Sny a jak jim rozumět - Úvod do výkladu snů

Sny a jak jim rozumět - Úvod do výkladu snů https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331385/bmid_sny-a-jak-jim-rozumet-uvod-do-vykla-R7L-331385.jpg 4 16 4

Úvod do výkladu snů Když se nám něco zdálo, obvykle se zajímáme hlavně o to, jaký to pro nás může mít význam. Jen málokdo si položí otázku, co vlastně sen je. Mystikové považují sny za „zprávy duše“ a podle Freuda jde o „pozůstatky dne“, tedy toho, co zbylo z denních starostí. Psycholožka Stase Michaelsová se dlouhá léta zabývá analýzou snů a ví, že sny jsou především spolehlivým zdrojem poznání sebe sama. Dokáže vysvětlit takzvané noční můry nebo třeba sny o přátelích či rodině. Zná také techniky, jak můžeme se sny pracovat, a to je obzvlášť lákavé – nezapomínejme, že mnohé sny si lze splnit!... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Pragma
Originální název:

A Little Bit of Dreams: An Introduction to Dream Interpretation , 2015


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
10.04.2021 5 z 5

Srozumitelná a útlá knížka, která se může stát klidně i jedinou přečtenou literaturou na toto téma, pokud chcete s analýzou svých snů začít.

Autorka se považuje za odbornici (nikdy jsem o ní neslyšela) a předkládá svou osvědčenou pětikrokovou metodu (o které jsem taky dosud neslyšela), jak rychle porozumět svým snům. Jak uvádí - zanalyzujte si podle ní 15 snů a pak už to půjde samo.

Na to, jak je knížka stylizovaná (v rámci edice, kam patří podobně zpracovaná nauka o čakrách, auře, wicca apod.), působí obsahem přesto seriózně a myslím, že ji můžu doporučit.

Ani832
20.05.2020 4 z 5

Tato útlá knížečka pojednává o snech, což je téma, které mě osobně velmi zajímá. Dozvíte se, co je to vlastně sen, jak je to s nočními můrami, proč si sny většinou nepamatujeme... Co jsem hodně ocenila, byl názor na věc z vícero pohledů. Častokrát se tam projednávalo, co si o tomhle myslí ten a ten a ke komu se třeba autorka více přiklání, nebo nesouhlasí ani s jedním názorem. Můžete si jednoduše vytvořit svůj vlastní pohled na věc.

Ocenit musím také grafické zpracování, které je úžasné a obálka krásně koresponduje s obsahem a grafikou v knize.

V knize je popsána i jednoduchá technika, podle které můžete analyzovat své sny. Já jich pár analyzovat zkoušela, bohužel jsem z nich moc nevyčetla, ale věřím, že se mi to jednou povede.

Co se mi ale povedlo, bylo zapamatovat si sny, protože bez toho se nemůžete nikam posunout. Připadalo mi to skoro jako zázrak, protože si sny většinou nepamatuji, a když už, tak je zase hezky rychle zapomenu. Teď jsem byla schopna si vybavit dokonce pět snů, které se mi zdály během jedné noci.


Papírek
10.01.2019 4 z 5

Knížka se mi líbila. Čte se rychle a srozumitelně. Dozvěděl jsem se o snech víc, jak vznikají, co nám chtějí říct a podobně. Jen je někdy těžší rozlousknout co sen naznačuje.

JointlieKat94
04.03.2018 4 z 5

Knihu jsem právě přečetla. Je tenká, přečtena rychle. Vcelku jsem pochopila, jak to autorka zamýšlela, pochopila jsem a světe div se, dějou se zázraky. Pochopila jsem výklad minulých snů. :) pěkná kniha. :)

Autorovy knížky

2017  81%Sny a jak jim rozumět - Úvod do výkladu snů