Šílená

Šílená https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347528/bmid_silena-rgc-347528.jpg 3 71 32

Beth a Alvina jsou jednovaječná dvojčata, ovšem kromě podoby nemohou být rozdílnější. Beth, od dětství vzorná a cílevědomá dívka, se provdala za bohatého italského krasavce a žije na Sicílii ve vile snů. Její život je plný přepychu a blahobytu a není nic, co by si nemohla dopřát. Luxusní bydlení, značkové šaty, drahé šperky. Je to záviděníhodný život. Alvinin život nestojí za nic. Bydlí v Londýně v levném společném podnájmu a vydělává si prodejem pofidérních inzerátů v bulvárních novinách. Nenávidí svou práci, nenávidí své spolubydlící a dělá vše pro to, aby i oni nenáviděli ji. Když Beth pozve Alvinu do vily na Sicílii a pošle jí letenku první třídy, Alvie zprvu váhá. Se sestrou opravdu nejsou kamarádky. Lépe řečeno upřímně se nenávidí. Jenže ve chvíli, kdy Alvina dostane výpověď z práce a spolubydlící ji vyhodí z bytu, se představa luxusní dovolené nezdá tak marná. Ovšem po příjezdu na Sicílii naberou události nečekaný spád. Alvina zjistí, že ji sestra nepozvala na návštěvu jen tak nezištně. Beth osnuje podezřelý plán a Alvina se má stát součástí komplotu jako sestřina dvojnice. Když Alvie okusí život v luxusu, chopí se příležitosti a bez skrupulí začne odstraňovat všechny, kteří jí stojí v cestě. Nic není takové, jak se na první pohled zdá. Thriller nabitý šokujícími zvraty, bezuzdným sexem a žízní po krvi, který nenechá čtenáře vydechnout.... celý text

Přidat komentář

Kira747
21.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Takhle..dobre psany to bylo. Ctivy. Pomerne zbytecne moc sexu a vulgarit ale dobre. Alvina teda docela psychopat (to tyrani zvirat je odporny!), bezcitna, no vlastne Beth je na tom podobne...konec jsem takovy cekala a prala ji to. Jestli bude pokracovani, nevim nevim, jestli ho zkusim.

denča1000
05.03.2023 4 z 5

Vlastně jsem do jisté chvíle myslela, že kniha, kterou jste si vybrala ke čtení, je romantika. Až od jisté chvíle, mi došlo, že čtu thriller... Byl to ale velice povedený příběh, který mě nutil číst stále dál a dál.... nebylo to žádné psycho nebo tak, vlastně jsem se často pobavila, protože Alviiny komentáře v některých chvílích, byly opravdu vtipné..
Byla to povedená zápletka, ale popravdě mě konec zklamal..čekala jsem tam něco velkého, zvrtat, překvapení a ono nic...


Parwana
11.09.2022 5 z 5

Jedna z nejzábavnějších knih, jaké jsem kdy četla. Životní smolařka a průserářka má lepší, hezčí a kultivovanější dvojče, za nímž jede na blíže neurčenou dobu na Sicílii. Zde se stane hrdinkou detektivky a šuká první ligu (to ostatně dělala i doteď). Knihu jsem zhltla na posezení, u první třetiny knihy, odehrávající se v Londýně, jsem se při čtení málem potrhala smíchy. Toto bylo tak dobré, že by to měl zfilmovat Netflix. Dvojčata by hrály sestry Olsenovy nebo by si dvojroli střihla Margot Robbie, vášnivé urostlé Italy by s přehledem ztvárnili hoši z 300 - bitva uThermopyl, fundus luxusních hader a kabelek by měli na starosti lidé podílející se na filmu Ďábel nosí Pradu. Otevřený konec dává nečekaný smysl.

Opisska
15.02.2021 1 z 5

Ke konci už dost nuda, hodně překombinovaný...

NiccaG
11.02.2021 3 z 5

Šílená je opravdu šílená. Pokud máte rádi absolutně nereálné příběhy, tak ano. Pokud hledáte, alespoň trochu reálný základ příběhu (knihy), tak ne.

Cheynee
03.01.2021

Knihu jsem dočetla pouze ze zvědavosti. Zajímalo by mě kde a s čím se autorka léčí, tohle totiž nikdo příčetný nemohl napsat. Je to příběh závistivé psychopatky, která neví co se sebou a je posedlá penězi. Kdyby měla žumpa ještě sklep, tak tahle kniha by se tam skladovala. A ani to by myslím nebylo dostatečné dno.

Misa.K1
03.01.2020 5 z 5

Pokud dokážete knížku brát s nadsázkou a chcete si přečíst něco "ujetějšího", budete se při čtení bavit jako já (a rozhodně nebudete zklamaní). :)

LuciKo
24.11.2019 4 z 5

Tak toto byla opravdu jízda od začátku do konce a jak již bylo zmíněno v komentářích, lepší název knížka dostat nemohla! Nad hlavní hrdinkou jsem kroutila hlavou od začátku až do konce a přestože jsem s ní nemohla v ničem souhlasit, hrozně jsem jí fandila. Velké plus knížky byla její čtivost. A možná se to zdálo místy až moc, ale já jsem se od knížky odtrhnout nemohla a byla jsem zvědavá, jak jen tohle může dopadnout. Dívala jsem se, že v originále jde o celou triologii, tak uvidíme, zda dorazí další díly i do Česka. Za sebe tu potřebu i přes 4* nemám.

mariva
23.04.2019 odpad!

Jak už tu psali jiní, kniha má opravdu příhodný název - ŠÍLENÁ hlavní postava, celá knížka nebo snad sama autorka??? Knížku jsem dočetla jen díky tomu, že jsem doufala, že se snad na konci Alvina probudí z nějakého šíleného snu po požití většího množství drog. Ale bohužel, její chování už na začátku knihy ukazovalo, že není normální a v průběhu děje se vše jen zhoršovalo. Nedovedu si představit, že by se nějaká mladá žena takhle chovala. Otázkou je, zda nebyla pod vlivem drog autorka, když knihu psala.

Devil-Ivet
16.12.2018 4 z 5

Měla jsem veliká očekávání a to se mi jakž takž splnilo. Alvina mi byla hrozně nesympatická a protivná, ale pak po té události to nabralo úplně jiný pád a já se nedokázala od knihy odtrhnout. Až ten konec to celé zkazil. Nemyslela jsem si, že po tom všem bude ještě tak naivní. Přesto to bylo lehce předvídatelné a moc jednoduše ukončené…

Danca196
09.10.2018 2 z 5

Kniha je opravdu šílená, jestli autorka zamýšlela napsat komedii, tak se jí to povedlo.

caracol
13.05.2018 3 z 5

ze začátku knihy bych dala asi i 5 hvězdiček... postupem času mi děj připadal trochu přitažený za vlasy... a konec mne překvapil úplně /nemile/... konec mi přišel dost nejasný. ... I přesto se kniha čte dobře a nelituji, že jsem si ji zvolila

Dala bych 3 a půl hvězdičky

L.Helena
13.05.2018 4 z 5

Kniha o tom, jak jedné praštěné Angličance zkříží cestu sicilská mafie (anebo naopak...). Celkem čtivá, pokud nad tím příliš nepřemýšlíte a berete to jako černý humor a nadsázku.

Modrina
05.02.2018 1 z 5

No... Nevím, jestli jsem vůbec někdy narazila na knihu, již by plně vystihoval název. Za to nechávám hvězdu. Nemohla jsem se začíst a dočetla jsem tohle veledílo do konce jen proto, abych - inspirována klasikem - zjistila, zda je druhá půlka stejná slátanina jako ta první. Až si budete chtít něco přečíst, po tomhle rozhodně nesahejte. I slevové letáky jsou zajímavější.

Jaruce
03.02.2018 2 z 5

Knihu jsem četla se zájmem do poloviny a pak už jen samá mrtvola a nesmysly. Chtěla jsem vědět jak to dopadne a dočetla do konce. Dvě hvězdy dávám za šílenou :-).

Maxina
29.01.2018 2 z 5

Ze začátku to vypadalo nadějně, ale pak... Mrzí mě, že knížka, která mohla být super byla nakonec úplně o ničem. A ten konec... jenom doufám, že to není příprava na Šílená 2. Škoda peněz za e-knihu, i když byla v akci...

Mia73
27.12.2017 2 z 5

Opravdu Šílená...

bafuskyBaf
11.10.2017 4 z 5

Opravdu šílená kniha... číst se to dalo, jen ten konec mě trochu překvapil.

veronika9143
05.10.2017 3 z 5

Bohužel mi tato kniha vůbec nesedla. Měla jsem pocit, že si ze mě autorka dělá srandu, to snad ani nebylo možné, koho ještě chtěla všechno zabít? Nesplnila mé očekávání a celkově na mě působila zmateně. Škoda, mrzí mě to, čekala jsem víc.

Channach
01.10.2017 4 z 5

Bylo osvěžující fandit záporačce. Nechápu, proč má kniha tak nízké hodnocení. Pro mě velice čtivá. Více v mé recenzi v záložkách.