Španělský úsvit

Španělský úsvit https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515676/bmid_spanelsky-usvit-IXp-515676.jpg 4 14 5

Pozoruhodný román o rodinných poutech, nových začátcích a o tom, že nikdy není pozdě doufat v druhou šanci. Baxter Shaw se až příliš brzy stane vdovcem. Aby se mohl naplno věnovat své dceři Mie, opustí slibnou hudební kariéru. Vyrovnat se se smrtí mámy a manželky není vůbec snadné. Baxter tápe a neví, jak čelit minulosti, zatímco Mia začíná mít stále větší problémy se sebeovládáním. Nečekané zjištění však zavede otce i s dcerou do Španělska. Rustikální vily, olivové háje, romantické východy slunce… Co na Baxtera a Miu čeká v zemi vášnivého flamenca a divokých býčích zápasů?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

A Spanish Sunrise , 2022


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
27.02.2024 5 z 5

Španělský usvit je smutná kniha,ale navzdory tomu se mi líbila.Začátek příběhu se vleče,ale od té chvíle,když odjedou do Španělska už je příběh pěkný.V příběhu je i rodinné tajemství,které ke konci vyplave na povrch a má pěkný konec.Je tady i láska,ale má víc podob.Byla to pěkná knížka,doufám že od autora bude i další.

Přečtu
15.01.2024 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Rodinné tajemství, romantický příběh, který je zasazen do prostředí španělského venkova. Popis prostředí mě úplně zlákal k návštěvě Španělska:)


picapica
30.08.2023

úplně souhlasím s tím,co tady je už napsáno,ukňouraný chlap,který celou knihu řeší to samé. Během čtení jsem přeskakovala nudné odstavce,a jedině tak jsem se dostala skoro až na konec!Kdybych si tuto knihu vezla na dovolenou,tak zpět bych ji nevezla.**

eva3992
28.08.2023 3 z 5

Baxter se velmi brzy stance vdovcem, tragicky přijde o svou milovanou ženu Sofii. Vzdá se své kapely a hudební kariéry, aby se mohl maximálně věnovat dceři Mie. Musí se naučit žít jen sami dva, řeší různé problémy a jednoho dne se navíc objeví zpráva od ženy jménem Ester ze Španělska, která si myslí, že je Sofiinou skutečnou matkou, a tedy i babičkou malé Miy. Velké rozhodnutí odjet hledat pravdu do Evropy, může všem změnit život.

U této knihy jsem se nechala nalákat anotací a krásnou obálkou. Příběhy o rodinných tajemstvích mám ráda, tento mi však vůbec nesedl.

Co se mi líbilo, tak krásy Španělska, a to nejen slunce a moře. Ale i úžasní obyvatelé, jejich zvyky, život i práce na venkově. Připravte si i chuťové pohárky, dozvíte se vše o olivách, o jejich pěstování, sběru i lisování oleje. Při čtení budete mít chuť rozjet se do Španělska a ochutnat ten nejlepší olivový olej.

Nápad na příběh byl výborný, ale mně bohužel vůbec nesedl a nepotkali jsme se ani s autorem. Co mi vadilo, tak Baxter byl pro mě ukňouraný chlap, od začátku jsem nesouhlasila s jeho určitým názorem, až se mi celé čtení protivilo. Některé situace byly v příběhu absolutně zbytečné, jen natahovaly děj. Něco mi přišlo nelogické a občas si i autor protiřečil.

Měla jsem co dělat knihu dočíst, věřím, že si své čtenáře najde, jakmile vám hlavní hrdina sedne, tak máte vyhráno

PetraN17
13.08.2023 4 z 5

Romantická kniha psaná z pohledu hlavního hrdiny - muže mužem. A není to vůbec špatné :))

Autorovy knížky

Boo Walker
americká
2023  76%Španělský úsvit

Kniha Španělský úsvit je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Doporučených1x
Knihotéce67x
Chystám se číst53x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x