Slzy predaných dievčat

Slzy predaných dievčat https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224488/bmid_slzy-predanych-dievcat-224488.jpg 4 97 37

Jedinečná, šokujúca kniha mladej autorky! Zdanlivo pokojný život chudobnej polosiroty Malaye z filipínskeho mesta Manila prevráti na ruby spleť tvrdých rán, ktoré jej uštedrí osud: otec-alkoholik ju predáva mafii, ktorá obchoduje s bielym mäsom, a to iba niekoľko dní po tom, ako ju brutálne znásilnil jej nápadník. Úbohé 16-ročné dievča potom spolu s inými rovesníčkami prepašujú za katastrofálnych podmienok do Dubaja – mesta snov, v ktorom ju vydražia ako luxusnú spoločníčku. Po smrti prvého pána Malayu osud nečakane zaveje do rúk iného muža. Dokáže si zlatooká dievčina získať srdce svojho nového pána, atraktívneho horkokrvného lekára? Aký osud očakáva Malayu v krajine nekonečných možností a zdanlivého bohatstva? Ako sa popasuje s vlastnou zbierkou jaziev? Tlejúca vášeň a erotické iskrenie v detailne spracovaných opisoch dodávajú knihe silný náboj. „Jedinou úlohou osudu je, aby sa naplnil...“... celý text

Přidat komentář

lalela
06.10.2023 2 z 5

Knížka, která krásně začala a skončila jako sladká romanťárna, těšila jsem se, že se dozvím drsnou pravdu, co se s těmito prodávanými dívkami děje. Ale dalších padesát odstínů šedi jsem po pár stránkách přeletěla spíše listováním. Pár hvězdiček alespoň za ten úvod, kdy to bylo fakt zajímavé.

malýčtenář
08.02.2023 5 z 5

Téma knihy mě trochu děsilo, ale hned od počátku mě vtahla do děje. Sice utrpení a bída, neustálé boje o přežití, to všechno je na denním pořádku v některých zemích opravdu dodnes. Ale spisovatelce se povedlo toto vše zkombinovat do poutavého příběhu o dívce Malayi. No a šťastný konec tomu dodal nádech pohádky.


cincila
15.08.2022 5 z 5

Upřímně je mi z knihy smutno....

evineckY
01.05.2021 4 z 5

Ze začátku knihy jsem myslela, že ji odložím. Nemám ráda utrpení a né tak o něm číst, obchody s bílým masem, strašnou chudobu, nespravedlnost a beznaděj . Spisovatelka však píše moc pěkně a poutavě. Sice se to obrátilo až naivně v pohádku, až v harlekýnku, ale celek byl moc dobrý. Jak by bylo dobře, kdyby zemi neovládali šílenci a chamtivci.

Začala som premýšľať nad tým, že aj keď má človek vzdelanie, peniaze
a rodinu, nemusí vždy kráčať strasťami života s úsmevom na perách.
Človek nikdy nemá garanciu, že práve on bude tým povestným
dieťaťom šťasteny.

V jeho hlase som cítila závan bolesti z jeho osobnej zbierky jaziev.
Jeho zbierka však bola na prvý pohľad neviditeľná. Jazvy na duši
nevidieť, hoci bolia rovnako, ba i viac ako väčšina z tých mojich.

Jurajovamaka
05.02.2021 5 z 5

Pre tých, ktorí majú radi tematiku z oblasti arabskej (moslimskej) kultúry, určite odporúčam.. knižku som nevedela pustiť z ruky, písaná veľmi zaujímavo a pútavo.
Perfektná kniha, určite ju odporúčam prečítať každému. Nedokázala som odtrhnúť oči od nej. Táto kniha bola moja prvá prečítaná od Moniky Wurm a hneď si získala moje srdce. Stala sa mojou najobľúbenejšou autorkou.
Krásna kniha o dvievčati a jej ťažkom živote, čím všetkým si musela prejst až kým nestretla toho pravého, ktorý musel o ňu bojovať a ochranovať ju.
O D P O R Ú Č A M :-) ❤

Radka1911
26.11.2020 3 z 5

Čtivý ženský románek zasazený do nelidského prostředí. Životní příběh Malayi by vydal na několik knih, právě proto mi ke konci čtení už připadal příliš překombinovaný.

twigxi
30.09.2020 1 z 5

Prilis predvidatelne, prilis neverohodne a kycovite. Zacatek me bavil, ale po velmi kratke dobe jsem se u ni zacala nudit.

Simirekdudkovic
25.08.2020 5 z 5

tmyslela jsem si, ze to bude úplně mimo misu, a prijemne prekvapeni pro mě. Jako napínavé od začátku až dokonce, moc dobreee.

mysterygirl
23.08.2020 5 z 5

Na jednu stranu strasny.. Na druhou poutavy pribeh, ktery vas nuti cist a cist stale dal.

LadyAlena
03.04.2020 5 z 5

Tato kniha mě pohltila, dokonalý příběh, který dost možná je fikce, ale dost možná tohle ženy po světě prožívají, tolikrát zvednout hlavu, mít naději a tolikrát spadnout na dno. hlavní postava byla neuvěřitelně silný člověk, nevím jestli bych dokázala takto bojovat. Miluji fikce, ale tohle mi smrdělo realitou až běda

daza.dt
06.11.2019 5 z 5

Autorku jsem předtím neznala, a vzhledem k autorčinu původu a prohlášení, že vše jen jen čistá fikce, jsem mnoho nečekala. Ale knížka mě opravdu mile překvapila - bylo to čtivé, děj velmi rychle ubíhal, chvílemi mi to tedy přišlo až moc překombinované (jak už psali jiný v předešlých komentářích) - těch náhod bylo chvílemi až moc. Výsledek, ale dopadl dobře. Rozhodně doporučuji.

Szekynka
01.09.2019 5 z 5

hmmm....knížka se mě osobně hodně dotkla. Možná i proto jsem ji "slupla" za jeden den. Celý příběh a podmínky, ve kterým Malay žila mi hodně ležely v hlavě, asi nám to přijde nepředstavitelné žít v takových podmínkách a číst o obchodování s bílým masem, smutný ale je, že se to opravdu děje. Jediné co bych trochu vytkla bylo velké množstí náhod, ale zase si říkám, že cesty osudu jsou občas takové, proto nechám 5 hvězdiček :).

Jo a ještě dotaz? Proč ta paní na obálce nemá ty oči barvy zlata a padajícíh hvězd? :)

bábuška
02.08.2019 5 z 5

Umí si někdo z nás představit, že v jiné části světa je ještě toto možné? I když je pravděpodobné, že ne vše tak, jak je v knize napsáno, je přesně tak, je to příběh plný bolesti, beznaděje a bídy. Na okraji velkoměsta Manily jsou skládky odpadků a na nich se hemží děti různého věku a denně hledají, co by ještě mohlo být k potřebě a zpeněžitelné. Není to sport nebo jiná hra, ty děti tam žene hlad. A mezi nimi patnáctiletá Malaya, kterou vlastní otec, opilec a budižkničemu dokonce dvakrát za sebou prodal. Jednou místnímu chudákovi jako je on sám, posléze pak obchodníkům s bílým masem. Nejdřív je dívka krutě znásilněna, poté ji čeká nesnesitelná přeprava v kontejneru do Dubaje, pak dražba. Osud si s jejím životem pohrává, nastávají chvíle kdy je na úplném dně, pak obrat k lepšímu. Je to velice čtivá kniha, ale také velice smutná.

zimolka
27.04.2019 5 z 5

Nádherná kniha,přečteno jedním dechem.

Miluska2810
27.03.2019 3 z 5

Na moje počudovanie som ju dočítala. Dokonca som sa ani nenudila, ale chcela som ju mať čím skôr za sebou. Na Slovenského autora veľmi dobré.

Denisa_a
02.02.2019 4 z 5

Knížku jsem hltala. Doslova mě uchvátila. Každý moment jsem s Malayou prožívala. I když jsem věděla, že je příběh vymyšlený. Protože si myslím, že se tohle ve skutečnosti opravdu ještě děje. Ale po druhé polovině knížky se začalo dít až moc náhod najednou. A to šlo už vidět, jak je příběh vymyšlený.. Hodně moc "náhod" najednou, to mi vadilo.

Jarka1206
23.01.2019

Četla jsem český překlad...knížka se mi líbila až na to,že je trochu pohádkově zakončená, což je sice fajn,ale málo velmi málo pravděpodobné

Silwia20
13.12.2018 4 z 5

Pozdavajuc sa, ze to bude jedna z tych, kde pri uvode uz budem vediet koniec som siahla po knihe. No mylila som sa. Zaujimava tolko zvratov, celkom fajn a rychlo sa mi citala, celu dobu som bola zahlbena do deja a nevedela som sa odtrhnut :)

petrulkaa
28.08.2018

Knihu doporučuji, hltala jsem ji od začátku do konce. Nedalo se od ní odtrhnout. Je to krutý příběh o obchodu s bílým masem, o hrůzách, které musejí dívky snášet. Všechny Moničiny knihy jsou prostě skvělé!

Danago
23.05.2018 5 z 5

Příběh začíná na Filipínách, kde žije velmi chudá dívka Malaya, živí se tím , co najde na skládce odpadků . Bojuje o přežití a o to co najde na skládce s jinými dětmi. Když se začíná měnit v krásnou dívku v 16ti letech ji brutálně znásilní jeden mladík , který ji chce za manželku. Než toto stačí uskutečnit její otec alkoholik ji prodá mafii, která obchoduje s bílým masem. Malayu společně s dalšími prodanými dívkami propašují za strašných podmínek do Dubaje – města snů, kde je připraví na dražbu a potom je vydraží jako luxusní společnice. Malayu čeká velmi spletitý život .
Tak tato knížka je podle mě o moc lepší než Pakistánská princezna. Jako by ji napsal úplně někdo jiný.
Možná je potřeba vydržet ten začátek než se čtenář dostane do obrazu, ale potom se od knížky nedá odtrhnout.
Knížka je napsaná čtivě, poutavě a napínavě. Pro mě to byla moc krásná pohádka.