Sovětský těžký tank T-10 a jeho varianty

Sovětský těžký tank T-10 a jeho varianty https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372463/bmid_sovetsky-tezky-tank-t-10-a-jeho-var-kow-372463.jpg 5 2 2

Impozantní tank T-10 byl posledním těžkým tankem zařazeným do výzbroje sovětské armády a měl být nástupcem neméně impozantních tanků řady IS. Zcela také odpovídal Stalinově velikášské mentalitě. Obyvatelé Československa měli bohužel tu čest osobně poznat tyto tanky při invazi vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968. Tvořily rovněž součást divizí rozmístěných na území někdejší Německé demokratické republiky. Tato kniha je podrobnou zprávou o historii a variantách T-10, popisuje jeho vývoj od IS-3, i politiku a komplikace související s jeho výrobou v různých konkurenčních závodech v Leningradu a Čeljabinsku. Je to kompletní příběh T-10 se všemi technickými podrobnostmi, schématy a unikátními více než 300 fotografiemi, který vychází z nedávno odtajněných původních ruských a ukrajinských zdrojů, nechybějí ani nádherné celobarevné kresby.... celý text

Literatura naučná Vojenství
Vydáno: , Grada
Originální název:

Soviet T-10 Heavy Tank and Variants , 2017


více info...

Přidat komentář

Perseus
11.10.2020 5 z 5

Výborná kniha a vývoji a historii tanku T-10. První část knihy se věnuje předchůdcům tohoto tanku (hlavně problémovému IS-3), další popisuje jednotlivé zvažované i použité varianty a poslední část popisuje aplikace na bázi podvozku T-10 (prototypy tanků, stíhače tanků, nosiče balistických raket atd.) Samozřejmostí je velmi bohatá obrazová příloha.
Celkově nemohu jinak než doporučit, zvláště proto, že první ,a v podstatě jediné, ,,bojové,, nasazení tohoto tanku se uskutečnilo v srpnu 1968.

józi.odkudkam
10.03.2018

Vždy jsem toužil po nějakém ušlechtilém koníčku, jenž by zahrnoval stovky vzrušujících a plodných hodin v archivech, pídění se po těch nejsubtilnějších detailech (jako je třeba specifické složení a vůně kolomazi užívané v Čeljabinských výrobních závodech), aby mi je pak v luxusně sešívaném provedení, spolu s množstvím unikátního obrazového materiálu zabahněných tanků na křídovém papíře, vydala Grada a jehož prostřednictvím by se tak i další nadšenci do válečné techniky, ty „krásně střelený blázni“, mohli seznámit s přednostmi, jedinečnými vrtochy, životním příběhem a zkrátka a dobře vůbec propadnout kouzlu staré dobré, jak my, strojním olejem odkojení srdcaři s oblibou říkáme: „Té - desiny“!


Autoři knihy

Kniha Sovětský těžký tank T-10 a jeho varianty je v

Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x