Sioux River

Sioux River https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46916/sioux-river.jpg 3 7 1

Rančer Arley Borell měl na březích Sioux River neomezenou moc. Jednoho dne se však našel muž, který se jeho vůli vzepřel a prosadil svou.

Přidat komentář

pet-kyval
30.11.-0001 2 z 5

[018/10] Hlavní hrdina je typický americký knedlík s kolty proklatě nízko a holka jako lusk (pro kterou to vlastně všechno ve skutečnosti dělá) je pravou květinou drsného zápaďáckého kraje. Nebojí se rozstřelovat sůl všude kolem sebe a její vzrušené "wijéé" zní jako hrom. Že by do toho měla co mluvit její "děsivá a amorální černá" minulost? Uvidíte sami.

Složitá jména na tak krátký příběh vyvolávala pouze zmatek. Co víc, není na celé dějové lince pranic originálního a ani zajímavého. Je to taková německá verze amerických scénářů těch vlasteneckých westernů, kdy bílí jsou bílí jako okvětní lístky oleandru, až na pár banditů, kteří jsou většinou vedeni bohatým chlápkem v dobře padnoucím obleku. Kdy největší hrozbou jsou Mexičané a Indiáni a každému druhému kolonizátorovi svítí nad hlavou svatozář cherubínů.

Celkově to hodnotím jako relativní zbytečnost, hodící se do vlaku a později na zátop. Pro člověk, který nic neviděl a nečetl to bude pětihvězdičková záležitost, ale pro ostatní jen něco co se motá kolem hranice průměrnosti. Kdyby si to autor před tím promyslel, udělal by dobře. Kdyby se na to autor vykašlal, udělal by ještě lépe. Jenže "kdyby" nemá žádnou hmotnou existenci, tak se na to vykašleme a omlaťme mu to o hlavu.

Štítky knihy

vraždy westerny

Autorovy další knížky

Gert Fritz Unger
německá, 1921 - 2005
1998  75%Na zelených pláních
2010  90%Osamělá cesta
2000  80%Apači
2001  71%Divoké časy
1997  85%Kolt na prodej

Kniha Sioux River je v

Přečtených6x
Knihotéce2x
Chci si koupit1x