Školák Kája Mařík I. - II. díl

Školák Kája Mařík I. - II. díl https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34276/bmid_skolak-kaja-marik-i-ii-dil-kzD-34276.jpg 4 27 5

Knížka vypráví o příhodách malého Káji ze zbožné venkovské rodiny z počátku století. Humorné příběhy Káji a jeho kamarádky Zdenky, první dva díly v jedné knize.

Přidat komentář

Damato
27.12.2017 5 z 5

O vánočním čase jsem se k těmto knihám vrátila a vzpomínala na ty nejúžasnější prázdniny u babičky na vesnici, kdy jsme Káju Maříka četli ve starém vydání časopisu Naše rodina. Úplně jsem - u plného stolu vánočních dobrůtek- měla chuť na biřkli a jeden párek to fakt nespravil. Těším se, až budu tenhle poklad číst vnučkám :-)

Alíša236
28.07.2017 5 z 5

Kniha mého dětství, jako malá jsem četla několikrát - pořád znovu, teď už moc nechápu, co se mi tak moc líbilo, ale milovala jsem ji.


Mánička178
01.03.2016 4 z 5

Kája Mařík - to jméno se několikrát dotklo mých uší jako dítěte, ale v podstatě až do dospělosti jsem pořádně nevěděla, o co kráčí, i když byl legendou jak pro moji babičku, tak maminku... Nastal čas tento rest dohnat :)
Těžko věřit, že je to jen něco málo přes sto let, co život šel v brdských lesích zcela jinak než je tomu teď. Kája Mařík je idylická knížka, vychovává k pěknému vztahu a úctě k rodičům, přírodě, přátelům, Bohu, k umění vděku, soudržnosti... K tomu, co současnost v mnohém postrádá. O době, kdy se nepěstoval kult dítěte. Radost číst :)
Neřadím se k feministkám, natož ortodoxním, ale v podstatě jediné, co mi na obsahu dost vadilo bylo několikeré opakování "Vždyť je to jen holka, ty jsou k ničemu." - v tomto se opravdu není čemu divit, že ženy v tehdejší době nebyly brány moc vážně... Ale chci věřit tomu,ž e třeba Kája dospěje a změní v dalším pokračování názor :D

allebra
10.03.2014 5 z 5

Knížka o malém neposedném Kájovi z hájovny je moje srdeční záležitost. Četla jsem ji nadvakrát dětem a i jim se příběhy moc líbily a pobavily nás. :-)

149.149
23.05.2012

Knížky mého dětství.. :) 5*