Komentáře knihy Spiknutí: Pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR

Kuža007
04.02.2026

Zajímavá novinářská práce pojednávající o velmi kritickém momentu v soudobých dějinách naší země, která bude ještě dlouho z větší části zahalena tajemstvím.

los
23.11.2025
los

chtělo by to trochu zkrátit a ubrat na emocích, kauza sama o sobě je šokující dost - a Kysela ostatně předvádí i dnes, jakých interpretací zákonů je schopen

když jsme u těch bonmotů: paragraf je ze všech stran oblý proto, abychom se o něj neodřeli; má díru, abychom jím mohli prolézt; a když ho obrátíme vzhůru nohama, zůstává stále stejným paragrafem

PavelRygl
06.10.2025

Zajímavá kniha o poměrně nedávném politickém aktu, a to pokusu o svržení prezidenta Miloše Zemana.
Odhalující pohled do zákulisí celého tohoto období, kdy je čtenář až v údivu, čeho jsou někteří lidé kvůli moci a odstranění nepohodlného člověka schopni udělat. Dobře si tuto dobu pamatuji, když se odehrávala, a kniha doplnila souvislosti a informace, které tehdy v médiích nebyly.

Nejvíce k zamyšlení ovšem je to, jak rádoby někteří „demokratičtí“ politici, kteří nejvíce mluví o svobodných a demokratických principech, se nakonec chovají jako pravý totalitáři. Ve svůj prospěch a pro moc se snažili odstranit prezidenta, který byl dvakrát po sobě zvolen lidmi v přímých demokratických volbách. Člověk může souhlasit či nesouhlasit s názory a postoji politika, ale vždy musí zůstat člověkem! A obzvláště, když se jedná o zdraví člověka, v tomto případě to byly pravé hyeny.

Napsané informace a rozhovory se četly velmi dobře. Jediné, co bych vytkl, tak byly některé pasáže, které se opakovaly a již byly v průběhu knihy zmíněny. Ale jinak pěkná kniha s důležitým a stále aktuálním děním české politiky.

Sonča2
23.08.2025

Po přečtení uznávám, že název není zavádějící a sedí. V knize jsou uveřejněny lékařské zprávy, každý se tedy může přesvědčit, jak na tom byl pan prezident zdravotně. A pak přemýšlet, co by,kdyby.

daja51
08.08.2025

Za mě hodně drsné čtení, ale 100% pravdivé .

Arminus
08.06.2025

Tento škvár by sice mohl být parodie nebo satira na hlupáky, co šíří řetězové maily, ale bohužel to není. To jen jacísi nájemní pisálci slátali lživý „dokument“ o tom, jak to bylo. Mně to připomnělo povídku, kterou jsem četl někdy v roce 1969 nebo 1970, tuším od Pavla Boška. O výletě žáků pomocné školy na nějaký hrad. Při výletě jeden žák spadl z hradeb. Všichni to viděli, nicméně pan učitel pomocné školy žáky svolal a vysvětlil jim, že právě viděli, jak jejich spolužák spadl z hradeb. Autorovi šlo bezpochyby o zesměšnění komunistického dozoru nad samostatným myšlením občanů. Bohužel, takovíto komunističtí „vysvětlovači“ a předkladatelé správného názoru nevymřeli. Teď se v tomto škváru zcela podobně snaží občanům, které považují drze za žáky pomocné školy vysvětlit, co tito občané sami viděli a mohli sledovat: jak žák Z. spadl z hradeb (Hradu). Novodobí vysvětlovači jsou dnes ovšem tak drzí, že předkládají dokonce verzi, že žák Z. naopak na hradby hrdinně vylezl … A zlý spolužák V. ho z těch „Hradeb“ chtěl shodit.
Není to tak dávno, co podobná „díla“ zde bylo možno označit jako „odpad“. Dnes je toto, údajně „urážlivé“, hodnocení nahrazeno kategorií „ztráta času“. Tak tedy hodnotím jako ztráta času. Ve smyslu toho, co říká klasik Shakespeare o vůni růže: „I kdyby odpad byl jinak zván, odpadem zůstane“.

Auto999
03.04.2025

V knize je hezky popsáno, jak si chtěli Vystrčil a podobní gauneři přivlastnit moc prezidenta, když byl Zeman měsíc v nemocnici. Pěkné srovnání je s V. Havlem, kterým se tito gauneři neustále zaklínají. Ten byl jako prezident několik měsíců v kuse v nemocnici a nikdo ho odvolávat nechtěl. Zajímavé je i to, že Zeman měl již v roce 2017 umřít na rakovinu a později na cirhózu jater (dožití max 2-5 let). I přesto Zeman v roce 2025 pořád normálně žije. Tak je asi jasné, že pravdu neměli vykladači karet z řad tehdejší opozice, ale Zeman a spol.
Knize by prospělo zkrácení.

broskev28
08.02.2025

Spiknutí jsem míjela velkým obloukem: Miloše Zemana jsem poznala ještě před rokem 1989 jako sice velmi inteligentního, ale taktéž velmi ješitného a sebestředného autora publikace, kterou vydával v našem nakladatelství. Jednání s ním bylo postrachem redaktorů, zatímco on si to očividně užíval.
Nevolila jsem ho jako prezidenta, žádný z tehdejších kandidátů mi nebyl sympatický. S postupujícím časem mu ovšem musím přiznat, že jakkoli má své „mouchy“, jedno mu upřít určitě nelze: není hloupý, vyzná se geopolitice a především je vlastenec; jako prezident vždy usiloval o řešení výhodné pro naši republiku. Dá se tohle říci i o jeho nástupci?
Už jen to málo, co jsem si o P.P. přečetla v této knize, stačilo k prohloubení mé nechuti k politickému směřování Zemanova nástupce. A spousta otázek, které autoři v knize pokládají, je oprávněná – nemám pocit, že by šlo o „z prstu vycucané“ konspirační teorie. Role médií byla hrůzná, ale to nás nemůže překvapit, protože jsme o několik let dále a víme svý (možná ne všichni, ale každý, kdo není padlý na hlavu, si udělá obrázek). Navíc právě pan Koudelka a jeho nepochopitelné (možná až nezákonné?) zviditelňování BIS se tak nějak považuje za normální, nic proti ničemu. Takže jejich heslo „audi, vide, tace“ už neplatí?
Proto určitě doporučuju Spiknutí přečíst a poté je na vás, jaký obrázek (tristních) poměrů na české politické, mediální, ale bohužel i na lékařské scéně si podle něj sestavíte.

Česneksmedem
06.02.2025

Pokud některým čtenářkám a čtenářům napíšete, že se panu Zet objevila nad hlavou svatozář, bez zaváhání tomu uvěří a řeknou, že konečně mají všichni důkaz o jeho svaté povaze. Ten, který objímal stromy přece musí být velký dobrák a lidumil!
Když na kupku hnoje nasypete trochu pepře a soli, pořád z toho jedlá večeře nebude. Totéž platí o této knize. Škoda papíru a času při čtení.

Elina2001
05.02.2025

Pro vyvážení doporučuji Kmentu

bábuška
20.07.2024

Hodně drsné čtení o popsané době koncem roku 2021.My, lidé na venkově jsme neměli ani zdání, co se děje kolem hlavy státu, co lží se dá vyprodukovat kolem t.zv. jeho nemoci, co představitelů jak Senátu tak vládních ministrů a j. se stalo doslova chrty na tento post. U nikoho jiného by si toto nikdo z nich dříve nedovolil. Ukazuje to v plné kráse povahu českého národa. Je to hanba, zůčastnění, styďte se! Tuto knihu by mělo číst více čtenářů, dostat se i do Veřejných knihoven. Pamatujme!

grimik
26.05.2024

Jenom lži a jiné výplody jeho choré mysli.

McBerny
19.05.2024

No jistě, tohle tzv. pražská kavárna číst ani vědět nechce…liberální hodnotová demokracie v.s. slušnost a morálka, to je to, oč tady běží.

ESchure
13.05.2024

Skvělé čtení a sonda do zákulisních piklů těch, kteří chtěli MZ odstranit. Opravdu lidské hyeny. Vše by měly OČTŘ vyšetřit. Jejich nečinnost je trestuhodná.

bel21
09.05.2024

Podzim 2021. Miloš Zeman tehdy ještě plně oddán Vladimíru Putinovi.

Lenka.P7
30.04.2024

Spiknutí? Leda tak v pomatené mysli delirantního alkoholika. Pravda? Leda její pravý opak v duchu Orwellova románu 1984. Ale jinak (zřejmě nechtěná) demonstrace charakteru člověka, jehož do značné míry ovládá ješitnost, nenávist a mstivost. Proto bylo třeba se pomstít lékařům z ÚVN, kteří mu v listopadu 2021 zachránili život. Proto ty útoky a insinuance lidí, jež považuje za své nepřátele. Ještě zbývalo do textu zakomponovat onu známou historku o meruňkových knedlících a vinné klobáse, mírně upravenou tak, aby bylo zřejmé, že šlo o pokus spiklenců vyvolat fatální metabolický rozvrat jeho alkoholem poničených jater. Škvár a odpad!

onyx84
27.04.2024

Knihu sem prolistovat a asi 10x se začetl a to je teda mazec...tomu snad nemůže věřit ani ten Zeman...naprosto nechápu to šílenství v knihkupectvích...tomuhle já říkám plýtvání papírem...

RadekRacek
25.04.2024

Zajímavá sonda do duše jednoho alkoholika, který popisuje své blouznivé vidiny z období deliria, pro které musel být hospitalizován v závodní jídelně, kde ho léčily buchtami a vinnou klobásou. Zajímavé jsou zejména pasáže o domnělém spiknutí, které si tento alkoholik vysnil, jelikož jeho vnitřní povahové rysy jsou definovány zejména pomstychtivostí a jeho přebujelé ego při střetu s realitou téměř vždy navozuje neurotický konflikt zapříčiněný propastným rozdílem mezi tím jak vysoko se hodnotí on sám a jak nechutný a odpudivý je pro své okolí.

evajs.evajsek
25.04.2024

Obsah knihy je minimálně k zamyšlení a zpětnému ohlédnutí...

Dezolát...
25.04.2024

Musím přiznat, že argumenty a úvahy v knize jsou celkem slušně a logicky vysvětlené a donutí čtenáře k "selskému" uvažování.

Kniha je slušně a srozumitelně napsaná a doporučuji přečíst všem daňovým poplatníkům bez ohledu na přízeň nebo nepřízeň k Miloši Zemanovi - šlo o Úřad prezidenta ČR.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi