Špion

Špion https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56121/mid_spion-gbP-56121.jpg 4 3 3

Špion. Letec. Voják. Kmenový vůdce. Milující otec. Dobrodruh… Tam někde dole pod rovníkem, kdesi až na druhé straně zeměkoule, leží Austrálie. Jedny z nejdražších evropských letenek směřují právě tam a ne každá bývá zpáteční. U některých se to dokonce ani nepředpokládá a není pochyb o tom, že to má své důvody. Komunistická rozvědka rozehrávala s lidmi a kolem lidí nejrůznější zpravodajské hry. Občas se přitom stávalo, že se náhle začalo hrát podle zcela jiných, nečekaných pravidel. Nebo dokonce bez nich.... celý text

Přidat komentář

Auto999
09.07.2023 4 z 5

Velmi čtivá kniha. Název klame, o špiónech je pouze jedna kratší kapitola. Zbytek jsou různé neuvěřitelné životní zážitky povětšinou z Austrálie. Útěk z vězení, život mezi Aboriginci, pěstování, přeprava a prodej drog i šťastný život s rodinou. O lidech kteří měli všechno a poté o vše přišli. Hodně zajímavé čtení.

jajaza
13.10.2017 5 z 5

Tato knížka se mi dostala do ruky náhodou, otevřela jsem jí jen tak ze zvědavosti, ale musím přiznat, že jsem se do ní tak začetla, že kdybych měla víc času, asi bych jí zhltla jedním dechem. Vyprávění má spád, hrdina jde z jednoho dobrodružství do druhého takovým fofrem, že se kniha prostě nedá odložit. Když uvážím, že jsem si od toho nic neslibovala, kniha předčila mé očekávání, sedí mi i styl vyprávění, je tam humor i pár námětů k zamyšlení, dávám pět hvězdiček.


aht
03.11.2015 4 z 5

Velmi zajímavá kniha plná nejrůznějších více či méně uvěřitelných příběhů. Spousta věcí i když se zdá jako úplné sci-fi se snadno dá uvěřit díky jedinečnému podání autora. Autor si nehraje na spisovatele, píše tak jak to cítí, jak to zažil či odposlechl. Není to úplně jednoduché čtivo pro zakořeněného středoevropana.