Sladká pomsta

Sladká pomsta https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489095/bmid_sladka-pomsta-jGF-489095.jpg 4 52 17

Když malá Ruby vidí chlapce zápolícího s divokými vlnami oceánu, ponoří se pod vodu a drží ho za kotník, dokud se neutopí. Čeká, že dřív či později pocítí vinu, ale ta se nikdy nedostaví. O mnoho let později Ruby studuje psychologii a ve své diplomové práci se zabývá myšlenkou, že s jakýmkoli pocitem viny byste měli naložit podobně, jako když si během diety dáte kostičku čokolády – stejně už se cítíte špatně, tak proč nesníst celou tabulku? Přesně tak Ruby přistupuje k zabíjení, až se nakonec ocitne ve výslechové místnosti podezřelá ze čtyř vražd. Jde o lidi, které kdysi znala a kteří už zemřeli, včetně jejího manžela Jasona. Ruby je však zodpovědná pouze za tři z nich. A přesto ji právě zločin, který nespáchala, nakonec dostane do pasti…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Blood Sugar , 2022


více info...

Přidat komentář

Gracinka
15.02.2024 5 z 5

Jako thriller bych příběh neoznačila, ale bylo to fajn. Mě se to moc líbilo. Hlavní hrdince jsem fandila i přes to, že nebyla čistá jak lilie.

ivvy45
23.11.2023 2 z 5

Začátek se vyvíjel slibně.. ale prostě časem to nějak vše vyprchalo.. a pak už jsem se jen musela přemáhat, abych to vůbec dočetla.. rozhodně bych nějaké stránky zcela vypustila..


lucakuca
07.11.2023 4 z 5

A mně se to líbilo.
Zajímavé zpracování, čtivé.
Občas jsem se musela smát nad logikou vražedkyně, která je systémová.
"A tak jsem dospěla k závěru, že jedna vražda každých deset let bude maximum. Když jsem o tom čísle přemýšlela, jedna vražda každých deset let mi přišla celkem rozumná." :-)

Pavlína2019
01.07.2023 5 z 5

Naprosto výborná záležitost!!
Kniha se mi hrozně moc líbila, přečetla jsem ji na jeden zátah i proto, že je psaná formou vyprávění s minimem přímých řečí, což je skvělé.

Moc se mi líbil děj, nápad, styl psaní.

Proste napínavé a pecka, jsem velice ráda, že jsem ji objevila.
Rozhodně doporučuji!

micha-ella
08.05.2023 3 z 5

Na přebalu knížky je věta, že této vražedkyni budeme fandit. Já tedy ne, mně byla dost nepříjemná. Autorka psát umí, to ano, ale zbytečně zdlouhavě a některé její nápady mi připadaly až přehnané (sny o soli, lampa a pod.), některé věty byly jak z červené knihovny a některé úvahy hlavní postavy mi taky nepřišly moc chytré, na to, že se jednalo o studovanou psycholožku.

kačenka80
02.05.2023 2 z 5

Nudná kniha. Psycholožka vražedkyně. V knize je plno zbytečných nudných úseku asi kvůli více stránek. Nápad dobrý ale napsaný velmi nudně a špatně. Konec předvídatelný. Hlavní hrdinka je nesympatická.

jiri77
18.04.2023 4 z 5

Po delší době jsem si přečetl psychologický thriller a musím říci ,že jsem byl spokojený. Kniha se dobře čte. Dlouho se mi nestalo, aby postava vraha, byla ta, které bych stranil a držel palce. Za mě mohu jenom doporučit.

Heide
09.04.2023 5 z 5

Kniha podle mého gusta, četla jsem se zájmem od začátku až do konce. Kdo nefandí psychologickým románům, ať ji nečte, pro mě ale výborná. Doporučuji!

Dela111
09.02.2023 4 z 5

Sladká pomsta je spíše psychologický román než thriller, tady nejde o nějaké vyšetřování zločinu a napětí. Od začátku víme, že hlavní hrdinka Ruby zabila tři lidi a v současnosti ji policie podezírá z vraždy, kterou ale naopak nespáchala.
Příběh tvoří retrospektivní vyprávění z pohledu Ruby, která je hodně zvláštní hlavní postava. Při své práci psychoterapeutky chce pomáhat lidem, které život oslabil, chce jim ho usnadnit, pomoct jim zpracovat jejich traumata, zároveň však dokázala třikrát zabít, jak sama říká, z dobrého důvodu. Sledování jejich myšlenkových pochodů je tím hlavním a nejlepším na této knize, ale právě to není pro každého čtenáře.
Anotace je v tomto případě dobře napsaná, takže jsem věděla, že nepůjde o klasický thriller, ale mě takové psychologické lahůdky s originálním námětem baví.

ArwenAragorn
20.01.2023 2 z 5

25%

Nic moc. Nemohla jsem se začíst, pak jsem knížku nějak přežvýkala, ale doporučovat ji určitě nebudu.

Jenny46
20.01.2023 3 z 5

Nějak moc nevím co si o tomto příběhu mám myslet. Kniha mě neoslovila, nevtáhla do děje asi tak...

Lenka0007
28.10.2022 5 z 5

Vysoké školy sice uchazečům o studium baští eseje o mimořádných úspěších a překonávání těžkostí, ale já jsem si říkala, že by nejspíš nebylo v mém zájmu psát o tom, že jsem vražedkyně a nemám sebemenší pocit viny, a tak jsem se rozhodla popsat, jak jsem brala drogy.Tak tohle byla hlavní hrdinka a s ní i kniha podle mého gusta.

mikika
25.10.2022 4 z 5

dát do role hlavní postavy vraha je teď nějak oblíbené, ale na rozdíl od ostatních nemá Ruby žádnou jasnou diagnozu, nemůžete ji snadno hodit do škatulky sociopatka, protože je až moc normální, až moc sympatická. prostě jen zabíjí zlé lidi.
originální a dost dobře napínavé.

KatChiss
13.09.2022 4 z 5

Thrillery mám ráda a ze všeho nejradši ty psychologické. Když jsem si u Sladké pomsty přečetla, že budu vražedkyni fandit, šla jsem do toho. Kdo to kdy viděl, abych fandila někomu, kdo vraždí lidi? Damon Salvatore je výjimka, vážení. Nedokázala jsem si představit, že bych chovala sympatie k takovému člověku. Ale světe div se, bylo tomu tak. Jsem samozřejmě toho názoru, že se dá všechno vyřešit bez násilí (a tudíž i vraždy), ale rozuměla jsem jejímu záměru.
.
Hlavní protagonistkou je Ruby, psycholožka, která za svůj život zabila tři lidi. Necítí však žádný pocit viny, udělala by to znovu. Jenže pak náhle zemře její manžel a Ruby je podezřelá z jeho vraždy.
.
Jak už to u thrillerů bývá, styl psaní je jednoduchý, čtivý a svižný. Ke všemu jsou tu krátké kapitoly, díky nimž vám příběh ubíhá ještě rychleji. Vidíte, co se Ruby honí hlavou a víte, co a proč udělala. Cítíte k ní určitou náklonnost, i když byste neměli, protože někoho sakra zabila! Ale nemůžete si pomoct. Vždyť tolika lidem pomáhá, je laskavá, chytrá, dobrá kamarádka, milující manželka. Úplně vám to pomotá hlavu. Vrazi jsou přece špatní lidé. Nebo ne? Přečtěte si Sladkou pomstu a uvidíte.

Aiden888
13.09.2022 5 z 5

Asi úplně nemůžu souhlasit s hodnocením, které tu vidím. Za mě je to perfektní knížka. Jasně, pokud do toho jdete s očekáváním klasického thrilleru, kde jste neustále v napětí a hádáte, kdo je vrah, pak asi budete zklamaní. Tady totiž od začátku víte, že vrahem je hlavní hrdinka a udělala pár věcí, které nejsou správné. Ta thrillerová, napínavá stránka je v něčem jiném - dozvídáte se, proč to všechno udělala, co bylo jejím záměrem a čekáte, co jí kvůli tomu potká. Jestli jí to projde, nebo ne. Zároveň nic ale není úplně jednoznačné, takže nevíte, jestli hrdinku mít rád, nebo ne. Celá kniha je protknutá psychologickými rozbory osobnosti, což by taky mohlo spoustu čtenářů odradit. Mě to neodradilo, právě naopak. Bylo to zajímavé a v jiném thrilleru jsem se s tím zatím do takové míry nesetkala. Jakmile se začtete, knížka je moc fajn.

Katania
12.09.2022 2 z 5

Tak tohle mě nebavilo. Dobře, četlo se to hezky a rychle, ale děj byl absolutně o ničem.

Hvězdinka
16.07.2022 3 z 5

Pěkně to začalo a pak se něco pokazilo. V podstatě po přečtení anotace víte vše a závěr, který nijak nenadchne, nepřekvapí. Zlo nebylo potrestáno a bude pokračovat...

Autorovy knížky

Sascha Rothchild
americká, 1976
2022  73%Sladká pomsta

Kniha Sladká pomsta je v

Právě čtených1x
Přečtených66x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce89x
Chystám se číst88x
Chci si koupit22x
dalších seznamech2x