Smrteľne slávni

Smrteľne slávni https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80648/bmid_smrtelne-slavni-my5-80648.jpg 4 22 4

"Jeden dom. Desať súťažiacich. Tridsať kamier. Štyridsať mikrofónov. Prežije len jeden." Toto je slogan televízneho programu Domáce väzenie. Vtipná, dynamická paródia spisovateľa Bena Eltona na tzv. reality show, na seriály, v ktorých uzavretú skupinu ľudí dňom i nocou neúprosne špehujú desiatky kamier a mikrofónov, spred ktorých niet úniku. Napriek ustavičnej kontrole sa stane vražda. Ako sa to mohlo stať? Ako to, že nikto nič nepočul a nevidel? A koho to vlastne zabili?... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Dead Famous , 2001


více info...

Přidat komentář

Danickaz
01.11.2020 4 z 5

Výborná detektívka, perfektne spracované pozadie výroby "reality" show. Na jednej strane starnúci a staromódny vrchný inšpektor, 3 roky pred dôchodkom a jeho tím prevažne mladých seržantov a na druhej strane šoubiznis so všetkými jeho tajomstvami, ktoré ostávajú verejnosti skryté. Čo všetko dokáže človek urobiť pre slávu a pre peniaze?
Ak ste videli v minulosti aspoň kúsok z nejakej reality show, ktoré bežali aj u nás (či už Vyvolení alebo Big Brother), táto kniha sa vám bude páčiť!

adelinka
20.11.2017 5 z 5

Veľmi dobre sa mi čítala....Aj keď tento druh reality show som nikdy v telke nepozerala, ale viem, že niečo také išlo, kniha sa čítala rýchlo. Zabiť niekoho priamo pred kamerami....?


trudoš
01.12.2015 5 z 5

Tentokrát se Ben Elton vydal na půdu klasické detektivky střižené po vzoru Deseti malých černoušků. Dlužno podotknout, že je opět nemilosrdně sžíravý a trefný. Jeho kritika konzumní společnosti na jednu stranu pobaví, na druhou zabolí, uvědomíte-li si, že i vy jste její součástí. Sympatické na něm je, že neukazuje mravokárně na hříchy, ale s humorem říká to, co si ve většině případech sami myslíme.
Zápletka, která dá nahlédnout za plentu televizní zábavy, je nejen informačně zajímavá, ale i neskutečně komická. Samotná detektivní linie je, uznávám, trochu slabší, protože z větší části se kniha věnuje především prohlubující se ponorce mezi účastníky soutěže, než konkrétnímu pátrání po vrahovi.
Postavy v podání šedesátiletého puritánského detektiva a jeho pětadvacetiletých moderně uvažujících kolegů vystihují obě stránky společenského smýšlení, stejně jako potrhlí účastníci a ještě potrhlejší pořadatelé zvrácené reality show. Záleží jen na vás, koho si oblíbíte a komu dáte svůj hlas.

hass33
09.01.2013 5 z 5

kniha z prostredia reality show a lá Vyvolení a Big Brtoher...v televízii by som taký program nesledoval, kniha z tohto prostredia ma zaujala. Kniha sa ľahko číta, postavy sú dobre a do detailov vykreslené, dialógy sú vtipné, písané štýlom aký počujete bežne na ulici. Výborná je postava detektíva zo starej školy ktorý nechápe pohnútky mladej generácie, ich štýl obliekania, slangové výrazy a pod., no napriek tomu so svojimi pomocníkmi vraždu vyrieši vo veľkom štýle. Pre mňa to je za 5 hviezd =)