Špioni v diplomacii

Špioni v diplomacii https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315011/bmid_spioni-v-diplomacii-Dgr-315011.jpg 4 3 2

Kniha se zabývá podstatou, významem a činností zpravodajských služeb. Unikátně popisuje jejich vzájemný vztah a obsahové priority na řadě operativních případů při řešení mezinárodně politických, zvláště krizových situací. Je ojedinělým svědectvím o významných politických událostech s prognózou jejich dalšího vývoje. Rozkrývá pozadí rozhodujících diplomatických postupů a poskytuje konkrétní rozbor současných politických podmínek USA, Ruska, Číny a jejich zahraničně politických priorit a vzájemné závislosti při jejich řešení.... celý text

Přidat komentář

Hobo
24.09.2023 5 z 5

Svým významem hodnotím knihu ještě o něco výše než H. Kissingera Uspořádání světa, bohužel hvězdičky už přidat nelze.
Publikace odráží mé životní zkušenosti, doplňuje mé vědomosti o událostech, které se kolem mne děly v průběhu celého života. Je bezesporu velmi objektivní, nikomu nestranící; v této míře jediná, vůči níž nemám žádné, ale opravdu žádné výhrady. Myslím, že její čas teprve přijde.

hnatlubo
18.01.2017 3 z 5

Zajímavá kniha, autor je určitě ve svém oboru odborník. Kniha má však několik vad, tou nejmenší jsou věty, které se často opakují. Autor píše tuto knihu velmi sebestředně, až má člověk dojem, že autor je neomylný vševěd. Nejvíce mi, ale vadí jak pan Polreich hanobí a špiní Českou republiku. Skoro ho až lituji, že žije v tak nedemokratické a agresorské zemi jako je ČR. Zarážející je také autorův patrný obdiv k Rusku (a bývalému SSSR) na jehož adresu není v knize jediná kritická věta, zatímco západní společenství je zde velmi často kritizováno až hanobeno.


Autorovy další knížky

Miroslav Polreich
česká, 1931 - 2019
2017  62%Neviditelno - Rozhovory o odvrácené straně světa
2009  93%Utajená zákulisí
2016  80%Špioni v diplomacii
2019  57%Zpravodajská služba - Vyšší forma diplomacie

Kniha Špioni v diplomacii je v

Právě čtených1x
Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x