Single & single

Single & single https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106643/single-single-106643.jpg 3 15 4

Vzrušující příběh začíná zastřelením právníka bankovního domu Single & Single někde v tureckých horách. Tím začne kolotoč událostí, které Olivera Hawthorna přenesou z kultivované džungle spekulací West Endu do zločinných ulic postkomunistic­kého Ruska. (www.pitaval.cz)

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Single & Single , 1999


více info...

Přidat komentář

trudoš
10.09.2019 2 z 5

Klasický John le Carré se vším dobrým i špatným, přičemž v mém případě tentokrát převažuje to špatné. Takže jsem vyprávění převážně vnímal jako natahovanou nudu, s nesmyslným počtem aktérů a s chaotickým skákáním v dějové chronologii. Nebýt to tak skvěle napsané, asi bych skončil v půlce. Ovšem poučen s předchozích nezdarů, vydržel jsem až do konce. Ne že by to stálo za to, ale zas nemůže nikdo říct, že jsem utekl z boje.
Slabinou románu Single & Single je tematické zpracování. Autor jakoby se snažil zkombinovat akční thriller s psychologickou špionážkou, přičemž to první selhává pro nepříliš uvěřitelnou atmosféru a to druhé se nešťastně snaží zapasovat do oddechového času. Být milovníkem osmdesátkových konspirací, nedal bych na knihu dopustit, ale já už si natolik zvykl na moderní tvorbu, že mi tenhle způsob projevu přišel málem až oldskůlový. Konkrétně, vhodný pro jiný styl příběhu. Neubírám panu le Carrému cit pro charakterní drama, ale mám jej raději, když se drží svého kopyta.

mgeisselreiter
22.04.2014 3 z 5

Kniha se čte celkem dobře. Ovšem autor upustil od svého dřívějšího hodně realistického psaní k více líbivému, americkému trochu akčnímu stylu. Děj je spíš povrchní, což mi trochu vadí, protože by bylo zajímavější jít více do hloubky. 60%, 22.4.2014.


kika 13
25.11.2012 3 z 5

Knížka se mi líbí je plná děje a čte se pohodově.

čef
05.05.2012 5 z 5

Originální styl vyprávění. Zajímavý příběh. Mnoho věcí k zamyšlení.