Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 01 - Prokletá země

Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 01 - Prokletá země https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69820/bmid_soudce-dredd-sebrane-soudni-spisy-0-rUi-69820.jpg 4 53 10

Soudce Dredd série

1. díl >

„Já jsem zákon!" Monumentální epos se Soudcem Dreddem v Hlavní roli! Už více než třicet let je Soudce Dredd základní postavou nejen britského komiksu... a teď ho konečně můžeme pořádně poznat i my, díky obsáhlé knize Prokletá země, která obsahuje přes padesát dílů z počátku jeho kariéry. Začínáme epickým příběhem Prokletá země, ve které se soudce Dredd vydává přes poušť spálenou Atomovými válkami a utkává se s mutanty, vzteklými krysami, psychopaty, mimozemšťany, šílenými roboty a lidožravými tyranosaury! A poté následuje další legenda, Den kdy zemřel zákon, ve které se chopí moci nad Mega-City One šílený soudce Cal a rozpoutá vládu teroru. Na knize se podíleli tak legendární tvůrci, jako je Pat Mills (Sláine), John Wagner (Dějiny násilí), Mike McMahon (ABC Warriors) či Brian Bolland (Batman: Kameňák). Příběhy: Prokletá země (The Cursed Earth) Scénář: Pat Mills, T. B. Grover Kresba: Mike McMahon, Brian Bolland Zločin a trest (Crime and Punishment) Scénář: John Howard Kresba: Brian Bolland Mimo zákon (Judge Dredd Outlaw) Scénář: John Howard Kresba: Brian Bolland, Dave Gibbons Přineste mi hlavu Soudce Dredda! (Bring Me the Head of Judge Dredd) Scénář: John Howard Kresba: Brenden McCarthy, Brett Ewins Den, kdy zemřel zákon! (The Day the Law Died) Scénář: John Howard, T. B. Grover Kresba: Mike McMahon, Brett Ewins, Brian Bolland, Garry Leach, Ron Smith, Brenden McCarthy Vláda grázlů! (Punks Rule) Scénář: John Howard Kresba: Brian Bolland Exo-Meni (The Exo-Men) Scénář: John Howard Kresba: Ron Smith Monstrum DNA (The DNA Man) Scénář: John Howard Kresba: Brett Ewins... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Judge Dredd: The Complete Case Files 02 , 2006


více info...

Přidat komentář

farb
06.11.2023 4 z 5

Tak jsem si, navnazen crossoverem Batman / Dredd, rozhodl naordinovat i původní samostatná dobrodružství nekompromisního strážce zákona, která se mi před léty netrefila do vkusu. A dobře jsem učinil! Ano, zub času tyhle příběhy značně ohlodal, objevuje se zde opravdu spousta šílenosti, mnohdy hapruje logika, druhý příběh je po pár dílech uměle natahován, ale.... Dredd je prostě frajer, hlášky jsou vostrý, kresba skvělá a... A já se zkrátka dokázal naladit na atmosféru jeho zaprášených příběhů a skutečně si tuhle postapo jízdu jaksepatří vychutnat. Drsný, nekompromisní a pro mě osobně víc než časem ohlodaný, příjemnou patinou se pyšníci pozůstatek své komiksové doby. Jsem rád, že jsem do toho šel a těším se na další soudní spisy.

Profesorskey
24.05.2023 2 z 5

I přes negativa jsem neskutečně rád, že jsem se dostal k DREDDovi v jeho původní podobě, ne jen té filmové. Bylo to příjemné osvěžení tří dní a věřím, že se dostanu i k dalším dílům sebraných spisů, které mi poskytnou trochu odpočinku od vážnější literatury a klasického pracovního života. Navíc si osobně myslím, že kvalita tohoto komiksu bude stoupat, což je patrné i v tomto díle.

Líbila se mi černobílá grafika, prostředí, atmosféra a vlastně i ten post-apo svět. Nicméně, co se týče děje - první a největší část o cestování přes pustinu s lékem je jak psaná pro třináctiletého puboše a psaná šestnáctiletým už-ne-úplně-pobošem. Další části jsou už dějově o dost lepší, ale stále žádná výhra. Docela mě štvaly krátké kapitoly s počátečním opakováním, ale to je (asi) způsobeno tím, že se jedná o samostatně vydané díly v časopise a tohle jsou tedy svázané spisy.


mirec88
19.12.2021 5 z 5

Sudca Dredd - nekompromisný, tvrdý, často krutý, ale zároveň spravodlivý, so srdcom na správnom mieste a veľký sympaťák. Výborný komiks behom 3 dní som ho prečítal a tak ako prvá časť Prokletá země, tak aj druhá časť Den, kdy zemřel zákon boli perfektné. Krátke kapitoly nútili čítať ďalej a ďalej a hoci je to retro, ale nie je tam zbytočne veľa textu. Vidno, že to je britský a nie americký komiks. Veľmi sa teším na ďalšie diely. Jednoznačne 5 hviezdičiek a odporúčam.

Disease
18.09.2017 2 z 5

Ta postapo atmosféra je super, ale scénáře nic moc, hodně často jsem se nudil. Holt mi kdysi nasadil laťku Simon Bisley s Velkým Prdelinim, Vánočním příběhem atd...

martinstefko
30.08.2017 3 z 5

Moje první rozsáhlé setkání se Soudcem Dreddem není tak v konečném důsledku vůbec špatné, ale na druhou stranu je na něm strašně vidět, že je to série, která vychází na pokračování, čemuž je publikování přizpůsobeno. V souborném vydání jsou pak scény, které se opakují, přerušení, která jsou zbytečná, ale s tím se dá celkem snadno smířit. Větší problém je pak skutečnost, že místy může příběh snadno nudit a jsou až moc rozpitvávány linie, které by mohly skončit dříve. Třeba dinosaury mám rád, ale v tomhle podání už jsem se místy skutečně nudil a doufal, že to brzy skončí.

LordSnape
08.06.2016 5 z 5

Dredda mám rád už od puberty, kdy jsem viděl jeho zfilmované zpracování. Na komiksu je vážně fajn, že se nebojí míchat žánry a tak je v té záplavě bojů, heroických činů a mrtvol místo i pro humor. Samotná postava soudce, fungování systému a megaměst je u mě nadčasová.

jirincz
14.01.2015 3 z 5

První a nejspíše i poslední setkání s Doktorem Dreddem. První polovina, kdy šel zachraňovat Mega City Two, stála úplně zaprd. Sn ad každý sešit ve stylu: přijede do nové části, zaútočí na nás, vypadá to, že končím, ale nakonec vyhrajou. Prostě nuda... Jediným plusem byla postava Tweeka, škoda, že ji nebylo tolik věnováno, ale ta mě bavila.

Druhá polovina byla již lepší, ale také nic z řeho bych se posadil na zadek. Ale mělo to aspoň nějaký ne úplně předpokládaný děj a byla tam nějaká dynamika.

Celkově nenadchne, neurazí. 50%

OldaB
02.01.2015 4 z 5

Hodně poctivá kniha, která vás uvede do životních osudů oblíbeného soudce. Zvláště příběhy se soudcem Calem jsou výborné. Škoda, že další pokračování nevyšlo.

lyriq
11.02.2014 5 z 5

Předpokládejme, že jste o postavě zvané Soudce Dredd ještě nikdy neslyšeli, ale něco komiksů již máte za sebou. Tato postava se objevila roku 1977 v druhém čísle legendárního britského komiksového magazínu 2000 AD.
Představte si svět budoucnosti. Svět po 3. světové válce, ve kterém obrovská přelidněná města jsou obklopena nebezpečnou pustinou plnou nájezdníků, mutantů a i mnohem horších nebezpečí. V těchto megaměstech, která jsou pro bezpečnost obehnána vysokou zdí, ani tak nejste nikdy v bezpečí kvůli obrovské kriminalitě. Na straně pořádku slouží jen jediná instituce — Síň spravedlnosti. Kvůli zrychlení procesu jsou zde pouze soudci — policisté, porotci a kati zároveň. Dredd je pouliční soudce v Mega-city One.
Představte si ztělesněný zákon — chladný, neúprosný. Přesně takový je většinu času hlavní hrdina. Občas pro pobavení procedí skrze zuby nějakou tu ironickou hlášku a mě nejde ho nepřipodobnit k Punisherovi. Znalce možná bude zajímat, že jeden z nejčastějších autorů Dreddových příběhů píše mimo jiné taky Loba.

Prokletá země je pohled na to, jak Dredd začínal. Ne však na úplný začátek, v zájmu řádného představení nám Jiří Pavlovský a nakladatelství CREW servírují příběhy, které byly pozdější, ale vzhledem k následujícímu vývoji nám postavu představují mnohem lépe.
Kromě titulní Prokleté země tu najdete ještě podle mě naprosto perfektní příběh Den, kdy zemřel zákon (jenž volně navazuje právě na Prokletou zemi) a několik samostatných epizod.
Je mi úplně jasný, že Dredd není pro každého, černý humor, ironii a brutalitu nehledá v komiksu každý. Nicméně neúspěch českého vydání přikládám spíše retro vzhledu — celý komiks je černobílý. Nehledě na naprosto geniální kresbu v tom vidím kámen úrazu u barvou zmlsaných čtenářů. Přitom pokud máte rádi komiksy a scifi, v českém znění těžko můžu doporučit něco s tak čistým svědomím, jako právě Prokletou zemi.
Tenhle komiks se válí v regálech i 4 roky po vydání, a to je opravdu obrovská škoda, protože kvalita je opravdu špičková. Pokud máte rádi akční scifi s povedenýma hláškama, při ceně tři a půl kila za víc jak 300 stran zábavy fakt není o čem diskutovat.

RaptoR
02.05.2012 4 z 5

Vydání tohoto Soudce Dredda beru jako zajímavý počin, který rozhodně stojí za přečtení. Škoda jen, že se neujal.

Autoři knihy

Pat Mills
britská, 1949
John Wagner
americká, 1949
Chris Lowder
britská, 1945

Kniha Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 01 - Prokletá země je v

Právě čtených1x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce47x
Chystám se číst7x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x