Shinrin-yoku: Lesní terapie pro zdraví a relaxaci

Shinrin-yoku: Lesní terapie pro zdraví a relaxaci https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378878/mid_shinrin-yoku-lesni-terapie-pro-zdra-VVB-378878.jpg 4 19 5

Využívání lesa pro různé relaxační aktivity, je v Japonsku velmi oblíbené a měli bychom se jím inspirovat. Shinrin-yoku nedokáže vyléčit nemoci, ale má prokazatelné preventivní účinky na lidské zdraví a pocit pohody. V posledních letech se onemocnění spojená se stresem stala globálním společenským problémem. Dnešní svět vyvolává u lidí nadměrnou stimulaci a stres, v důsledku toho je lidské tělo náchylnější k onemocněním. Proto nás nepřekvapuje, že se pozornost vrací k shinrin-yoku jako k příkladu přirozeného a nízkonákladového způsobu, jak tento problém zmírnit. Vědci začali studovat účinky přírody na tělo i na psychiku, na lidské zdraví a vnímání pocitu pohody. Je pochopitelné, že když jsme obklopeni přírodou, cítíme se prostě lépe. Nyní máme k dispozici i vědecká důkazy, které potvrzují, že aktivity různých typů přírodních terapií mají vliv nejen na snížení pocit stresu, ale také na hodnoty krevního tlaku a srdeční frekvenci.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Zdraví
Vydáno: , Grada
Originální název:

Shinrin-yoku: The Japanese Way of Forest Bathing for Health and Relaxation , 2018


více info...

Přidat komentář

a304
08.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Dotyk přírody..., vzduch..., dýchání..., klid..., harmonie. Stres ? Ani si nevzpomenu. Pozornost se zaměřuje na ptačí zpěv, paprsky světla procházející zelení, vůně hub, mechové, měkké našlápnutí. Pokec s kamarádkou, která vyslyší to, co se nikdo jiný nedoví. Vracím se, jak znovu zrozená.
Knihu doporučuji, když procházku musíme odložit .

Sabulep
14.05.2022 3 z 5

Vizuálně krásná knížka. Obsahově trochu pokulhává. Pokud se rozhodujete mezi touto knihou a knihou na stejné téma od Qing Li, určitě zvolte tu druhou, je lépe napsána a obsahuje více informací. Nicméně mi nevadí mít doma obě, čtení samo o sobě bylo relaxační díky krásným obrázkům a jednoduchému textu. Taky jsem zpozorovala, že během doby, kdy jsem knihu četla, jsem chodila více ven a více si užívala přírody a cítila se zrelaxovaná.


Zuzka12627
23.05.2021 3 z 5

Kniha je hezky zpracována s krásnými fotografiemi, ale mnoho na čtení v ní není a autor se opakuje. Ale pár nových informací zde najdete.

kamise
24.09.2018 4 z 5

Není toho sice zde moc ke čtení, ale najdete zde zajímavé informace a krásné fotografie. Věřím, že lesní terapie funguje.

Yaromil
26.06.2018 3 z 5

Hodnocení anglického vydání: Kniha je pěkně zpracována, se spousty poutavých fotografií a krásnou úpravou. Po informační stránce by se však kniha dala shrnout do jednoho dvou odstavců. Autor se mnohokrát opakuje. Věřím, že pokud v sobě již máte pozitivní vztah k přírodě, lesu, tato kniha vám mnoho nového neřekne, ale alespoň vás může ujistit v tom, co již tak nějak od přírody v sobě dávno nosíte a cítíte jako přirozené.

Štítky knihy

lesy lesní terapie, léčba lesem

Autorovy knížky

Yoshifumi Miyazaki
japonská, 1954
2018  71%Shinrin-yoku: Lesní terapie pro zdraví a relaxaci

Kniha Shinrin-yoku: Lesní terapie pro zdraví a relaxaci je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce14x
Chystám se číst27x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x