Sláma v botách 2

Sláma v botách 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428762/bmid_slama-v-botach-2-pAR-428762.jpg 5 8 5

Podtitul: Nejdůležitější v životě je LÁSKA. A hlína za nehty! Pokračování knihy Sláma v botách. Tentokrát strhující vyprávění o tom, jak to dopadne se vztahem, když se jeden z páru rozletí za svými ideály, a druhému nezbývá než se přidat, nebo odpojit. Veronika prožila tuto situaci na vlastní kůži a svou zkušenost dokázala přetavit ve snad nejsilnější (a také nejvtipnější) výpověď o lásce za časů eko krize, jaká zatím v Česku vznikla. Příběh sleduje úsilí manželů vytvořit si opravdový domov a rodinu, a tak zamíří z velkého města na malé a nakonec až na vesnici, kde zahradničí, hospodaří a zapojují se do sousedského života. Jenže k idyle má realita daleko. Připravte si poznámkový blog i kapesníky. Je pravděpodobné, že obojí budete potřebovat!... celý text

Přidat komentář

Pernice
03.04.2021 4 z 5

Po prvním díle, který se ke mně dostal trochu náhodou, jsem věděla, že pokračování si nesmím nechat ujít! Opět jsem se bavila i dojímala, kniha je skvělou sondou do rodinných vztahů, a to zásluhou autorčiny upřímné výpovědi - žádné: "Hej, podívejte se všichni na můj dokonalý život a následujte mě!", ale autentické vyprávění o cestě za smysluplným životem - se všemi pochybnostmi, překážkami a často i nepochopením.
První díl se mi líbil o chlup víc (možná proto, že v něm dostalo o něco větší prostor zahradničení), ale i tak jsem si knihu užila.
Originální grafické i knihařské zpracování také stojí za povšimnutí!

SuperSojka
19.09.2020 4 z 5

Po prvním zasazeném semínku u nás doma jsem usoudila, že potřebuji rady zkušenějšího a pustila se do čtení této knihy (a k tomu jsem přidala knihu Zahradníkův rok od Čapka - vzala jsem to pěstování spíš literárně...). Rad se v této knížce dostává průběžně celou dobu, na konci knihy jsou pak všechny tipy pěkně shrnuty. Na uceleném a přehledně poskládaném příběhu mě však nejvíc zaujala autorčina osobnost, zaujatost, zabejčenost a cílevědomost, s kterými kráčí za svou metou. Je to evidentně inspirativní osobnost, s kterou ale asi nebude úplně jednoduché žít, jak už to tak u některých silných osobností bývá. Má ovšem úžasně tolerantního partnera, který ji její sny pomáhá plnit a přitom stojí nohama na zemi, smekám.
Tak ať Vám rostou!


Dáma s hrnstjm
21.03.2020 5 z 5

Druhá kniha Slámy v botách jde víc do hloubky. A často to nejsou kdovíjak radostné hlubiny spokojené rodinky, spíš naopak, až mě kolikrát zaskočilo, jak osobní věci do knihy zařadila. Vtip je stále ve velké míře přítomen a o trapnější situace není taky nouze. Bylo to moc pěkné čtení. Obě knihy jsem si koupila a jsou to přesně ty kousky, které člověk mnohokrát za život prolistuje, rozpůjčuje... žádné knihovní ležáky!

Evans108
20.01.2020 5 z 5

Obě knihy jsem přečetla jedním dechem v rekordním čase. Nepamatuju si, že bych se někdy u čtení tolikrát nahlas smála a citovala manželovi v slzách a záchvatech smíchu. 
V knihách najdete humor, v druhém díle navíc s velkým přesahem a důležitými životními otázkami. 
V mnohém bych našla paralelu ... dvě malé děti a vše s tím spojené, krize v manželství, zimní deprese, hledání sebe sama, láska k přírodě, nikdy nekončící práce na zahradě, ekologie a alternativa, snaha najít a vést smysluplný život...
Knihy příjemně plynou, jsou upřímné, autentické a hlavně tááák vtipné.
Veroniko, děkuji za Váš humor, který je tak moc potřeba a otázky, které si kladete. Díky Vám jsem zase o kousek blíž tomu, kdo jsem a co v životě chci.

Sandalkar
07.01.2020 5 z 5

Úžasné, osvěžující a vtipné čtení ze života. Rozhodně přečtu ještě několikrát. O dokonale nedokonalém životě a tom, že na náročné chvíle s budováním domova, zahrady a vychováváním dětí se jednou se slzou v oku bude vzpomínat. Děkuji autorce za otevřenost.

Palec nahoru také za neotřelý eko-design knihy, které ovšem neubírá na "uživatelské přívětivosti". Kniha se nezavírá, černobílé fotky mají náboj,...

Autorovy další knížky

2017  87%Sláma v botách
2019  90%Sláma v botách 2