Signály z vesmíru

Signály z vesmíru https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327488/signaly-z-vesmiru-QJq-327488.jpg 2 7 7

Děj románu se odehrává v západním Německu (Německo vzniklé z okupačních zón spojenců) koncem 50. let 20. století. Hlavním hrdinou je introvertní neprůbojný vědec Wulf, který působí jako asistent fyziky na místním vzdělávacím institutu. Žije v malém zapadlém městečku, kde intelektuální vrstvu představuje on a lékárník. Úspěch Sovětů v dobývání vesmíru (Sputnik, ofocení odvrácené části Měsíce) a nevzdělanost místních jej přiměje k tomu, že postaví přijímač pro příjem signálů z ruských družic. Namísto toho však zachytí jiné signály, které nemají s Ruskem nic společného a zdá se, že přicházejí z jiných světů. Pokouší se rozluštit signály, prodat práva na výrobu přijímače. Do cesty se mu postaví protikomunistická hysterie mocenských struktur (tehdy v USA aktuální případ manželů Rosenbergových, kteří prozradí Rusku stavbu atomové bomby).... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , VPL - Vydavateľstvo politickej literatúry
Originální název:

Signal aus dem Weltall , 1954


více info...

Přidat komentář

Smolař
30.08.2021 odpad!

Psal se rok 1959, Robert Heinlein vydal Hvězdnou pěchotu. Roku 1952 vydal Simak svoje Město A Asimov Nadaci. A mezitím, roku padésátého čtvrtétho Kurt Sandner Signály z vemíru. Tak! A Je to venku!
Nebudu se dlouze rozepisovat, protože by to byla škoda mýho času a „papíru“. Je to nudná hovadina, která zmizela někde v dějinách a to právem.
Celej děj se točí kolem jakýhosi outsidera, kterýho zavřeli do blázince, protože sestrojil příjmač a zachytil signály z jiný sluneční soustavy. Což by nebyl problém a samo o sobě by to působilo, jako hodně dobrej námět, ale tohle je tak nudně a špatně napsaný, že mi nejde na mysl, proč to někdo vůbec vydal. Ono totiž na samotnej hlavní motiv prakticky ani nedojde.
Za mě odpad.

Autorovy další knížky

Kurt Sandner
německá, 1910 - 1968
1962  40%Signály z vesmíru
1959  60%Noc bez milosti