Hra s ohňom

Hra s ohňom https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339451/bmid_hra-s-ohnom-A4L-339451.jpg 4 15 3

Druhé pokračovanie dobrodružstiev najvtipnejšieho a najodvážnejšie detektíva Kolohnáta Lahodu, ktorý je vlastne chodiaci, hovoriaci a oheň vrhajúci kostlivec, a jeho mladej pomocníčky, teda parťáčky Valkýry Kainovej! Tak to teda určite nie, trinásťročná Stephenie Edgleyová, ktorá si teraz hovorí Valkýra Kainová, určite nevedie obyčajný život. Kým jej kamošky plánujú pyžamové párty, ona sa fláka po meste s kostlivcom, ktorý je aj detektívom. A ešte stále musia zachrániť svet, ako inak. Najobávanejší protivník Kolohnáta Lahodu barón Vendett totiž utiekol z väzenia. Barón kedysi stvoril bytosť schopnú privolať do nášho sveta Beztvárnych. Teraz sa barón Vendett chystá povolať túto bytosť a vydláždiť tak cestu nebezpečným protivníkom, proti ktorým sme budeme všetci bezmocní...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Playing with Fire , 2008


více info...

Přidat komentář

Peťula96
10.01.2024 4 z 5

Na druhý díl téhle middle grade série jsem se po dočtení jedničky hrozně těšila, ale přesto jsem se nemohla ze začátku vůbec začíst. Povedlo se mi to až po pár kapitolách a pak už jsem se od příběhu nemohla vůbec odtrhnout.

V tomto díle můžeme daleko více pochopit magii, kterou zde postavy ovládají, a to zejména díky tomu, že sledujeme Valkýru, jak se ji učí ovládat. Také zde více poznáme jednotlivé postavy a jejich charaktery, ale hlavně upíry, jejichž pojetí se mi hodně líbí. Setkáváme se zde s novými postavami, a hlavně novými a daleko silnějšími záporáky, kteří mě oslovili více než ten, který byl v předchozím díle. Máme tu daleko více soubojů, včetně jednoho velkého ke konci knihy, který byl pojat velmi zajímavě a rozhodně byl nyní daleko více propracovaný.

Když pominu pomalejší start, tak mě celkově děj tohoto dílu bavil o něco více. Konec je otevřenější a já už se nemůžu dočkat až zjistím, jak to celé bude pokračovat.

Za poskytnutí #recenznivytisk děkuji @booklabcz

Maledivy
30.09.2020 3 z 5

Průměrné pokračování.


Silmarien
27.06.2018 3 z 5

Pokračovanie príbehu o Kolohnátovi Lahodovi a Valkýre Kainovej. Valkýra sa už zoznámila s magickým svetom, usilovne trénuje boj aj mágiu a zároveň pomáha Kolohnátovi pri jeho práce. Tento raz musia zastaviť ďalšieho veľmi nebezpečného zločinca, ktorého plány siahajú priďaleko.

Bolo to milé. Číta sa to príjemne, atmosférou, jazykom a príbehom sa to hodí tak pre 2. a 3. stupeň ZŠ/SŠ. Fajn oddychovka na sobotné popoludnie.