Škola naděje

Škola naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328776/bmid_skola-nadeje-2JN-328776.jpg 4 5 2

Příběh péče o partnera s vážným poraněním mozku – kniha o strachu, soudržnosti a vzájemné lásce. Úspěšný manažer a vášnivý cyklista Hugh Rawlins je při jedné z vyjížděk na kole sražen na silnici nepozornou řidičkou. Utrpí natolik vážné poranění hlavy, že není zpočátku jisté, zda vůbec přežije – a pokud ano, tak s jakými následky. Jeho ženě Rosemary a dvěma nedospělým dcerám se rázem obrátí život naruby. Z živitele rodiny je náhle bezmocný muž s rozumem malého dítěte, který potřebuje dohled a pomoc ve dne v noci. S obtížemi se rozpomíná na svou identitu a dřívější život, znovu se učí chápat realitu a zvládat nejjednodušší úkony, jako je osobní hygiena a oblékání. A co teprve čtení, psaní, schopnost udržet pozornost, rozumět a rozhodovat se...Rosemary Rawlinsová nachází úlevu v psaní deníku, v němž podrobně a upřímně, dokonce s humorem popisuje každodenní boj o návrat k normálnímu životu a postupné uzdravování svého muže. Nevyhýbá se ani obdobím beznaděje a zoufalství, kdy se mohla opřít jen o neochvějnou víru ve šťastný zvrat. Ten nakonec přichází a Hugh se vrátí nejen k práci, ale také k cyklistice a surfování. Jsme svědky dvou let zápasu naplněného intenzivními zážitky, jež všechny členy rodiny emočně promění, uvolní a otevřou novým možnostem.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Triton
Originální název:

Learning by Accident: A Caregiver's True Story of Family, Fear, and Hope , 2011


více info...

Přidat komentář

Aveli
01.05.2020 3 z 5

Zajímavý příběh o někom, kdo prošel tak náročnou situací. Doporučuji lidem, kteří se o danou problematiku zajímají anebo mají někoho s podobnými obtížemi ve svém okolí. Na druhou stranu nelze očekávat velký literární děj.

ejcova
05.07.2017 5 z 5

Naprosto úžasná kniha, plná lásky, porozumění, vzájemnosti, soudržnosti, důvěry, proher a vzestupů, zoufalství a naděje. Kniha, která umí srovnat v životě hodnoty a rozlišit podstatné od nedůležitého.


Autorovy knížky

2017  88%Škola naděje

Kniha Škola naděje je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x