Děvčata z Bloomsbury

Děvčata z Bloomsbury https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518769/bmid_devcata-z-bloomsbury-Uuj-518769.jpg 4 8 4

Spolek Jane Austenové série

< 2. díl

Bloomsbury Books je staromódní knihkupectví, prodávající jak nové knihy, tak vzácné tisky. Za svou staletou existenci odolalo všem změnám a život v něm řídí muži a jednapadesát neporušitelných pravidel sestavených samotným ředitelem obchodu. Jenže se píše rok 1950, svět se mění a svět knih a vydavatelství zvláště a děvčata v Bloomsbury Books mají vlastní plány. Vivien Lowryová je dosud svobodná, protože její snoubenec z řad aristokracie byl zabit v bojích druhé světové války. Bystrá a elegantní Vivien má spoustu dobrých důvodů k zármutku a největším z nich je Alec McDonough, vedoucí oddělení beletrie. Grace Perkinsová je vdaná žena se dvěma syny, jež v knihkupectví pracuje proto, aby finančně přilepšila své rodině, která na tom po psychickém zhroucení jejího manžela není po válce nijak valně. Evie Stoneová je jedna z prvních žen, kterým bylo umožněno vystudovat Cambridge. Nebyla přijata na akademický post proto, že byl upřednostněn její méně schopný spolužák a zároveň rival. Evie teď pracuje v Bloomsbury Books a spřádá plány, jak změnit svou budoucnost.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

Bloomsbury Girls , 2022


více info...

Přidat komentář

bookcase
18.04.2024 4 z 5

Miluji příběhy z knihoven a knihkupectví, ale tomuhle opravdu něco málo chybělo, trochu víc života, šťávy, jak už někdo psal.

bábuška
12.03.2024 3 z 5

Přestože se děj odehrává v poválečných letech, i v takovém knihkupectví, mužské osazenstvo hraje prim a ty tři ženy jsou přehlíženy, přestože vykonávají větší díl práce. Jinak je ten příběh rozvleklý, trochu vyčnívá smutné manželství Grace, Vivien je osoba živější, ale nejmladší Evie působí jako šedá myška. Čekala jsem trochu živější příběh.


Knižní střípky
13.02.2024 4 z 5

Pokud máte chuť na román z knihomolského prostředí, z Anglie roku 1950, který neutíká zběsilým tempem, plyne pomalu, ale v žádném případě nenudí, vydejte se do jednoho stoletého knihkupectví Bloomsbury. Věřím, že vás tato návštěva potěší.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.

Terkaodkafe
12.02.2024 3 z 5

Je to kniha o psaní, vydávání knih a literatuře. A také o hledání svého místa v životě, i když všechny karty hrají proti nám. Nechybí v něm láska, nenávist či přátelství. Kniha má všechny správné ingredience, aby vznikl dobrý příběh, který čtenáře nenechá spát. Ovšem nemůžu se zbavit dojmu, že jí něco chybí. Začátek byl skvělý, ale pak poněkud docházel dech. První díl byl mnohem lepší.

Celá recenze v recenzích.

Štítky knihy

britská literatura

Autorovy další knížky

2021  68%Spolek Jane Austenové
2023  70%Děvčata z Bloomsbury

Kniha Děvčata z Bloomsbury je v

Přečtených12x
Knihotéce59x
Chystám se číst43x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x