Skios

Skios https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180753/bmid_skios-pAN-180753.jpg 3 27 9

Na výročním setkání věhlasné Nadace Freda Topplera, jež hostí řecký ostrov Skios, vrcholí přípravy na příjezd hlavního hosta dr. Normana Wilfreda, světové kapacity v oboru scientometrie. Jak se k všeobecnému překvapení ukáže, obávaný dr. Wilfred není žádný suchar, ale pohledný a nadmíru zábavný mladý muž, jehož šarmu zakrátko podlehnou nejen přítomní hosté, ale i půvabná organizátorka Nikki. Na opačném konci ostrova zatím panuje výbušná atmosféra poté, co Nikkiina přítelkyně Georgie nalezne v pronajaté vile, v níž hodlá strávit týden ve společnosti pohledného a zábavného milence, jen zcela dezorientovaného postaršího akademika, po příletu na ostrov nešťastným řízením osudu připraveného o všechny osobní věci s výjimkou textu přednášky o scientometrii… Mistrně zkomponovaná komedie plná přehmatů, komplotů a faux pas z pera známého anglického prozaika a dramatika byla horkým kandidátem na titul nejzábavnější knihy roku.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Skios , 2012


více info...

Přidat komentář

IvaKo
09.07.2020 3 z 5

Kniha mi plynula před očima jako ztřeštěná crazy komedie, v souladu s tímto žánrem založená na záměnách osob a věcí, spoustě náhod a omylů, to vše vyprávěno svižně a s lehkou ironií, prostě zábavné oddychové čtení.

Vesela_Veverka
26.02.2019 1 z 5

Díky, ne. Se sebezapřením jsem knihu dočetla. Pořád jsem doufala, že závěr spasí celou knihu. Ale ne. Vyústění bylo snad ještě horší, než všechny cesty taxíků po ostrově.


tweed
29.08.2018 2 z 5

Pokud jste chytřejší než já, tak si všimente varování, které dala Paseka na obálku. To varování zní: "Ideální humoristický román na pláž či jen tak na víkend." Klasická červená vlaječka, která se dá také číst jako: NECH MĚ V POLICI, NEOTEVÍREJ MĚ.
Ale ne, byla jsem hloupá, ostatně - podobně jak ovšechny postavy v této knize, a řekla si: Když to bylo dobré pro porotu Man Booker, bude to dost dobré i pro mě.
EVIDENTNĚ NIKOLIV
Velevážený pan doktor Wilfred jede do Řecka udělat přednášku. Oliver jede do Řecka mít sex.
Na letišti se vymění.
A začne zábava! *ehm*
Je to sice občas úsměvné, ale tak hloupě! Polovina zábavných situací pramení z toho, že někdo zrovna něco přeslechl. Takže pán, který čte jméno z dokladu, řekne: "Pan OLIVER FOX.", ale Nikki, která měla přivést doktora Wilfreda, to NESLYŠÍ, protože zrovna čumí z okna. Kdyby nečuměla z okna, mohli jsme mít všechno vyřešené. Ale ne, my si musíme prožít ještě dvacet osm podobných situací, kdy někdo něco řekne, ale někdo jiný zrovna dočasně ohluchnul. Případně mu zkolaboval mozek a nedal si jedna a jedna dohromady.
Prosím expresně ušního do tohoto Skios Řecka.
A taky nějakého neurologa, protože není možné, aby v jedné knize bylo tolik tupých a nepřemýšlejících lidí.

Raději je však pošlete s měsíčním odstupem, ať se zase nepomíchaj na letišti!

kuky921
13.08.2015 2 z 5

Počáteční námět záměny byl dobrý, ale to zpracování a zbytečností bylo až moc. Naprosto zoufalé. Dočíst tuto knihu až na konec byl opravdu výkon.

Oksalakka
18.12.2014 3 z 5

Lepší než drátem do voka. 2 3/4*

Fifth Element
24.09.2014 odpad!

Takovou blbost, jako je tahle kniha jsem v zivote snad necetla.. Neodkladam rozectene knihy, takze jsem se donutila ji docist, ale doufam, ze takovou uz nikdy vic a uz vubec ne nekam na dovolenou. Nechapu, jak mohla ziskat nominaci na nejzabavnejsi knihu roku.

pil
26.03.2014 2 z 5

Jej, pel-mel plný příhod přitažených za vlas. Mrzelo mě. Autora mám ráda, a čekala jsem lepší jízdu. Slabé.

sewista
14.02.2014 3 z 5

Mne tato kniha docela zklamala. Cekal jsem trosku vic. Ale musim rict, ze nektere pasaze jsou celkem vtipne. Neni to uplne spatna kniha, ale nevim co si mam myslet o tom kdyz tam pisou, ze tato kniha byla zarazena do sirsi nominace britske ceny Booker prize. To jsou na tom v Britanii asi dost spatne :-D

Firefox4
21.01.2014 5 z 5

Narazila jsem na ni náhodně, respektive na doporučení na tuto knihu a jsem za to ráda. Přesně ten typ literatury, co si zabalíte na dovolenou nebo dlouhou cestu vlakem. Pobaví zaručeně a určitě ji přečtete na jeden zátah, zvědaví na to, jakou zápletku si pro vás autor na dalších stránkách zase vymyslel.

Štítky knihy

anglická literatura

Autorovy další knížky

Michael Frayn
anglická, 1933
2013  56%Skios
2009  71%Po hlavě

Kniha Skios je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce23x
Chystám se číst8x