Silné ženy

Silné ženy https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44313/silne-zeny-44313.jpg 2 9 4

Román je hlubokou sondou do citového a sexuálního života současné mladé ženy-intelektuálky. Hrdinka Julie, vychovávaná matkou a tetou k nezávislosti na mužích a vnitřní svobodě, se náhle musí vyrovnat s problematickým milostným poutem ke své dávné lásce, mladému lékaři. Renomovaná finská autorka vytvořila pozoruhodně otevřené, naprosto nesentimentální dílo, které je navíc ozvláštněno přítomností a citacemi Shakespearových děl, zpracovávaných v Juliině doktorské disertaci. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Voimanaiset , 1996


více info...

Přidat komentář

Dejnau
27.06.2023 1 z 5

(SPOILER) Irja mi lezla totálně na nervy svým chováním a Tuulin flegmatismus mi vadil víc než křenovka.. 150 stran, tak nějak o všem a ničem..

BeyondHorizon
28.05.2021 odpad!

Kniha se snaží být feministická v tom smyslu, že ukazuje, jak feminismus v žádném případě vypadat nemá. To však není hned ze začátku poznat. Myšlenka se utápí v nekonečně nudných erotických scénách a dialozích postrádajících smysl. Všechny postavy byly extrémně nesympatické a příběh sám nebyl dostatečně zajímavý, aby pobízel číst dál. Dočteno pouze silou vůle. Téma sebevraždy mi přišlo velice zlehčené, což opravdu nepůsobí dobře. Pointa na konci nebyla zřetelná. Prostě špatný, špatný, špatný...


MOu598
07.07.2017 1 z 5

Četla jsem v březnu 2008. Podle mých poznámek:
O postavení ženy k mužům. O jejich snaze být nezávislé - a pak jsou blbé.
Trochu nechutné, hlavně popis sexu.
V knížce je snaha něco uvést, řešit, poukázat na něco, ale nějak divné. Člověk neví, co si má o všem myslet, a také hlavně neví, co si myslí hlavní hrdinky. Jaké tedy jsou?
Přečetla jsem rychle, ale prázdné. Asi mám jiný přístup k životu.

egona
05.06.2017 1 z 5

Z knihy jsem poněkud rozpačitá. Rozhodně mi nesedl autorčin styl. Nelíbila se mi stylistika, spoustu motivů jsem nepochopila a postavy byly velmi nevěrohodné. Musela jsem se dost přemáhat, abych knihu dočetla.

Štítky knihy

finská literatura

Autorovy knížky

Pirjo Hassinen
finská, 1957
1998  36%Silné ženy