Sňatek lvů

Sňatek lvů https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496751/bmid_snatek-lvu-642c5e2244478.jpg 5 12 3

Historický román z bouřlivého období vlády Jindřicha III. Plantageneta (1207–1272), syna neoblíbeného Jana Bezzemka a Isabely z Angouleme. Na pozadí skutečných historických událostí se odehrává příběh dvorní dámy Joanny a nevlastního králova bratra Williama de Valence, kteří uzavřou manželství z politických a majetkových důvodů, okolnosti občanské války je však donutí stát při sobě proti četným nepřátelům a společně bojovat o přežití. Poutavý příběh plný zvratů, politických intrik a dramatických událostí.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

A Marriage of Lions , 2021


více info...

Přidat komentář

Ladiva
12.11.2023 5 z 5

Dobre napísaný, pútavý historický román, ktorý sa príjemne čítal. Hlavná postava nie je žiadna známa historická osobnosť , ale autorke sa podarilo vykresliť charakternú a silnú ženskú postavu.

mala49
30.07.2023 4 z 5

Moc hezké čtení, jen jsem měla chvílemi pocit, že E.Ch. sklouzne s tím příběhem na hranu Červené knihovny. Ale dalo se to vydržet, a docela bych brala i pokračování. Život v té době opravdu nebyl peříčko.
K té obálce souhlas, taky mě to zaujalo.
A o těch kostech na bruslení jem četla už kdysi dávno, ten způsob přetrval hodně dlouho.


hana1039
29.07.2023 5 z 5

Nádherné, napínavé, poutavé čtení...
Příběh Joanny začíná v r. 1238...jako osmiletá byla dána na,, převýchovu,, na dvorní dámu ke králi a královně... její vzestupy a pády , jejich rodin a přátel ,jsou v jednotlivých kapitolách označeny vždy rokem, takže můžeme sledovat a v duchu počítat, kolik už má zrovna v tom onom momentě...je to velice poutavý příběh na základě skutečných událostí,jak se autorka nakonec i zmiňuje před děkováním a doporučuji ho přečíst... příběh končí rokem 1265...najdete tu intriky královského dvora,boje o moc, zradu i vyhnanství, a samozřejmě i lásku...pokud si libujete jako já v těchto historických románech,tak neváhejte, opravdu stojí za ten přečtený čas !!!
Mimochodem,ta obálka knihy je nádherná,za ní bych dala dalších několik hvězdiček. :-))
Ještě taková malá zajímavost - věděli jste, že když chtěli bruslit,tak si na boty připevnili koženými řemínky hovězí holenní kosti ??