Škoda Favorit vyjíždí

Škoda Favorit vyjíždí https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/102731/skoda-favorit-vyjizdi-102731.jpg 4 3 2

Kniha popisuje celý vývoj osobního automobilu Škoda Favorit od prvních návrhů až k počátku seriové výroby. Zabývá se také hlavním konstruktérem p. Hrdličkou. Knížka nabízí svým čtenářům první podrobnější představení našeho nového osobního vozu, který je základním typem nastupující generace mladoboleslavských automobilů s předním pohonem. Seznámíte se s konstrukcí i provozními vlastnostmi tohoto hospodárného a překvapivě prostorného automobilu, který uveze pět osob s přiměřenými zavazadly, ale může nabídnout i víc než 1 m3 ložného prostoru. Navíc vás knížka uvede i do zajímavého zákulisí zkoušek a celého vývoje, jehož atmosféra obvykle zůstává jen ve vzpomínkách těch, kdo se na této náročné a přísně tajné práci přímo podíleli.... celý text

Přidat komentář

bagger95
15.08.2017 3 z 5

Netechnicke pasaze jsou docela zajimave, nakonec nepusobi ani moc tendencne. Dnes je az usmevne, v jakych superlativech je v teto publikaci Facko popisovane, na druhou stranu to byl pro tuzemsky prumysl opravdu veliky krok vpred. Osobne bych ocenil jeste daleko vic zajimavosti z pozadi vyvoje, v tomhle smeru jsou napr. rozhovory s sefkonstrukterem Hrdlickou daleko poutavejsi.

Martin_Happy
02.01.2012 5 z 5

Jako fandu do techniky mne strhnulo tempo vývoje, který měl nastaven nesmyslný limit. A také bylo zajímavé, jak se konstrukční tým vypořádal se všemi překážkami.


Štítky knihy

auta, automobily Škoda (automobily)

Autoři knihy

Kniha Škoda Favorit vyjíždí je v

Přečtených5x
Knihotéce7x