Spokojený psí život

Spokojený psí život https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353815/bmid_spokojeny-psi-zivot-HJ5-353815.jpg 4 8 3

Etolog a novinář Thomas Riepe má na svém kontě řadu populárně naučných knih o psech a v této nevelké, vtipně napsané příručce uvádí soubor praktických rad, tipů a návodů, jak postupovat, aby se váš čtyřnohý společník cítil spokojeně. Autorův přístup je inovativní v tom, že důsledně vychází z hlediska psa a jeho přirozených požadavků. Opírá se přitom o chování divoce a polodivoce žijících plemen, jako jsou vlci, dingové nebo pouliční psi, a rozebírá, co je pro ně důležité, jak si obstarávají potravu, proč si brání revír ap. S tím do kontrastu dává život psů v moderních velkoměstech a snaží se odpovědět na otázku, jak to udělat, aby se i naši domácí mazlíčci, žijící vlastně v nepřirozených podmínkách, mohli projevovat v souladu se svou přirozeností. Autor píše humorně a čtivě a text doplňují vtipné ilustrace.... celý text

Přidat komentář

Betti
24.08.2023 5 z 5

Tato stručná knížečka pojednává o etologii vlka, dinga, venkovních, farmářských, pouličních, šenzi i domácích psů. Porovnává jejich chování a dává různé tipy, jak implementovat prvky jejich přirozeného chování do každodenního života psa domácího. I když jsem už přečetla spoustu psích knížek a vím toho spoustu o psech, našla jsem v této knize nové informace (například jsem nevěděla o páriech, což jsou psi pouliční, kteří utekli/byli opuštěni lidma a šinzi psech, což jsou původní domácí psi, kteří žijí volně v okolí lidí).

knihyKeMne
31.07.2021 4 z 5

Rad je v této útlé knížce skutečně pomálu, zato jsou podloženy tak dokonale, že si je snadno zapamatujete. Knížka se totiž převážně věnuje popisu volně žijících psů a jejich nejbližších psovitých příbuzných. Ale to bylo taky zajímavý.


Inka063
27.11.2019 3 z 5

Popravdě - o tom, jak psu vytvořit prostředí, které mu umožní žít podle jeho přirozeného způsobu chování, je zde uceleně pár stránek. Na straně druhé to ale vyplývá z popisů života vlka, dinga, šenzi psů a pouličních páriů. O tom je převážná část knihy. Určitě i to je zajímavé a souvisí to s životem dnešního doma chovaného psa, je zde i několik čerstvých novinek z posledních etologických sledování.
Mimochodem - přála bych autorovi vidět mé dva psy, kteří by měli chodit pomalu a neplýtvat zbytečně energií tak, jak to dělají sebeurčující psi. Nechávám je navolno, aby si sami zvolili tempo chůze. Snad ještě nikdy volným krokem nešli :-). A to s nimi chodím dvakrát denně na dlouhou procházku.
Mimochodem - bezva práce jezdit po celém světě a pozorovat chování všech možných vlčích potomků :-).

Autorovy knížky

Thomas Riepe
německá, 1964
2017  73%Spokojený psí život

Kniha Spokojený psí život je v

Přečtených11x
Knihotéce6x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x