran, které promluví za Vás. Ať už procházíte krizí, nebo se krizi chcete vyhnout. Ať už žijete svůj sen, nebo Vám ten sen začal protékat mezi prsty. Je to kniha krátkých uvědomění do chvil, kdy už víte, že sami vztah nevybudujete. Že každý most potřebuje dva pevné břehy. A oba potřebují na své síle pracovat – jinak se most zhroutí. Unikátní kniha Petra Casanovy v novém čtvercovém formátu má pět částí. Věnuje se společnému zvládání toxických nálad, slabosti, výchovy, minulosti i okamžité nekompatibility. Ukazuje, pro jaké zbytečné chyby se vztahy ukvapeně hroutí, jak málo stačí k jejich záchraně a novému začátku bez ohledu na to, zda je dnes Valentýn či běžný den. S touto knihou není na záchranu vztahu nikdy pozdě. Stačí jen chtít ji otevřít…... celý text

Přidat komentář

LunaL.
31.12.2022 5 z 5

První kniha od autora. Přečetla jsem během týdne, musela jsem se krotit, abych ji nepřečetla najednou. Tolik zajímavých myšlenek, tolik pravdivých vět. Nikdy nepíšu do knih, ani nepodtrhávám, co mě zaujme. Kdybych to dělala, nezůstala by v knize nepopsaná stránka. Dočteno před půlnocí - věřím, že v novém roce se s autorem ještě setkám

a304
02.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Citace: "Ve vztahu nikdy není jeden vítěz a jeden poražený, vždy dva vítězové, nebo dva poražení." Tak jsem vždy vztahy chápala a protože opakování je matka moudrosti, tak je vhodné starou moudrost připomenout.
Obsah není náročný, ale smysluplný, občas i podobná literatura může uklidnit atmosféru, doporučuji.


LucyBrand
30.11.2021 4 z 5

Kniha mi velmi sedla a bylo to čtivé, nenáročné a pohodové čtení na víkend. Byla to třetí kniha od autora a mám jeho knihy ráda, a člověk si přehodnotí i své co si zažil a co by se mělo, mohlo změnit do budoucna a jelikož je to shrnuté na jednu stránku tak mi to nevadilo. Poměrně mi to dalo dost zajímavých myšlenek a námětů do života. Rozhodně doporučuji!

ZuzanaK.
27.07.2021

V knize (byla mi doporučena a zapůjčena) je určitě mnoho zajímavých myšlenek a podnětů k zamyšlení snad i přehodnocení, ale styl mi natolik nesedl, že si z knihy asi příliš neodnesu.

Uterox
06.06.2021 2 z 5

Nezaujalo mě to. Evidentně nejsem cílová skupina. Oceňuji však shrnutí každé stránky do 1 věty.

Ashi
15.04.2021 3 z 5

Přiznám se, že jak se mi ostatní knížky autora líbili, tak zde jsem nějak necítila ten hlubší smysl.

gargamelka
15.02.2021 5 z 5

Tento žánr knížek čtu zásadne s obyčejnou tužkou po ruce, abych si mohla kroužkovat čísla stránek nebo dělat nenápadné značky k pasážím. Petrova knížka by musela být označena celkově pomocí obyčejné tužky. Podporující kniha, plná pravdy, sice nic závratného, ale přeci uhodilo kladívko na hlavičku. Jakási Bible ponechání si sebe samého.