Šití jako životní styl

Šití jako životní styl https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459129/bmid_siti-jako-zivotni-styl-ShE-459129.jpg 5 10 2

Konec "skoro padnoucích kousků" z módních řetězců, začátek nového životního stylu! Přesně to je šití s Petrou Davídkovou, autorkou blogu Prošikulky.cz. Vytvořte si přes 20 originálních kousků z precizně připravených střihů v příloze, následujte podrobné návody a zjistěte vše, co je k šití potřeba - jak si vybrat látky a šicí stroje, jak pracovat se střihem nebo jak všít zip. Cesta k vlastnímu šatníku na míru nebyla nikdy jednodušší!... celý text

Přidat komentář

Martica
16.08.2023 5 z 5

Kniha Šití jako životní styl má ambice stát se jakousi Biblí pro všechny, které šití baví nebo mají chuť s ním teprve začít. A dle mého názoru se knize skvěle podařilo tyto ambice naplnit. Petra Davídková dělá vše s velkou pečlivostí a je to vidět i na její překrásné publikaci: promyšlená struktura, precizní návody, fotografie lahodící oku, čistý styl, minimalistická a vtipná výzdoba (stehy, nitky, vlnky). Obrovským bonusem je pak střihová příloha, která skvěle poslouží začátečníkům, ale s trochou inspirace obsažené v knize ji rozhodně využijí i pokročilí, kteří se nebudou bát úprav a variací. Oceňuji používání přesných odborných termínů, tabulku velikostí i slovníček pojmů, radost mi udělaly i tři textilní záložky. Tuto knihu můžete číst jako beletrii od začátku do konce, nebo se věnovat jen vybraným kapitolám, obojí vás bude bavit. Nejsem začátečník a internetové střihy Petry Davídkové si musím, upřímně řečeno, až příliš upravovat kvůli své nestandardní postavě, přesto jsem si knihu ráda zařadila do své knihovničky, mám z ní radost a věřím, že mi ještě vícekrát udělá dobrou službu. Rozhodně ji doporučuji.

LadyCotton
30.08.2022 5 z 5

Kniha mi připomíná Kuchařku pro dceru (akorát, že to není o vaření ale o šití): jak grafickým zpracováním tak i "jednoduchostí" ve vysvětlování.
Pokud si pohráváte s myšlenkou, že si pořídíte šicí stroj nebo oprášíte ten po mamince a zkusíte si něco spíchnout, knihu mohu do začátku vřele doporučit. Dozvíte se co, jak a hlavně proč. A jako bonus v knize najdete 3 střihy na pouzdrové šaty (velikosti 34-54), pánské tričko (vel. 44-66) a dětský set (vel. 92-164), které když si osvojíte můžete z nich vykouzlit mnoho a mnoho různých stylů a kombinací (autorka vám poradí jak).


Štítky knihy

ruční práce šití, střihy tvorba, tvoření

Autorovy knížky

2020  94%Šití jako životní styl

Kniha Šití jako životní styl je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce13x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x