Sexuálna výchova: Road trip

Sexuálna výchova: Road trip https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488897/bmid_sexualna-vychova-road-trip-j3q-488897.jpg 4 42 17

Brat stredoškoláčky Maeve žije tak trochu na hrane. Keď ho zatknú, sestra je jediná, koho môže požiadať o pomoc. Maeve zoženie auto a odhodlane sa vydáva na cestu. Našťastie, s Otisom, tínedžerským sexuálnym guruom, s vernou kamarátkou Aimee a s Otisovým slobodomyseľným priateľom Ericom nebude na náročnú misiu sama. Ani keby chcela... Brat Sean sa zaplietol so skupinou bohatých, zábavychtivých deciek, ktoré ho obvinili zo zločinu. Dôkazy proti nemu vyzerajú dosť presvedčivo. Podarí sa Maeve a jej priateľom rozmotať vzťahy v nóbl partii, odhaliť ich skrytý strach, tajné lásky a nejasné motívy, aby vypátrali pravdu? Pôvodný román podľa fenomenálneho seriálu od Laurie Nunnovej z dielne spoločnosti Netflix.... celý text

Literatura naučná Erotika Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

Sex Education: The Road Trip , 2021


více info...

Přidat komentář

Karin94
05.12.2023 4 z 5

Sex Education, kniha napísaná podľa seriálu na Netflixe, ktorý letí najmä vo svete mladých. V minulosti som si zadovážila aj eknihu, ale pravý dôvod sa do nej pustiť bol teraz, keď som si pozrela všetky časti seriálu až po finále. Kniha ma veľmi milo prekvapila, čo sa o seriáli povedať až tak nedá. Bavili ma prvé tri série, ale posledná mi pripadala urobená nasilu, všetko sa opakovalo a akoby už nemali o čom natáčať. Dokonca ani s koncom som nebola spokojná. Tí, ktorí to videli asi budú vedieť prečo, no každopádne vráťme sa ku knihe.

Trochu som sa obávala, že autorka napíše knihu presne podľa seriálu, ale opak bol pravdou. Dej bol úplne iný, čo bolo pre mňa samozrejme obrovským plusom, pretože by sa mi určite po zhliadnutí seriálu nechcelo čítať to isté, čo som práve dopozerala. Kniha je o Otisovi, Maeve, Ericovi a Aimee, ktorí sa počas letných prázdnin zahrajú na menších detektívov a pôjdu pomáhať Seanovi (Maevinmu bratovi). Všetci boli úplne rovnakí ako v seriáli, čo bolo ďalšie obrovské pozitívum, keďže si ich povahovo iných ani neviem predstaviť. Kniha sa mi čítala výborne a nebolo tam ničoho ani priveľa ani primálo.

Inak som od tejto knihy očakávala, že skoro všetky stránky budú plné sexu, keďže na Netflixe to nebolo inak, no neviem kde nastala chyba. V niektorých knihách, kde by som to ani v najmenšom neočakávala a ani sa to tam nehodí, je tých sexuálnych scén neúrekom a a tu ich je napriek téme žalostne málo. To len tak pre info ostatným, aby vedeli čo (ne)čakať. Knihu určite odporúčam.

Čand@
12.11.2023 2 z 5

Sex education na Netflixe je parádny seriál (teda prvé tri sérky, štvrtá už je len jeden veľký až obrovský omyl) s vychytanými pubertálnymi postavami a s fantastickou Gillian Anderson.
Knižka mi padla do oka na polici v knižnici. No mohla som ako fanúšik seriálu po nej nesiahnuť? Nemohla. Ale mala som. Keby čítam najprv toto, seriál by som si asi nikdy nepustila. Štyri hlavné postavy tu úplne stratili svoje kúzlo. Maeve mi vôbec neliezla na nervy tak ako v telke, Otis vôbec nebol taký srandovne divný, Eric nebol taký uletený. Snáď len Aimeina roztomilá naivita ma tu bavila rovnako. Nestačí však na to, aby som ten nič moc príbeh dala do konca.


tereza5050
08.01.2023 3 z 5

Upřímně jsem si knihu koupila spíše ze zvědavosti. Miluji seriál i jeho hrdiny, takže jsem to brala jako vedlejší odbočku od samotného děje. Příběh byl sice slabší, ale to mi tolik nevadilo...opravdu to je spíš kniha co máte zachvili přečtenou a řadím ji spíš mezi lehčí čtení.
Za mě jsem spíš postradala typickou Maeve....její sarkastické odpovědi.

Romča11
29.12.2022 3 z 5

Tak tohle bylo docela zklamání. Čekala jsem od téhle knihy něco víc a asi i něco jiného. Vlastně to byl úplně jiný příběh, než jaký by člověk čekal, když je na obálce název seriálu Sexuální výchova. Jediné, co to mělo s tím slavným seriálem společného, byly hlavní čtyři postavy a trochu jejich charaktery. Ani ty se podle mě autorce nepodařilo zachytit takové, jaké je ze seriálu známe.
I samotný styl psaní autorky byl takový kostrbatý. Docela špatně se to četlo. Děj navíc negradoval postupně, ale vždy měl taková hluchá místa, kdy se nic nedělo a pak se toho na druhou stranu dělo až moc. Dost nepovedené.
Kniha se navíc místo typického sexuálního poradenství zabývá spíše vyšetřováním případu bratra Maeve. Je to teda spíš detektivka. Navíc ani rozuzlení zápletky není úplně originální. Ale pravého zloděje jsem nedokázala odhadnout skoro do samého konce, to se musí autorce nechat.
Celkové je kniha spíše takovým průměrem. Byla to příjemná oddechovka, ale tuhle knihu můžete s klidem vynechat.

kalinkacz
26.12.2022 4 z 5

Tak tohle mě bavilo!
Sexuální výchova: Road Trip je příběhem našich oblíbených seriálových hrdinů, který ovšem ze seriálu neznáme.
Já se nejprve bála, že se bude jednat jen o přepis scénáře, ale tohle je něco jiného! Trošku mě děsilo, jestli autorka nepokroutí povahu postav, ale naopak! Byly přesně takové, jaké je máme rádi.
Za mě super oddechovka, u které jsem se nasmála a která se četla doslova sama.

iiiccc
19.08.2022 3 z 5

Seriál se mi líbil. Tohle sice nebylo úplně nejhorší ale na to, že to má "detektivní" zápletku, to byla dost nuda. Navíc jsem nepochopila, proč z té Aimee dělali pořád takovou tupěnu...

Barussat
08.05.2022 3 z 5

Miluju seriál, takže když jsem zjistila, že vyjde i knížka na motivy (tudíž ne to co v seriálu bylo nebo třeba bude), musela jsem jí mít. Pak jsem sháněla pohodovou a lehkou knížku na cestování a tahle mi padla do oka, protože jsem chtěla něco oddechového a vtipného. A oboje mi knížka splnila. Tuhle partičku miluju a přesně takový, jaký jsou v seriálu, byli i tady. Opravdu je to taková pohodová knížka, u které vypnete :)

LittleK
19.04.2022 4 z 5

Autorce se neskutečně skutečně podařilo vystihnout povahy postav, takže nemusíte mít strach, že byste byli zklamaní, pokud milujete seriál nejspíš jako většina čtenářů této knihy, protože mimo fanoušky by si své oblíbence našla asi těžko. Děj je sice trochu slabší, ale to jsem ochotná Katy odpustit. Stejně jako fakt, že celkem brzy odhalíte, kdo je za celou tu nepříjemnost zodpovědný. Nicméně se jedná o pohodovou oddechovku na víkend a příjemně strávený čas. Hned mám chuť pustit play S01E01. ;)

Sarah11
16.04.2022 4 z 5

Trochu jsem se bála, jak si autorka poradí s postavami, které známe ze seriálu, ale musím uznat, že tento úkol zvládla přímo bravurně. Maeve je správně cynická, Otis přesně tak akorát neohrabaný, ale dobrosrdečný, Eric se do všeho vrhá po hlavě a Aimee? Ta mě tady svými hlody bavila snad úplně nejvíc. Místy jsem se dokonce musela nahlas zasmát.
Co se týče samotného děje a zápletky, tam už ale kniha oproti seriálu ztrácí šťávu. Působilo to na mě jako taková hodně odlehčená verze pro mladší - málo narážek na sex, postavy (ač si stále nějakým způsobem zachovávaly svoji seriálovou povahu) se občas chovaly na můj vkus až moc dětinsky. Na druhou stranu nebýt jich, tak samotná zápletka knížku neutáhne.
Ve výsledku příjemné odpočinkové čtení, které pobaví, ale beru to spíš jenom jako takový doplněk k seriálu, který je v mnoha ohledech lepší.

KateTheBlogger
13.04.2022 4 z 5

Knihu hodnotím pozitivně, protože miluji seriál Sexuální výchova. Chvilku mi trvalo, než jsem se do děje naplno ponořila, ale stálo to za to. Typické charakterové vlastnosti, jak je známe ze seriálu, zůstaly v knize zachovány a možná jsou dokonce ještě více zdůrazňovány. Za mě se jednalo o příjemné čtení, u kterého jsem se pobavila.

Lejčís
04.03.2022 4 z 5

Samotný seriál je pro mě velká srdcová záležitost, takže jsem si knihu rozhodně nemohla nechat ujít. Je to jako prequely ke Stranger Things - musíte do toho jít s tím, že to prostě není seriál, tudíž od toho opravdu nedostanete to samé. Pro mě to však bylo velmi příjemné setkání s oblíbenými postavami při dlouhém čekání na další sérii :) Není to sice tolik vtipné jako samotný seriál, zápletka taky není bůhvíjak promyšlená, ale neskutečně na tom oceňuju tu uvěřitelnost postav, které jsou opravdu úplně a naprosto stejné jako v seriálu! Maeve a její uštěpačné odpovědi, za kterými se skrývá její laskavost a dobrosrdečnost, Eric a jeho ztřeštěné kostýmy a neutuchající nadšení do všeho, co dělá, Otis a jeho terapeutické schopnosti, pochopení i podrážděnost ze stalkingu jeho milé matky a Aimee je tu snad ještě víc Aimee než normálně.
Pokud jste fanoušci seriálu a nečekáte od toho nadupanou jízdu plnou záchvatů smíchu, ale pouze milé pohlazení po duši, než ta jízda v podobě 4. řady přijde, nebudete zklamaní :)

Bettybook
06.02.2022 3 z 5

Co jsem se u seriálu smála non-stop, tady jsem se zasmála párkrát za celou knihu. Zcela to postrádalo veškerý humor, který seriál má. Ale i přesto se mi kniha líbila a hodnotím ji jako průměr.

rarášek
27.01.2022 4 z 5

I když jsem se u čtení občas trochu zasekla, tak jsem si ji přesto dokázala užít. Moc jsem se u čtení pobavila. :)

voody99
26.01.2022 2 z 5

Ach jo :-\ Neměla jsem se na tuhle knihu tak těšit. Velká škoda i když Aimee válela ... Kniha je za mě velmi ale velmi slabý průměr :-( škoda

Varjohukka
13.01.2022 4 z 5

3,5*
Takový doplněk k seriálu. Nevím jestli by mě to bavilo číst, kdybych neviděla seriál, ale takhle jsem si to celkem i užila.

rajcatko
10.01.2022 1 z 5

Se seriálem to nemá nic společného.

Ellinek
27.10.2021 4 z 5

Ale jo, byla to jízda. Fakt bych nečekala, že se mi něco takového bude líbit, ale bavila jsem se. Otis a Eric byli skvělí a z Aimee jsem šla několikrát do kolen. Mít takovou partičku přátel je splněný sen! A vyjet s nimi na výlet se rovná katastrofě, kterou prostě chcete zažít. jednoduché odpočinkové čtení, které pobaví a možná, když budete pozorně číst, vám i něco dá.