Slepičí polévka pro duši - O kočkách a lidech

Slepičí polévka pro duši - O kočkách a lidech https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347670/bmid_slepici-polevka-pro-dusi-o-kockach--vXX-347670.jpg 4 20 7

101 hebkých příběhů o malých zázracích, škodolibosti a radosti. Kočky. Kolik mají tváří. Umí být hodné, přítulné, k sežrání. Ale dokážou nás také pořádně potrápit. V této úžasné kolekci 101 příběhů, které napsal sám život, je najdete všechny. Určitě i tu vaši. Nebo tu od maminky, od babičky, od sousedů. Některé mají devět životů – jiné životy zachraňují. Některé demolují domovy – díky jiným drží rodiny pohromadě. Z některých šílíme – jiné jsou našimi osobními psychoterapeuty... Jak o nich budete číst, postupně se i na tu svou kočku začnete dívat jinak. Všimnete si, jak je šikovná a pochopíte, co všechno dokáže vycítit! Obzvlášť cenné jsou příběhy kočičích adopcí. Budete se u nich smát, vrtět nechápavě hlavou, nebo dokonce přemáhat dojetí. Děkujeme každému, kdo dokáže opuštěné kočce poskytnout láskyplný domov!... celý text

Přidat komentář

petra.kosiky
18.10.2020

Knížku jsem pořídila na přání dětí - sháníme kočičí příběhy na čtení před spaním. Jelikož je brožovaná a tedy docela lehká, cestovala s námi letos o dovolené na našich výletech a vždycky, když byla chvilka, tak jsme ji otevřeli a četli (při čekání na oběd v restauraci, při čekání, až si tatínek doprohlídne výstavu, při odpočinku v zoologické...). Děti příběhy moc bavily.
Odhlédnu-li ale od dětského nadšení pro knížku s kočičími příběhy, musím napsat, že nás trochu rušily americké reálie a mě osobně trochu nudil naprosto lidový styl, jakým jsou příběhy napsány. Když si vzpomenu na Heriotův vytříbený sloh, je to až nepředstavitelný rozdíl.
Nicméně pár příběhů jsem si zakroužkovala. Nám se nejvíc líbily (a shodou okolností jsou to všechno příběhy až z poslední čtvrtiny knihy): Zázrak (str. 313, vánoční příběh), Únos (str. 323, jednoznačný favorit), Dáreček (str. 345), Proč kočky malují (str. 352), Dárek (str. 372).

Netopýr_5
12.10.2020 2 z 5

Jsem ten typ čtenáře, který když začne číst, tak knihu dočte a pouze ve výjimečných případech knihu odloží, když si splete žánr nebo očekává zcela jiný příběh, prostě omyl. Jako milovník koček jsem neodolal a knihu si prostě chtěl přečíst. Kočky jsou tak úžasné... Bohužel jsem zjistil, že příběhy jsou často bez významnější pointy a některé mne prostě nebavily. Je to mé již druhé zklamání z této série knih a nevím zda mne někdy ještě napadne si otevřít nějakou další z řady knih Slepičích polévek.


emilieselden
12.06.2020 5 z 5

Skvělé počtení pro všechny milovníky koček. Krásné příběhy - plné lásky, dojemné, veselé někdy i smutné, ale prostě nádherné.

vterinka
05.05.2019 5 z 5

101 krásných příběhů, které by se klidně mohly číst jako pohádka před spaním. :-)
Některé jsou smutné, jiné veselé, ale všechny jsou krásné.
Na závěr se dozvíme i pár slov o autorech příběhů.
Rozhodně kniha stojí za přečtení. :-)

rarášek
12.02.2018 5 z 5

Znovu jsem se zamilovala! ❤ Moje třetí Slepičí polévka a pořád je to stejně skvělé. Ano, někomu se to může zdát typicky americké, přeslazené a atd., ale já je vnímám jako dojemné, milé a láskyplné příběhy, které zažil určitě každý, kdo kdy žil s kočkou nebo jí byl vlastněn. Pro mě to bylo velmi blízké, doma máme dvě kočky, které jsou jako z divokých vajec. Na všech příbězích je prostě vidět, že je ti lidé psali s láskou a s vědomím, že je pro ně jejich kočka ta jediná a nezapomenutelná. Velice doporučuji a těším se na další Slepičí polévky. :)

Helenicka
24.08.2017 5 z 5

Milé čtení. I slzu jsem tajně zamáčkla. :-)

Jaruce
21.05.2017 5 z 5

Kdo nežil a nebo nežije s kočkou, tuhle knihu asi nepochopí, úžasné a velmi pravdivé příběhy o kočičkách. Majitelé koček určitě budou vědět o čem je řeč ;-)