Siverai: Dědici Remiey

Siverai: Dědici Remiey https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503218/bmid_siverai-dedici-remiey-fWw-503218.jpg 5 12 10

Siverai série

1. díl

Nic z toho se nemělo stát. Byla jsem siverai, ochránkyně mocného alfího rodu. Po tragédii na hradě jsem myslela, že všichni, které jsem milovala, zemřeli. Jsem odhodlaná najít ztraceného dědice a osvobodit své království, Remiey, ze spárů Dobyvatele. Jmenuji se Adriena Taleverová a tohle je můj příběh o věrnosti a naději. Dokud žiju, lid Remiey se nepodvolí.... celý text

Přidat komentář

_čtenářka_
22.04.2024 5 z 5

Siverai jsem naprosto propadla! Každý, kdo si na ní alespoň trochu myslí, by neměl s jejím čtením váhat.

Ronnie68
02.04.2024 4 z 5

Za mě skvělá fantasy kniha, která vtahla do děje...


PrincaListicka
27.02.2024 4 z 5

V první řadě je důležité zmínit, že autorka knížku napsala v sedmnácti letech, což je bezpochyby obdivuhodný výkon. V tomhle věku většina z nás nedokáže dát dohromady ani smysluplný příběh při psaní maturitní slohovky, natož potom vymyslet komplexní svět plný magie, zajímavých postav a zákeřných bestií. Zároveň ovšem k této skutečnosti musí člověk při čtení trochu přihlédnout. Začátek příběhu funguje fantasticky, ovšem čím dál se hrdinové na své cestě dostávají, tím častěji se objevují pasáže, které trošku pokulhávají. Text místy působí zkrátka neučesaně a občas drhne, kvůli čemuž jsem někdy měla trochu problém zorientovat se v tom, kdo zrovna mluví. Také zde dochází k tomu, že se hrdinové občas dostanou do problémů a najednou se z ničeho nic objeví nějaký předmět nebo člověk, který jim pomůže, bez nějakého hlubšího smyslu. I přesto však příběh jako takový funguje velmi dobře a pokud jste ochotni tyto drobné nedostatky tolerovat, zajímavá dějová linka vám to bohatě vynahradí.

Pokud jde o postavy, je jich tu poměrně dost, což je super. Autorka umí jejich vzájemné interakce využít pro vytvoření jedinečných charakterů, takže nebudete mít problém se orientovat v tom, kdo je kdo. Setkáte se zde s alfy, lidmi a elfy - kříženci lidí a alfů. Alfové se dále dělí na jitřní a noční, což této rase připisuje zajímavou vnitřní dynamiku. Funguje tu poměrně dobře promyšlený systém magie, která se dělí na několik druhů. A takhle bych mohla pokračovat dál. Zkrátka a dobře je vidět, že je příběh do detailu promyšlený, což mu rozhodně přidává na důvěryhodnosti a realističnosti.

Samotná Adriena mi osobnostně moc nesedla, ale to už je u mě klasika. Málo kdy mi ženské hrdinky sednou (čest výjimkám). Zkrátka se s nimi nedokážu moc ztotožnit, což ale neznamená, že by byly špatně napsané. Dostává se nám tu ovšem přehršle skvělých mužských postav, mezi kterými si jistě každý najde svého oblíbence. Já obvykle preferuji “temné“ postavy, proto jsem od začátku fandila Rowanovi, ale tentokrát si mě získal i „světlý“ Ilias.

Vím, že autorka romantiku do příběhu nezapracovala záměrně a že nejspíš dostane prostor v druhém díle, ale mě tu prostě chyběla. Bylo tady tolik momentů, které mohly být využity pro nějakou intimnější interakci, jenže autorka se rozhodla to neudělat. Mně osobně to přišlo až do očí bijící, protože Adrieně je 22 a v tomhle věku člověk vztahy řeší na dennodenní bázi. Jsem zvědavá, co má autorka s romantickou linkou v plánu a pevně věřím, že nám to v pokračování příběhu vynahradí.

Jestli si tedy chcete přečíst skvěle propracovaný fantasy příběh s mnoha dějovými zvraty a zajímavými postavami, nevadí vám absence romantické linky a jste ochotni akceptovat, že se jedná o prvotinu velmi mladé autorky, pak dejte Siverai určitě šanci, nebudete zklamaní. Skvělým bonusem je, že si na autorčiných stránkách můžete spolu s knihou objednat i krásný merch - například látkovou tašku nebo placky, které můžete vidět na fotkách. A to za to stojí!

virgo_books
08.02.2024 5 z 5

Tak tohle byla další skvělá česká fantasy kniha, kterou si prostě musíte přečíst.

Tentokrát tu máme místo víl alfy, kteří se dělí na noční a jitřní.

Naše hlavní hrdinka Adriena složila přísahu a stala se tak Siverai královny, která při útoku na Hvězdopád (její palác) zemřela.

Z královského rodu to nepřežil nikdo kromě korunního prince, kterého má teď celé povstání společně s Adrienou najít.

Ta si ale nese všechny vzpomínky, které v noc smrti královské rodiny zažila s sebou, což ji celou misi úplně nezlehčuje.

Nenarazíte tu jen na alfy, ale i na spoustu dalších nadpřirozených bytostí, které tuto výpravu ovlivní.

Kniha je plná zvratů, nebezpečí, přátelství, magie a spousty dalšího, co má správná fantasy mít.

Já samozřejmě ve všem hledám i tu romantickou linku, kterou si v tomto příběhu nejsem tolik jistá a doufám, že v dalším díle už se vyjasní. (Samozřejmě mám svého favorita, tak snad to bude on)

Rovnou vám ale můžu říct, že nechybí zachraňování naší hlavní hrdinky pohledným alfem, který nedělá nic zadarmo. V tom mi trošku připomněl Handlíře.

Moc děkuji autorce za poskytnutí knihy.

_čtenářka_
22.11.2023 5 z 5

Siverai je úžasná kniha! Skvěle zpracovaný fantasy svět, vysoká úroveň jazyka, výborné postavy. Moc se mi líbila důležitost přátelství a věrnosti. Autorka je neuvěřitelně talentovaná a má to očividně v hlavě srovnané. Věděli jste, že je jí teprve osmnáct let? Hluboce se jí klaním a děkuji za tak úžasný čtenářský zážitek. Její tvorbu bych přirovnala ke knihám S. J. Maasové. Siverai má ten správný fantasy nádech ze Skleněného trůnu, ale zároveň i šmrnc z Maasové pozdější tvorby, Dvoru trnů a růží. Autorka Siverai už ale Maasovou dle mě přerostla. Siverai je kniha, při níž se běžně méně nadšení čtenáři do čtení zamilují.
Opravdu se mi dostala pod kůži, a považuji ji za jednu ze svých osudových knih

cestina_s_linus
17.07.2023 5 z 5

Nemyslela jsem si, že se někdy dočkám zajímavého zpracování fantasy světa... ale tato kniha si mě získala. Propracovaný děj; postavy jsou uvěřitelné; plynulé vyprávění; vztahy; traumata,... kniha toho obsahuje hodně a je B O Ž Í! Trošku mě mrzel ten konec - tam se mi to jevilo uspěchané, ale hádám, že to tak muselo být, aby se čtenář těšil na pokračování! Takže... tuto knihu si každý milovník fantasy musí přečíst!

BekyFiš
29.06.2023 4 z 5

Knížka se mi hrozně moc líbila! Příběh je originální, jakmile jsem si k němu sedla, nemohla jsem přestat číst, lapil mě svojí svižností a furt se něco dělo. Líbilo se mi, jak autorka pojala magické bytosti a nelze popřít, že si dala záležet na tvorbě světa.
Je pravda, že zprvu jsem si myslela, že to bude typické fantasy o ztraceném princi, který musí získat trůn, ale vlastně za touhle oponou se skrýval mnohem hlubší děj, jak sama autorka zmiňuje na svých sociálních sítích, a když o tom vím, nelze si toho nevšimnout. Za mě úplná bomba!

Lucík118
24.11.2022 5 z 5

Úžasný příběh, nemohla jsem se od něj odtrhnout, jak mě uchvátil.
Napínavý děj, originální zápletka a postavy si člověk zamiluje.
Pro milovníky fantasy literatury jako dělané, mohu jen doporučit. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

Kikina182
30.10.2022 5 z 5

Siverai je dobrodružný fantasy příběh, který pracuje se známým námětem, jenž byl už hodněkrát zpracován a jistě bude v budoucnu zpracován ještě dvojnásobně. Ale rozhodně se nedá říct, že by kvůli tomu byl autorčin příběh neoriginální, naopak. Příběh je do nejmenšího detailu promyšlený a objevuje se v něm mnoho zajímavých zápletek a akčních situacích, které nikde jinde nenajdete. A to ani nemluvím o zajímavém pojetí magických bytostí či celého světa. Originálnost a promyšlenost příběhu zkrátka nechybí a navrch má ještě takovou nostalgickou atmosféru.

Příběh je tedy popsán opravdu detailně a stejně je to s postavami. Autorka si na nich dala záležet, takže se jedná o komplexní bytosti s opravdu promyšleným charakterem, který má hloubku. Je sice pravdou, že jsem ze začátku měla trochu problém se vzhledem k počtu postav zorientovat, kdo je kdo, ale právě díky skvělému popisu jsem to rychle zjistila a pak už bylo čtení bez problému.

Musím pochválit i styl psaní. Je hodně popisný, ale zároveň čtivý a příběhu tak nechybí spád. Sice jsem občas narazila na slova nebo slovní obraty, které mi do atmosféry úplně nesedly, ale spíš bych se divila, kdybych u tak dlouhé a příběhově složitější knihy vůbec na nic nenarazila.

Pokud máte rádi dobrodružné fantasy, určitě vám knihu moc doporučuji! Já jsem totiž nadšená a už se nemůžu dočkat druhého dílu.

Pollyester
04.10.2022 4 z 5

Na to že je autorce 17let ,je to super výkon.