Přidat komentář

lenyleny
11.08.2020 5 z 5

Při hledání nějaké knihy, kterou bych četla své vnučce, jsem narazila na tuto ohmatanou knihu. Je to knížka, která mi hned připomněla mé dětské prázdniny u babičky a dědy. Krásný melodický hlas dědy když mi ji četl a babiččino napomínání abychom již přestali a já šla spát. Krásná knížka a hezký příběh. Snad se bude vnučce také líbit.

Radka1911
03.04.2020 3 z 5

Knížku jsem zdědila po nějakém starším příbuzném a celou jsem jí přečetla ještě před nástupem do první třídy. Hlavní hrdinkou je asi šestiletá holčička Táňa a jednotlivé kapitoly líčí její příběhy s babičkou, ve vesnici, v přírodě. Poslední kapitola popisuje Táninu první cestu do školy.
Táňa žije v padesátých letech kdesi ve vesnici v bývalém Sovětském svazu, s některými informacemi - například Tánino nadšení z existence kolchozu a sovchozu mi museli vysvětlovat rodiče (myslím že tu knížku na rozdíl ode mne rádi neměli), a já neměla snahu se Slunečným dnem seznamovat moje děti. Jenže jako dítě jsem knížku i Táňu milovala a knížku mám někde doma, tak se alespoň půjdu podívat, jestli alespoň některé povídky jsou opravdu použitelné pro doma mi vyrůstající další generaci čtenářek.


deny02
17.08.2015

Kniha mého dětství,nádherná.Plná dobrodružství malé Táni,která žije s maminkou a prarodiči.I přes moře práce na poli a hospodářství,nechybí humor.Na příběh malé Táni vzpomínám dodnes a ráda se ke knize vracím.Doporučuji všem.