Slon v mé čekárně – Příhody veterinářky s divokými zvířaty

Slon v mé čekárně – Příhody veterinářky s divokými zvířaty https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243247/mid_slon-v-me-cekarne-i19-243247.png 4 33 9

Slon se nemůže postavit na nohy? Lvice uprchly? Orel začal kulhat? Gepard vypadá nějak divně? V takovém případě je třeba zavolat Florence, protože je jediná veterinářka ve Francii, která se věnuje výhradně volně žijícím zvířatům a zvířatům v zoologických zahradách. Mimo jiné vytvořila neotřelý postup pro odebrání krve čtyřsetkilovému lachtanovi, přesvědčila diabetickou šimpanzici, aby si každé ráno vzala inzulín, a novorozenému slůněti pomohla udělat první krůčky. Florence se musí dokázat zhostit i takových úkolů jako přestěhovat nosorožce nebo si zahrát na doktora House, když je třeba odhalit příčinu oteklých pacek pandy červené nebo vyřešit jinou lékařskou záhadu, již skýtá divoká fauna. Její příběhy jsou strhujícím vyprávěním o vztahu člověka a divokých zvířat. Občas si musí zahrát na vševědoucího Dr. House, aby vyřešila záhadu, proč má panda rudá oteklé ruce, nebo přesvědčit šimpanze, aby každý den bral svoji dávku inzulínu. Neobyčejný zážitek z vyprávění o vztahu zvířat a lidí.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Příběhy
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Un éléphant dans ma salle d‘attente , 2012


více info...

Přidat komentář

Zelený.úval
24.07.2023 5 z 5

Milé a někdy i smutné příběhy z praxe veterinářky. Dozvěděla jsem se spoustu nových zajímavostí o jednotlivých zvířatech. Například problematika anestézie u slonů nebo u žiraf.

Aranel15
25.04.2023 5 z 5

Kniha byla zajímavá a líbila se mi. Nikdy jsem se vlastně nezamýšlela nad veterinární praxí u slonů a jiných zvířat ze zoo, takže mi kniha dost rozšířila obzory.


daza.dt
22.08.2022 5 z 5

Příběhy veterinářů mám ráda, ať už jde o mistra Jamese Herriota, knihy od Davida Granta, Louise Camutiho či Juliana Nortona. Tato kniha je trošku o jiných zvířatech, ale i přesto vás nezklame. Pravda není tak literárně zdatná jako p. Herriot, ale rozhodně nesáhnete vedle. Doporučuji.

ladyfromskye
25.02.2021 3 z 5

Na Slona v mé čekárně jsem se vážně moc těšila. Hlavně proto, že přesně tohle jsem jako malá chtěla dělat. Chtěla jsem být veterinářkou nebo pracovat v zoo nebo obojí. Hlavně, aby to bylo v blízkosti všech těch úžasných, zejména exotických, zvířat.
Ale tohle mi nesedlo. Lépe řečeno, Florence Ollivet-Courtois bohužel není moc literárně nadaná. Její texty mi více než cokoli jiného připomínaly neuspořádané myšlenky, skoro jako by to byly poznámky a náčrtky vytažené z deníku a téměř ledabyle pospojované k sobě.
Ne, nevadilo by mi, kdyby se autorka v jednotlivých příbězích věnovala vícero pacientům, vícero mikropříběhům, ale muselo by to mít začátek, střed a konec. Muselo by to nést nějaké poselství, i kdyby to úplně nejjednodušší, třeba že ze svých chyb je možné se poučit a už je neopakovat.
Jenže nic z toho jsem v knize nenašla. Proto jsem nemohla hodnotit jinak než tak, jak jsem hodnotila.

Monns
27.06.2020 4 z 5

Moc hezké příběhy z veterinárního prostředí.

niknikita
18.09.2019 3 z 5

Asi bych ocenila odborné znalosti autorky a její pracovní nasazeni při nelehké profesní praxi. Spousta zajímavých poznatků ze života zvířat, ale slohově je kniha spíš jako literatura faktu. Bylo to poměrně strohé a popisné, takže jsem si jako čtenářka nic moc neužila.

Miky88
30.04.2019 5 z 5

Moc pěkná knížka, u které si člověk odpočine, zasměje a zároveň i trochu poučí o zvířatech. Je vidět, že Florence je právem jedna z nejlepších veterinářek volně žijících zvířat. Být mladší, díky téhle knize jdu hned studovat veterinu :-) Doporučuji každému, kdo má rád zvířata, chce se o nich něco dozvědět a upřímně se od srdce zasmát :-)

DK197
30.04.2016 4 z 5

Milá knížka, z které mi dokonce několik vědomostí uvízlo v hlavě - třeba jak vstává žirafa, nebo co za jev u zvířáat způsobí bolavé zuby... Hvězdička navíc za dávku humoru. :-)

P.S.: Klobouk dolů před veterináři volně žijících zvířat. Tak široký repertoár dovedností od práce s pilou při pitvě slona až po operaci opičky skrz lupu nezvládne každý. Já tedy ne. A k tomu nespočet bizardních a bolestivých úrazů. Smekám!

Kočičáci
22.06.2015 3 z 5

Jsou to krátké příběhy ze života veterinářky Florence, která pokračuje v rodinné tradici veterinářství. Narozdíl od svých předchůdců neošetřuje pouze domácí zvířata, ale věnuje se zvířátkům divokým a exotickým. Práci zasvětila celý svůj život a přispěla k rozvoji ošetřovatelských metod. Jednotlivé příhody jsou pro běžného člověka zajímavé a nevšední. Milá kniha, která se dá přečíst za víkend.