Slávne romány 20.storočia - 50 najvýznamnejších moderných románov

Slávne romány 20.storočia - 50 najvýznamnejších moderných románov https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456734/bmid_slavne-romany-20-storocia-50-najvyz-Ddk-456734.jpg 4 12 6

Romány rozprávajú príbehy. Tie väčšinou nie sú pravdivé. Osoby, ktoré sa v nich opisujú, nikdy nejestvovali, situácie a jednotlivé deje sa neuskutočnili tak, ako sa podávajú. Romány, ktoré sme chceli vždy čítať, romány, ktoré "hltali" celé generácie čitateľov, tituly, ktoré rezonujú v ušiach, aj keď sme ich nečítali. Joachim Scholl pútavým spôsobom sprevádza čitateľa ponukou 50 najznámejších románov 20. storočia od Buddenbrookovcov cez Lolitu až po Generáciu X.... celý text

Literatura naučná O literatuře
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

50 Klassiker Romane


více info...

Přidat komentář

Starmoon
22.04.2024 4 z 5

Čakala som náučnú literatúru, autor to poňal skôr esejisticky, ale nevadí. Jeho pohľad, jeho poznámky, jeho spôsob videnia a prezentovania videného (čítaného) spravili túto knihu nakoniec zaujímavejšou, ako keby to malo byť len o encyklopedických faktoch.

Päťdesiatka, ktorú zostavil, obsahuje popri notoricky známych dielach aj také, ktoré našincovi veľa nehovoria (a obávam sa, že ani po autorovej prezentácií nebude čitateľ môjho typu veľmi presvedčený, že by tam nutne museli byť alebo že by si ich mal dokonca prečítať), ale ako rýchly prelet literárnymi dejinami posledného storočia, prípadne ako zdroj nových položiek na zoznam kníh, ktoré si v nejakom neurčitom "raz" chceme/treba zadovážiť, ak sami seba chceme považovať za čitateľa/znalca nedávnej klasiky, je knižka určite fajn.

Josh
31.01.2022 3 z 5

Vždy se snažím nemít od žebříčků velká očekávání, ani ne tak kvůli zklamání, ale protože každý má své důvody k výběru či pořadí. Těchto 50 románů označených za slavné mne proto nezklamalo. Přestože mi nebyly všechny známé a ani nevím proč by měly, tak jejich popis, resp. autorovo podání nebylo nezajímavé. Tzv. se dalo vybrat, takže po deseti dílech se podívám v knihovnách a třeba zaujmou ne kvůli slávě, ale obsahu.


medialstar
18.12.2016 4 z 5

Zajímavé čtení o zajímavých knihách a jejich autorech. Prohloubí vaše všeobecné znalosti o knižní klasice. Nerozebírá díla dlouze a těžkopádně. Ocení ji studenti, milovníci dobrých knih i ti, kteří hledají inspiraci k četbě.

adorjas
17.09.2014 4 z 5

Základná encyklopédia pre milovníkov románových klasík. Vďaka tejto knihe som objavila aj romány, ktoré nám na literatúre ani nespomínali.

JeKa
19.07.2013 4 z 5

Rozhodně zde podané informace nejsou vyčerpávající, dokonce se k tomu ani zdánlivě nepřibližují, ale je to dobrý zdroj tipů na zajímavé knihy.

HarryHaller
30.11.-0001 5 z 5

Ač je prakticky zločinem udělat tak drobný výběr z tak hektického a plodného období, jakým bylo století dvacáté, musím říct, že nebýt této knihy nepoznal bych spoustu skvělých autorů a na seminářích světové literatury bych jen seděl tiše v koutku a ani nedutal:)