Špionka z Bastily

Špionka z Bastily https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452145/bmid_spionka-z-bastily-Etn-452145.jpg 4 19 8

Historický román z období francouzské revoluce Píše se rok 1792. V Paříži vládne značně výbušná atmosféra, věci dospěly do bodu, kdy lidé nemají co ztratit a jsou na pokraji vzpoury. Anglie se pokouší zákulisními machinacemi svrhnout francouzského krále, zatímco Robespierre se právě chystá chopit se moci. Attika Morganová, výstřední a vzpurná dcera vysoce postaveného lorda ve službách anglické tajné služby je aktuálně v nemilosti po nevydařené misi. Do Paříže se tak vydá, přes přísný zákaz nejvyššího nadřízeného, hledat svou oblíbenou sestřenici Grace, které hrozí nebezpečí, neboť byla bez svého vědomí zapletena do sítě intrik kolem takzvaného “královnina náhrdelníku”, který měl kompromitovat královnu Marii Antoinettu v očích francouzského lidu. Po svém příjezdu odhaluje spiknutí vzbouřenců a sama se tak dostává do smrtelného nebezpečí. Attice záhy začíná její závod s časem, ve kterém však může zachránit více životů, než pouze ten svůj.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Historické romány
Vydáno: , Česká citadela
Originální název:

The Bastille Spy , 2019


více info...

Přidat komentář

Paulika419
14.12.2023 3 z 5

Píše se rok 1792.Bastila byla ovšem dobytá 14.července 1789.Tak trochu James Bond v sukních francouzské revoluce.Je vidět,že autorka je novinářka a vůbec mě to nepřipadne jako historický román spíš špionážní poznámkový blok.

Elena892
19.06.2023 5 z 5

Kniha se mi dost líbila, přečetla jsem ji za den. Bylo to zajímavé a nemohla jsem se od ni odtrhnout, docela jsem čekala že Jemmy a Attika skončí spolu. Mám rada Francii a tyhle knížky s děju ve Francii miluju. Hodně se mi líbily na té knize krátké části a že nekteré byly i z pohledu Grace nebo Roberspierra. Dost mě zarazilo že kniha v českém vydání má jen 306 stran, kdežto originální v angličtině 432, takže ji museli zkrátit, což mě mrzí, protože konec vůbec nevypadal jako konec a tak jsem se rozhodla, že si jí koupím i v angličtině abych mohla vědět o co jsem přišla


pydla
17.01.2023 4 z 5

Po delší době jsem zase sáhl po historickém příběhu a nelituji. Špionka z bastily je dobře se čtoucí, vcelku svižný příběh z doby francouzské revoluce a revolty vůči králi. Francouzská historie je zajímavá prošpikovaná piklemi, záští a bojů o moc, plnou šedých eminencí tahajícími za nitky v zákulisí své moci. Tato kniha se v tomto nedá srovnat se Třemi mušketýry nebo třeba Hrbáčem, ale pro mladé čtenáře jistě zajímavá.
Za mě, je právě škoda, že se dnes knihy nepíší tolik výpravnou formou. Dávám 3 a půl hvězdy

evask
26.11.2022 3 z 5

Dočetla jsem, ačkoli mě to nebavilo. Historický dobrodružný román, napsaný ovšem současným jazykem za použití moderních výrazů (mít na něco koule), tak to je mně taky proti srsti. Zopakovala jsem si dobytí Bastily, jinak mně to nedalo vůbec nic.

ZUZANA-123
16.06.2022 5 z 5

Tohle bylo napînavé až do samèho konce,nemohla jsem se odtrhnout od čtenì.Navìc se mi lìbil styl jakým je tento historycký román napsán.Momentâlně lze zakoupit i za cenu pod 100 kč.

Ronnie68
05.01.2022 5 z 5

Skvělá kniha ... nejprve mě zaujal jen název knihy ... pak že se jedná o historický román, zasazený těsně před začátek revoluce a konče slavným pádem Bastily .... a děj jako takový mě tak zaujal, že mě ani nějak nepustil ... prostě skvělá historická kniha, která se čte jedna báseň ... s přibývajícími stránkami děj nabývá na dramatičnosti ... bylo to opravdu super čtení ...

HockeyGirl
01.05.2021 5 z 5

Historický román z období francouzské revoluce se mi velmi líbil. Byla to snad asi první knížka, kterou jsem na toto téma četla. Líbil se mi příběh Attiky Morganové, která byla pro mne sympatickou postavou po celou dobu příběhu o tom, jak padla Bastila. I postava Jemmyho se mi líbila, protože byl spojenec Attiky. Knížka se mi četla velmi dobře, nebyla nějak zbytečně dlouhá, nebyly tam nudné pasáže a pořád se tam něco dělo. Určitě dávám 5*, protože nemám co vytknout.

ANDY28
31.12.2020 4 z 5

šmrncovní oddechovka

Štítky knihy

Velká francouzská revoluce (1789-1799)

Autorovy další knížky

C. S. Quinn
britská
2016  75%Lovec zločinců
2020  81%Špionka z Bastily