Slunění v dešti

Slunění v dešti https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41455/bmid_sluneni-v-desti-Xtb-41455.jpg 3 22 6

Slunění v dešti je knížka o vítězství nad depresí. Je určena všem, kteří z osobní zkušenosti vědí, co jsou deprese, i všem ostatním, kteří tuto nemoc znají ze svého okolí. Deprese jsou epidemií současnosti, ale Slunění v dešti je mnohem víc než pouhá "příručka", jak depresi přežít. Je to moudrá a vtipná kniha, která se výrazně liší od všech titulů, které mapují příběhy temných duševních rozpoložení nebo nabízejí umělé a nepřesvědčivé naděje. Lewisová popisuje, jak ji deprese zasáhla zcela nepřipravenou, jak prožívala akutní fázi nemoci, co jí pomohlo, a co jí naopak vůbec nepomohlo, jak se postupně zase "dávala dohromady" ... Radí, čeho se vyvarovat, jak se "léčit". Hledá příčiny ve své minulosti a snaží se s nimi vyrovnat. V knize jsou konkrétní postřehy a rady nejen pro toho, kdo depresí trpí, ale i pro partnera takové osoby.... celý text

Literatura světová Romány Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Jota
Originální název:

Sunbathing in the Rain , 2004


více info...

Přidat komentář

Pítrs85
05.05.2022 3 z 5

Veselá knížka o depresi není veselá tím, že by autorka problém deprese nějak shazovala nebo zlehčovala, sama prošla peklem deprese, tudíž ví, že o tomto se žertuje těžko. Ono 'veselá' znamená, že je jen na vás, jak se s touto psychickou nemocí vypořádáte, autorka jen nabízí svůj úhel pohledu, jak se s ní vypořádala ona. A že to byla dlouhá a těžká cesta.

Zuzni
10.01.2021 1 z 5

Knížka o depresi. Slovo “veselá” bych z podnadpisu vynechala a lidem, kteří očekávají, že se dočtou informace o nemoci samotné, bych knihu nedoporučila.


edita.g
09.04.2017 3 z 5

Pokud nemáte na starosti nikoho kromě sebe, máte vedle sebe milujícího a pečujícího člověka a dost peněz na účtě, je to vynikající návod na to, jak pochopit, z čeho deprese vzniká a jak se s ní vyrovnat. Pro lidi, kteří píšou, to platí dvakrát. - Pokud si nemůžete dovolit na rok nebo natrvalo vypadnout z práce a léčit se dlouhým spánkem, školou surfování nebo nákupem klobouků a večerních šatů s rozparkem až k boku, bude dost těžké všecka (jistě dobře míněná) doporučení dodržet.

v.broukalova
20.10.2011

Pravda, že knížka moc veselá nebyla, ale co si pamatuji, tak mě se celkem líbila :).

Trina1
24.03.2011 1 z 5

Tak tahle knížka mě velmi, velmi zklamala. Čekala jsem od ní úplně něco jiného. S depresí jsem se v mém blízkém okolí setkala, takže vím, že to je vážné téma, ale čekala jsem, že v knížce o tom bude psáno s nadhledem a humorem, jak je psáno v názvu, že to bude trochu odlehčené. Veselá knížka o depresi vůbec není veselá. Navíc se mi strašně špatně četla, po padesáti stránkách jsem to vzdala.

SaraSun
30.11.-0001 1 z 5

Nedočteno. Přiděluji svůj osobní štítek: Plácání o ničem.

Štítky knihy

deprese velšská literatura

Autorovy další knížky

Gwyneth Lewis
velšská, 1959
2006  50%Slunění v dešti
2000  85%Drak má dvojí jazyk

Kniha Slunění v dešti je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce11x
Chystám se číst13x
Chci si koupit1x