Slepačia polievka pre dušu: Mysli pozitívne

Slepačia polievka pre dušu: Mysli pozitívne https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273968/bmid_slepacia-polievka-pre-dusu-mysli-po-To5-273968.jpg 4 12 3

Potrebujete „postrčiť“? Každý potrebuje z času na čas povzbudiť či motivovať. Tieto inšpiratívne príbehy, ktoré sa skutočne stali, vám v tom pomôžu. Nedávne vedecké štúdie dokázali, že vďační, pozitívni ľudia vedú lepší život, aj z najzložitejších situácií sa zotavujú ľahšie, sú zdravší, aktívnejší, produktívnejší, problémy riešia rýchlejšie a správnejšie – a ostatní ich vnímajú s väčšou úctou. Deti s pozitívnymi spomienkami dosahujú v škole lepšie výsledky. Ale ako sa ponoriť do pozitívnych spomienok, keď prežívate niečo skutočne ťažké? Vtedy vám ošúchané rady zvyčajne nepomôžu. Táto kniha však áno. Ponúka 101 inšpiratívnych príbehov, plných skúseností, ktoré skutoční ľudia s reálnymi problémami zažívajú každý deň, a napriek tomu našli vnútornú silu na to, aby sa s výzvami popasovali, prekonali prekážky a našli spôsob, ako prinavrátiť životu zmysel.... celý text

Přidat komentář

jadunka
02.03.2021 3 z 5

Kdybych to nečetla naráz, ale dávkovala to, asi by to bylo lepší. Některé příběhy se mi do duše zapsaly, jiné mi vyloženě nesedly. Ale přes to všechno obdivuji všechny ty lidi, kteří si dokázali udržet pozitivní myšlení i ve špatných dobách, pokusím se jimi inspirovat.

madem
30.01.2021 3 z 5

Jednotlivé povídku jsou většinou dobré. Spíše mám problém, že když jsem knihu četla, bylo to tak pozitivní, až tomu přestávám věřit. To se mi u jiných polévek nestalo. Přečetla jsem je a hřálo mě u srdce. Některé příběhy si pamatuji i po dvaceti letech. Z této si nepamatuji nic.


mariva
06.12.2018 4 z 5

Jednotlivé příběhy měly různou kvalitu, ale u mnoha z nich musí člověk obdivovat sílu, kterou v sobě našli někteří autoři při zdolávání těžkých zdravotních postižení. Člověk si při čtení uvědomí, že problémy, které má ve svém životě, nejsou nic ve srovnání s nimi, a může z nich načerpat sílu ke zvládání svých problémů.

Autoři knihy

Jack Canfield
americká, 1944
Mark Victor Hansen
americká, 1948
Amy Newmark
anglická