Skleněný les

Skleněný les https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454153/bmid_skleneny-les-QZo-454153.jpg 4 138 45

Nejprodávanější autorka dle New York Times přichází s napínavým románem o velmi problematické rodině a třech ženách, které odhalí své temné pravdy. Na podzim roku 1960 žije Angie Glassová idylický život ve svém rodném městě Wisconsin. V jednadvaceti se vdala za okouzlujícího, hezkého Paula, a právě porodila chlapečka. Ale jeden telefonát jí navždy změní život. Když Ruby informuje Angie a Paula o tom, že její otec spáchal sebevraždu a matka je nezvěstná, všeho nechají a letí do malého města Stonekill v New Yorku, aby Ruby podpořili. Angie si myslí, že pomůžou nešťastné mladé neteři nést zármutek, ale Ruby je složitá a záhadná sedmnáctiletá žena, která odmítá jakoukoliv péči. Angie zůstává v Henryho a Siljiině úžasném a ultramoderním domě na okraji lesa. Čím více se dozvídá o komplikované rodině Skleněných, tak začíná zpochybňovat samotnou strukturu svého vlastního manželství. Kniha provádí čtenáře Siljinými vzpomínkami, díky kterým objevuje Angie pravdu. Ruby strategicky rozebírá poměr svých rodičů, odhaluje příběh o lásce, tajemství a konečné zradě.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

The Glass Forest , 2018


více info...

Přidat komentář

Anette99
21.09.2022 3 z 5

Než thriller, bych spíše knihu označila za naprosto průměrné drama jedné zdánlivě normální rodiny, ve které se stane tragédie. Nic není tak, jak se zdá, zjišťujeme, že v rodině panují opravdu zvláštní vztahy a každý má své temné tajemství. Knížka sice poměrně utíkala, ale děj mi přišel nezajímavý, plochý, a z postav mi nebyla žádná sympatická, spíše mě místy všichni docela štvali. Takovýchto knih o tajemstvích v rodinách už bylo napsáno spoustu, a tato se bohužel moc nepovedla, nebyla ničím originální. Poputuje do knihobudky.

Hvězdinka
01.08.2022 3 z 5

Vleklé drama jedné rodiny. Neurazilo, nenadchlo.


Nula.nula.nic
25.11.2021 4 z 5

Velice překvapila. Nic moc jsem neočekávala, ale nakonec jsem si ji dost užila. Sice mi někdy přišlo, že autorka zbytečně často určité části opakuje, natahuje a prodlužuje, ale i tak se kniha četla rychle a plynule. Závěr byl překvapivý a uspokojující. Takže za mě ano a dávám čtyři hvězdičky. :-)

IreneP
28.02.2021 4 z 5

E-knihu jsem dostala jako dárek za nákup, tak jsem o ní mnoho nečekala. O to větší bylo moje překvapení, a to překvapení milé! Moc se mi příběh rodiny Glassových líbil. Ty jejich temné stránky. :-) Přišel mi i uvěřitelný. Nebylo tam příliš akce. Jde spíš o takovou temnou rodinnou historii vyprávěnou více postavami.

M1ra
02.02.2021 3 z 5

Být to tak o polovinu stran tenčí, je Skleněný les pěkným rodinným dramatem, ale prvních téměř 200 stran se nic zásadního ani převratného nestane. Ale musím uznat, že i když je kniha obsáhlá, tak utíká docela rychle a čte se dobře. Každopádně nic, co bych potřeboval číst dvakrát. A vlastně všechny 4 hlavní postavy docela nesympatické.

koolsavage
27.01.2021 4 z 5

Pomalu odvyprávěné, ale nenudí.

lištička123
10.12.2020 4 z 5

Nevěděla jsem, co od knížky očekávat, když má celkem nízké hodnocení, ale příjemně mě překvapila. Dobře se četla, zaujala mě.

pavel9989
15.10.2020 4 z 5

Pohodové a lehké čtení. V knize není "miliarda" postav, ve kterých se ztrácíte.
Před četbou jsem si nepřečetl, o čem kniha je, takže jsem vůbec netušil, co mám očekávat. Což byl za mě dobrý krok.

Evazita
08.10.2020 2 z 5

Jááá nevím...nakonec jsem se začetla, ale skoro všichni mi lezli neskutečně na nervy. Blbka Angie s oslovením “andílku”, divná Ruby a ti dva pošuci jakbysmet. Navíc PJ, který už v šesti měsících sám seděl, sám si hrál, jedl sušenky a spal celou noc??? No jasně!

micha-ella
25.09.2020 4 z 5

Napsat takový román není určitě jednoduché. Skoro 400 stran o tajemství v rodině, pět hlavních postav. Myslím, že autorka mínila jednu z nich - Silju - jako kladnou, ale pro mne byla naprosto záporná - protivná, nespokojená a sobecká ženská. Co se týče PJ - jak tu bylo několikrát zmíněno, je to americký zvyk a jistě maminky své děti takto neoslovují, prostě to byl Paul po tatínkovi.

broskev28
18.09.2020 3 z 5

Zpočátku mi tohle čtení nějak nesedlo - jako bych seděla v neznámém křesle a nedokázala se okamžitě uvelebit, tím spíš, že překlad se asi moc nepovedl; první nesrovnalost mě zarazila už na s.8, další na s.19 (špatné použití přechodníku), občas se objevilo i "srdečné obětí". O PJ už byla řeč v jiném komentáři, já jsem si pro sebe vymyslela Pepíka (Josefa), protože iniciály používat v textu neumím, hrůzný zvyk!
Postupně mě děj vtahoval více a postavy se stávaly životnějšími, takže jsem i přes počáteční nedůvěru pokračovala v četbě. Zdánlivě poklidný příběh, který by asi nikdo z nás nechtěl prožít; šedesátá léta v zemi neomezených možností. Zajímavá byla náboženská stránka věci, případně (ne)možnost rozvodu.

"Občas ale, když si uvědomila, že takhle bude asi vypadat celý zbytek jejího života, ji ta představa zasáhla jako rozjetý vlak. Celá roztřesená se pak musela zastavit, aby popadla ztracený dech."
(I z tohoto kraťoučkého úryvku je zřejmé, že překlad není dokonalý, škoda.)

Ctenar1202
04.09.2020 3 z 5

Dočetla jsem tuto knihu, která je označovaná jako thriller. No nevím. Byla napínavá, četla se hezky, ale za thriller bych ji neoznačila. Od půlky, možná ještě dřív, jsem věděla, kdo za vše může.

Trochu mi vadilo, že autorka v těch napínavých chvílích odbíhala od tématu. Jednotlivé kapitoly byly psány z pohledu několika lidí a to mi nevadilo. Ve výsledku do sebe vše krásně zapadlo.

PepaS409
03.09.2020

Mě se kniha líbila. Taková akorát. Knihy jsou jako jídlo... Někdy dobré, že ho hltáte, no a jindy se v tom nimráte. Tohle byl prostě "dobře uvařený oběd"

Jana65
08.08.2020 5 z 5

Hodnocení 73% mi přišlo málo, zvažovala jsem zda začít číst, ale kniha mě překvapila. Moc se mi líbila, pořád jsem spěchala číst dál, nedokázala jsem odhadnout, co se za vším skrývá.

dalia1769
27.07.2020 4 z 5

Zpočátku bylo trochu matoucí střídání úhlů pohledu, přičemž jeden byl v ich formě a ostatní nikoliv, ale když jsem se zorientovala, byl to napínavý a čtivý příběh. Jednání Ruby by bylo sice vzhledem k jejímu věku možná až příliš promyšlené a rafinované, vyhnout se po řadu měsíců podezření, ale nakonec vše skončilo celkem spravedlivě.

deniska2
25.07.2020 5 z 5

Opět se mi knížka od téhle autorky libila.Napinavy děj a nenudila jsem se u něj.Musela jsem furt číst a byla zvědavá jak to bude pokračovat.Umim si tenhle příběh představit ve filmové podobě a určitě bych na něj koukla.

Nikusha
19.06.2020 5 z 5

Mně se knížka hodně líbila. Ani chvíli jsem se nenudila a do poslední chvíle jsem netušila jak to dopadne. Doporučuji.

jarin58
22.05.2020 3 z 5

Jestli tohle byl thriller,no spíš červená knihovna,Děj zbytečně roztahaný.Angie nakonec nebyla až taková blbka jak se zdálo.

Adush
09.05.2020 5 z 5

Za mě perfektní počtení, i když jsem se ze začátku trochu ztrácela. Byly tam zajímavé zvraty událostí, něco mi přišlo i trochu absurdní. Nejvíc se mi líbila postava Silji. Mrzí mě, že nemohla vést život, který si přála. Měla barák, měla auto, měla skvělou práci. Ale i s těmito věcmi nemusí být člověk šťastný. Silja měla vždy alespoň svoji naději a své myšlenky na jiný život.

verense
03.05.2020 3 z 5

Tuto knihu řadím mezi takové "dovolenkové" - ideální čtení na upršený víkend, kdy nechcete nic extra náročného, ale zase ne úplnou pitominu. Souhlasím s komentáři přede mnou, že označení thriler je nadnesené, spíš je to drama jedné rodiny, které se nám odkrývá očima naivní Angie, zasmušilé Ruby a nešťastné Siljy. A i když autorka vynaložila námahu na nejrůznější rešerše a podklady, kniha mi přijde taková "klouzající po povrchu". Není to ani detektivka, ani psychologický román, ani červená knihovna, ani historická sonda společnosti - prostě si ode všeho jen tak něco lízne, a výsledek je sice celkem čtivý, ale obávám se, že za měsíc si sotva vzpomenu, o čem byl.