Skolióza

Skolióza https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108517/skolioza-108517.jpg 4 9 3

Trojrozměrné pohyby mobilizují páteř: Skolióza, vybočení páteře, se objevuje především u mladých dívek ve fázi růstu. Klasicky se léčí pomocí statické fyzioterapie a korzetu - což si mnohdy vyžaduje mnoholeté úsilí. Jde to také jinak, s novým terapeutickým konceptem, který předpokládá, že převezmeme zodpovědnost sami za sebe. Trojrozměrná cvičení Spiraldynamik® působí proti deformitě dynamicky. Bezbolestně, v pohybu a s radostí ze života: zkušenosti autorky: Autorka má sama skoliózu, je zároveň i fyzioterapeutkou a tanečnicí - ví, jak to chodí. Ukazuje, že radost z pohybu a vlastního těla lze prožít i se skoliózou. Cílevědomými změnami pohybových vzorců se dá změnit tvar i celkové vyzařování těla. Činnosti běžného života jsou terapií: Chůze, sezení, běhání či plavání - kdykoli je tělo v pohybu, má páteř možnost se dynamicky napřimovat a otáčet. Kniha nabízí množství nápomocných a účinných cviků, abychom mohli cvičit sami - den co den, ať již plně vědomě, anebo bezděčně. ... celý text

Přidat komentář

IvonaK
23.09.2018 4 z 5

Přiznám se že jsem tuto knížku četla jen ze zvědavosti protože jsem po operaci skoliosy a mám už na to své individuální cviky a tyto v knize by mi mohly třeba ublížit. Avšak určitě doporučuji pro ty co chtějí na své páteři pracovat a nenechat to volně plápolat. A že si někdo do svých zad buší jak se za skoliozu nenávidí, tak to opravdu nechápu. Jinak jednu hvězdičku ubírám za to, že asi žádným cvičebním metodám pro zázračně rovná záda se nedá věřit. Když už ani nepomohlo nošení korzetu 23 hodin denně.

zuzana6282
01.07.2017 5 z 5

Škoda, že jsem ji nečetla v 15, ale snad není pozdě. Ale nejspíš by mi v tom věku tolik neřekla. Je zde krásně vysvětlen pohyb páteře a pánve a podrobně popsané cviky.


cace
06.09.2015 4 z 5

Kniha nám hodně pomohla zorientovat se v problému. Působí velmi motivačně. Člověk se skoliozou snadno ztrácí naději, že může dojít ke zlepšení a knížka říká, že to jde a dá se aktivně žít a využívat vědomí o svém těle ke zlepšení stavu.

Autorovy další knížky

Christian Larsen
švýcarská, 1956
2005  87%Zdravá chůze po celý život
2012  87%Skolióza
2013  100%Medical Yoga
2009  100%Zdravé nohy pro vaše dítě
2010  89%Držení těla