Síla osmi

Síla osmi https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383483/bmid_sila-osmi-GOp-383483.jpg 5 5 3

TRANSFORMAČNÍ SÍLA KOLEKTIVNÍHO VĚDOMÍ Jak využít zázračnou energii skupinky lidí k uzdravení jednotlivců i celého světa Objevte svou mimořádnou schopnost spojit sílu vlastní pozitivní myšlenky se silou druhých a začněte uvnitř i kolem sebe působit neuvěřitelné změny k lepšímu… Lynne McTaggartová ve své knize předkládá převratné, ohromující poznatky o zázračné síle myšlenky, sdílené skupinou, a o jejím bumerangovém efektu. Co vysíláme do vesmíru, to se k nám vrací v zesílené formě. Přestože je síla úmyslu – energie pozitivní myšlenky – obecně vnímána jako zdroj změn, nesmírná síla myšlenky sdílené skupinou dosud prozkoumána nebyla. V Síle osmi přináší Lynne McTaggartová, odbornice na spirituální vědu, pozoruhodné výsledky deset let trvajících experimentů zaměřených na to, jak může myšlenka sdílená osmi lidmi uzdravovat a měnit celý svět k lepšímu. Na základě nejnovějších vědeckých poznatků z oblasti výzkumu mozku, experimentů Gregga Bradena (autora knihy MATRIX, Božský zdroj) i výsledků vlastního univerzitního bádání zde představuje solidní důkazy o tom, že existuje síla kolektivního vědomí i jak funguje. S pomocí této poutavé a jednoduše srozumitelné knihy se můžete naučit uvolnit energii ukrytou ve vašem nitru a používat ji k tomu nejlepšímu účelu – k uzdravení sebe i světa kolem. „Zcela zásadní kniha; dílo, které se objeví jednou za generaci a dokáže změnit směr přílivu…“... celý text

Duchovní literatura New Age
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Power of Eight: Harnessing the Miraculous Energies of a Small Group to Heal Others, Your Life, and the World


více info...

Přidat komentář

ditul
12.11.2021 5 z 5

Autorka pěkně píše, jak se dá léčit pomocí modlitbičky či vysíláním "pěkných" myšlenek. Zprvu uzdravování brala jen jako náhodu, než začala sama věřit v sílu vesmíru.
*Randy Clark, jenž působil jako kazatel v Saint Louis v Missouri, byl bezděčným iniciátorem vzniku takzvaného hnutí "torontského požehnání" z roku 1994, na jehož počátku bylo setkání sto šedesáti lidí. Když tehdy Clark vyzval Ducha Svatého, aby mezi ně sestoupil, lidé v kostele se najednou roztřásli, začali se hihňat a padali na zem jako omámení alkoholem. Mnozí pak tvrdili, že u nich došlo k zázračnému vymizení fyzických či psychických potíží. Zpráva o tom se rychle šířila a do Toronta se sjížděly desítky tisíc lidí z celého světa, aby se účastnily nočních modliteb, v nichž Clark pokračoval následujících dvanáct let. Celkem tři miliony lidí nakonec tvrdily, že pocítily mimořádné účinky modliteb.
*Možná byl klíčem k léčivým účinkům skutečně pocit důvěry. James W. Pennebaker, vedoucí katedry psychologie na Texaské univerzitě, strávil víc než tři desítky let studiem toho, jakou sílu má, když důvěřujeme druhým. Jeho výzkum odhaluje sílu "otevření se". U lidí, kteří dokážou důvěřovat ostatním natolik, že se před nimi ničím nechrání, dochází k posilování imunitních funkcí, aktivity autonomní nervové soustavy a ke zlepšování psychického stavu. Kromě toho méně často vyhledávají lékaře.

GepardLady
03.04.2021 5 z 5

Metroušek to níže vystihl báječně. Já jen doplním, že autorka coby investigativní novinářka, která zprvu byla k tomu, co v knize popisuje, více než skeptická, předkládá opravdu seriózní materiál. Spolupracovala i s řadou renomovaných vědců, sbírala údaje o stavu před a po působení léčebných skupin a data porovnávala. Výsledky byly a jsou úžasný. Kniha není psaná takovým tím americkým nadšeným, až propagačním stylem, který je vytýkán některým ostatním autorům (např. Dispenza), přesto mě to strhlo a doufám, že se na to i u nás chytí víc lidí a nějaká taková skupinka časem vznikne :-)


Metroušek
21.02.2020 5 z 5

Další zásadní, přelomová kniha autorky, která vychází v češtině, a jejíž Pole by si měl povinně přečíst každý "sisyfák". Nenechejte se zmást chybným zařazením knihy pod "astrologii" a "okultismus", je to prostě další kniha, která se snaží rozšířit hranice vědy až tam, kde začíná mysticismus, posvátno a zázraky. Autorka popisuje své pokusy s menšími i velikými skupinami lidí, zaměřených na nějaký prospěšný úmysl (od posílení růstu semínek až po uzdravování lidí, snižování kriminality a prosazování míru v nějaké zemi). Šokující, velmi pozitivní výsledky (včetně okamžitých vyléčení různých onemocnění) ukazují, jakou moc může mít člověk jako pozorovatel / účastník / spolutvůrce existence, pokud se spojí společným, prospěšným záměrem s dalšími lidmi. Hodně zajímavá je pozitivní zpětná vazba, kdy se třeba zdraví nebo duševní rovnováha zlepšily nejen příjemcům záměru, ale i účastníkům skupiny, což můžeme brát tak, že platí "co vysíláš, to se ti také vrátí". Doporučuji k přečtení jak příznivcům New Age, tak tradičních náboženství, a samozřejmě všem nemocným a jejich blízkým. Bylo by přínosné, kdyby takové skupinky u nás působily, třeba po křesťanské bohoslužbě by k tomu byl ideální čas. Dovedu si představit také skupinky jogínů, nebo třeba seniorů v pečovatelských domech. V knize je i návod, jak ve skupině pracovat, aby byla práce skupiny efektivní, a aby zázračná síla, kterou si většinu života zbytečně neseme v nitru, dostala příležitost působit. Pomáhat online třem nemocným týdně a zakusit synergii záměru statisíců lidí současně je možno na www.lynnemctaggart.com (Intention of the Week). Stačí se jednoduše zaregistrovat, a bude vám chodit email s odkazem. Není třeba umět anglicky, stačí půl hodiny přát těm lidem zdraví v neděli v 18 / 19 hodin našeho letního / zimního času. (Podobnou skupinku kdysi udělali v jednom kostele v Liberci. Jedna z věřících těžce onemocněla, ležela na operačním sále, a její život vyhasínal. Její manžel shromáždil komunitu, šli do kostela, modlili se za její uzdravení a zpívali. Po nějaké době volal lékař manželovi, že životní funkce na přístrojích najednou začaly rychle naskakovat, a že si to nedovede vysvětlit. Paní přežila, a uzdravila se. Jedno z rozumných vysvětlení najdeme v této knize.) PS: Posuďte sami, dosud jenom dvě hodnocení a jenom čtyřikrát v přečtených knížkách. Nepřipadají vám lidi aspoň trochu jako blázni?!

Autorovy další knížky

Lynne McTaggart
americká, 1951
2018  92%Síla osmi
2017  82%Pole – Hledání skryté síly vesmíru
1998  93%Co vám lékaři neřeknou
2015  63%Pouto