Souboj čarodějů

Souboj čarodějů https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388699/bmid_souboj-carodeju-2DL-388699.jpg 4 9 4

Dvanáctiletá Leny sní o dni, kdy navštíví svého dědečka, nejvyššího mága, v jeho kouzelném sídle. Nyní ten den konečně nadešel. Arcimág se rozhodl seknout s kouzlením a předat svoji moc tomu, kdo bude nejlepší. Všechna jeho vnoučata se proto sjíždějí, aby se utkala v souboji čarodějů. Vítěz zdědí dědečkův titul, zámek i jeho veškerou magickou sílu. Kdo prohraje, nebude mít nic. Leny+J4 fakt trénovala (dokáže být neviditelná celých 15 sekund!), ale bylo to asi málo. Rodina do souboje vyslala někoho jiného, a ona má smůlu. Nebo nemá? Pro výhru je totiž schopná udělat COKOLIV!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Wizardmatch , 2018


více info...

Přidat komentář

Erika017
09.06.2022 4 z 5

Vtipná, jednoduchá a odpočinková kniha, která se skvěle četla. Moc se mi líbila. Nicméně si myslím, že je vhodnější pro mladší tak kolem 10 až 13 let. Doporučuji

Fiso
30.05.2022 odpad!

Jednoduchý příběh, který mě moc nezaujal, asi je to tím, že jsem z toho už prostě vyrostla. :/ Mám pocit, že i přes uvedenou věkovou kategorii je kniha pro čtenáře tak 8-9 let víc bych netipovala. Opravdu souhlasím s některými, že prostě věci jako pudingový bazén či gulášová zahrada plná mátoh není nic čím by si mě kniha získala.


Orange8knihomol
31.07.2019 5 z 5

Příběh začal ubíhat již od prvních stránek, a tak mi ani nedělalo problém se do knihy začíst. Byla jsem velmi překvapená, jak se děj vyvíjel a hlavně jak skončil, jelikož jsem si hned na začátku vytvořila předpoklad, jak kniha dopadne, a realita byla zcela odlišná. Autorka má opravdu bohatou fantazii, někdy až lehce ,,ujetou" - koho by například napadlo vymyslet pudinkový bazén, gulášovou zahradu, cheeseburgerovou cimru či marmeládové patro? Nebo také chlapce, který když něco pozře, tak to vyzvrátí v podobě opeřence? Kniha na mne dýchala lehce americkým dojmem, avšak pro její nevšednost a celkovou propracovanost ji musím DOPORUČIT, ale spíše mladším čtenářům (od 11-ti let) nebo i dospělákům, kteří se ještě dokáží vžít do svých dětských let a od knihy neočekávají těžké, hlubokomyslné čtení k zamyšlení, neboť se jedná o oddechovou knihu.

simona8126
17.12.2018 3 z 5

No… příběh byl jednoduchý, vcelku zábavný, plný zajímavých novotvarů, četl se rychle. Ovšem také tu vystupovali dospěláci stejně dětinští jako jejich potomci a po celou dobu mě provázel nesnesitelný pocit frustrace, který prožívala hlavní hrdinka, naprosto nepochopená téměř celým svým okolím. Věřím, že mladším čtenářům (10–11 let) se bude líbit pro mě nepředstavitelný čarodějův zámek se všemi svými pokrmovými místnostmi (hamburgerovým pokojem, marmeládovým pokojem atd.). Autorka má nesporně bohatou fantazii a dobře udělala, když do knížky vložila sympatického mluvícího kocoura a svérázného strýčka de Vepřihlavu. Nemohu se ovšem přenést přes určité nechutnosti, jako je rochnění v gulášové zahradě plné zombíků nebo plácání se v pudingovém bazénu, jeho pojídání a olizování se. Také je tu chlapec, který když něco sní, vyzvrací to v podobě ptáka. Ehm… Něčím takovým si mě prostě nezískáte.

Štítky knihy

pohádky čarodějové pro dívky

Autorovy další knížky

2018  76%Souboj čarodějů
2016  87%Horší než čarodějnice jsou už jenom králíci

Kniha Souboj čarodějů je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce23x
Chystám se číst16x
Chci si koupit2x