Šíleně smutná princezna

Šíleně smutná princezna https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83436/silene-smutna-princezna-83436.jpg 4 7 2

Známá filmová pohádka z roku 1968 přichází v knižní podobě. Neztratila nic ze svého půvabného humoru a jistě potěší všechny generace. Princ Václav a princezna Helena jsou krásně paličatí. Rádcové Iks a Ypsilon kují pikle. A králové jsou někdy se svou moudrostí vkoncích

Přidat komentář

Katy_vKnihách
24.11.2023 4 z 5

Moje nejoblíbenější pohádka. Bylo jasné, že jsem si ji musela vychutnat i v knižní podobě. A vychutnala! Tuhle pohádku nemůžu hodnotit záporně, v žádném slova smyslu. Je to přepis filmové verze, takže nemůžete narazit na něco, co už jste neviděli v televizi. Jen mi nepatrně vadilo, že i to, že je to kniha podle filmu, dialogy se mírně liší od filmu! Což by se podle stávat nemělo. Ale, každý, kdo má tuhle pohádku rád, si ji určitě užije. Jak v této knižní podobě, někteří ve filmové podobě, a já osobně si ji užívám i jako audioknihu :)

nicolettkaa
24.03.2021

Nějak nechápu, proč má někdo potřebu přepisovat naprosto skvělý film do knihy (nechápu to i ostatních této podobných). Mně osobně přijde úplně zbytečná. Filmová verze je dle mého názoru o 1000% lepší a příště bych si raději ten film pustila.


Štítky knihy

zfilmováno české pohádky

Autorovy knížky

Dana Stuchlá
česká, 1961
2008  80%Šíleně smutná princezna

Kniha Šíleně smutná princezna je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst1x