Špína je dobrá

Špína je dobrá https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354214/mid_spina-je-dobra-jD1-354214.png 3 9 3

Význam bakterií pro vývoj imunitního systému vašeho dítěte. Je v pořádku, aby vaše děti jedly špínu? To je jen jedna z mnoha otázek rodičů po celém světě, na kterou se Gilbert a Knight snaží ve své knize odpovědět. „Můj dvouletý syn má neustále zánět středního ucha. Mám mu dávat antibiotika, nebo probiotika?“; „Slyšela jsem, že astma mého syna je způsobeno nedostatkem bakteriálních kultur. Je to pravda, a pokud ano, co mám dělat?“ Když tyto otázky zadáte do Googlu, budete zahlceni spoustou protichůdných odpovědí. Internet je prosycen spekulacemi a dezinformacemi o rizicích a přínosech toho, co většina rodičů zjednodušeně nazývá jako choroboplodné zárodky, a co součastní vědci nazývají mikrobiom: interakce všech mikroorganismů uvnitř těla a v okolním prostředí, která má velký vliv na naše zdraví a celkovou pohodu. Oba vědci se snaží poskytnout smysluplné odpovědi všem rodičům, kteří chtějí pro své děti to nejlepší.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zdraví , Zdravotnictví

Vydáno: , Omega
Originální název:

Dirt Is Good: The Advantage of Germs for Your Child's Developing Immune System , 2017


více info...

Chesterton
Chesterton
22.01.2024 3 z 5

ANO špína je velice dobrá a moderní extrémní hygienismus je často cestou do pekel. Jak jsme viděli třeba u některých přístupů za covidu :))
Dobrá kniha pro příliš útlocitné pořádkumily, jako je někdy moje milovaná druhá polovina bytosti :)
Jak píše Guepp - stačí listovat a vybírat si. A pak vrátit do knihovny . . .
Odejdete obohaceni zcela jistě. Za sebe jsem trochu zklamaná až zbytečnou upovídaností (pro nelaika) a bezbřehým vychvalováním očkováním. Je lehce znát americký styl.
Luxusní obálka.
Mimo jiné i zde jsem ocenila zdravý přístup k čistotě u obou svých snach :o)
3/3

Guepp
Guepp
25.07.2021 3 z 5

Vědecko-výzkumní pracovníci odpovídají na otázky ohledně mikroorganismů v těle. Zaměřují se hlavně na děti. Kniha je opravdu koncipovaná otázka-odpověď, můžete si tedy listovat a přeskakovat dle libosti. Jedná se o tlustou knihu plnou informací, i když se vlastně na plno otázek nedá s určitostí odpovědět. Od knihy jsem čekala víc, ale i tak je určitě přínosná.


hu_87
hu_87
07.12.2020 4 z 5

Zajímavé úhly pohledu na takové téma. Špína je dobrá - ať už hlediska rozvoje imunitního systému, nebo rozvoje vhodné střevní mikrobioty.