Son-Rise: Zázrak pokračuje

Son-Rise: Zázrak pokračuje https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234305/bmid_son-rise-zazrak-pokracuje-234305.jpg 4 8 4

Skutečný příběh vyléčení chlapce z neléčitelného autismu... První část knihy vypráví příběh rodičů, kteří se při potvrzení diagnózy jedenapůlletého syna - autismus a těžce mentálně retardovaný - a po slovech odborníků "beznadějné" a "neléčitelné" nevzdali a nesmířili se s tím, že Raunovi není pomoci. Vytvořili svůj vlastní, intenzivní program, snažili se proniknout do jeho uzavřeného světa a věnovali mu nesmírnou lásku. Ve čtyřech letech Raun nevykazoval žádné stopy nemoci. Druhá část knihy popisuje Raunův další vývoj. Nyní studuje vysokou školu, má dívku a věnuje se různým aktivitám. Ve třetí části jsou uvedeny příběhy pěti dalších speciálních rodin, které použily program Son-Rise. Experiment manželů Kaufmanových se rozvinul v metodu práce s dětmi po celém světě. Společně založili a vedou Institut a společenství volby, který nabízí programy pro lidi, nesmiřující se s nepřízní osudu.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Barracuda
Originální název:

Sone-Risse: The Miracle Continues , 1994


více info...

Přidat komentář

gretl74
13.11.2018 1 z 5

Ne, zázrak nepokračuje, jde jen o to, jak z chudáků zkoušených rodičů s autistickými dětmi vytáhnout poslední zbytky sil a peněz.

Sighisoara
27.09.2016 4 z 5

Nesedí mi vůbec styl, jakou je kniha napsána!! Knihy typu, že něco může dopadnout jinak, než jak se čeká a předpokládá, mám ráda. Ovšem speciální pedagogové tuhle knihu moc rádi nemají : ).
Proč se to téhle rodině podařilo, proč ne dalším a zda-li chlapec trpěl opravdu autismem. . . . . . ..


dark.ma93
29.06.2015 4 z 5

Mám rozporuplné pocity.... autismus je opravdu pervazivní vývojová porucha a nejde léčit. Stejně jako nejde léčit mentální retardace, Alzheimer, slepota, poruchy osobnosti atp. Jde jen stabilizovat a dítě pomocí různých metod rozvíjet. S podobným případem jsem se ve speciální pedagogice nesetkala a zaujal mě. Rozhodně je to kniha o mimořádné síle rodičů a o naději :)

Charlesska
17.02.2015 4 z 5

Pro mne zatím nejvíce inspirativní kniha, kterou jsem kdy četla. Základní kréda jako štěstí je věcí volby či být milujícím, nesoudícím a akceptujícím rodičem jsou moje nové mantry :-) Jako velké mínus knihy, které patrně odradí mnoho potenciálních čtenářů, hodnotím styl, kterým je příběh prezentován (především neskutečná míra patosu) a překlad, pracující hodně s přechodníky a dalšími neaktuálními jazykovými prvky.

Autorovy další knížky

Barry Neil Kaufman
americká, 1919
2004  70%Son-Rise: Zázrak pokračuje
2015  0%Šťastie je voľba

Kniha Son-Rise: Zázrak pokračuje je v

Přečtených9x
Knihotéce1x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x