Smrt chrámových tanečnic

Smrt chrámových tanečnic https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195048/smrt-chramovych-tanecnic-195048.jpg 3 3 4

Ve starém Egyptě žili bohové ve svých chrámech, předkládali jim jídlo i pití, uctívali je hudbou, tancem, nádhernými dary i složitými obřady. Magie se proplétala běžným životem, postavení hrobky zajiš?ovalo svému majiteli velkou naději na věčný život. Nechat své tělo zahrabat bez mumifikace znamenalo druhou, definitivní smrt. Přesto i tady bujel zločin. Zločinci vykrádali hroby, přestože jim hrozily tresty lidské i božské. Úřady se dědily z otce na syna, kdo ho neměl šanci zdědit, mohl si ho koupit. Jiná cesta neexistovala a nikomu to nepřipadalo divné. Nefer, mladičká chrámová tanečnice, podezřívá nevlastního otce z matčiny vraždy, nemá ale jediný důkaz. V bohatém domě, kam přišla pobavit hosty svým uměním a vydělat peníze na matčinu rakev, vyslechla plán vraždy. Svou odvahou zachránila dva životy, ale pět tanečnic kvůli tomu strašlivému tajemství zemřelo. Je vinná jejich smrtí? Podaří se jí přežít vlastní smrt při tajemném obřadu? Zničí ji zrada přítele, nebo otčímova nenávist? Stopy jejího zmizení vedou na západní břeh Nilu do blízkosti Amonova chrámu. Dokáže někdo zastavit penězi a kněžskou důstojností kryté zločiny?... celý text

Přidat komentář

Sahti
11.12.2022 5 z 5

Náhodně vybraná kniha z městské knihovny a opravdu úlovek. Nefer a její příběh mě pohltil.

Venezia
08.01.2016 2 z 5

Hlavná hrdinka je mladučká, krásna, talentovaná a samozrejme najlepšia tanečnica zo všetkých. Navyše zdedila kopec peňazí. Porušuje všetky možné pravidlá, viacmenej kvôli nej umierajú ľudia, zabijú jej matku, ale ona sa len otrasie a tancuje si ďalej.

Dívka náhle pochopila, že pochyby a sebeobviňování jsou prokletím a požehnáním dobrých lidí, pouze zlo si je vždy jisté samo sebou.


pagac17
09.11.2014

Výborná krimi-povídka. Díky autorce jsem poznal její názor, jak se žilo ve starém Egyptě. To rozvrstvení společnosti. V čele faraon a další kněží. Knihou je líčen osud Nefer, mladičké chrámové tanečnice, která podezřívá nevlastního otce z matičiny smrti. Postupně se uvádí její postup do vyšší kategorie. Podaří se jí nakonec odhalit vraždy chrámových tanečnic a také přivést na stopu zločineckou bandu, která vykrádala hroby. Její informace se dostala až k samotnému faraonovi, který tvrdě zasáhl proti zločincům i z řad kněží. Za to byla Nefer odměněna vysoko poctou a obdržela bohatý majetek. Do posledních stránek napínavý děj

RADOST
26.05.2014 3 z 5

Jednoduše napsaný příběh egyptské tanečnice, která přes svůj nízký původ usiluje o hodnost chrámové kněžky a překonává mnohé potíže. Odpočinková četba pro chvilkový únik z reality.