Sestry na cestě mlhou

Sestry na cestě mlhou https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512156/bmid_sestry-na-ceste-mlhou-QhT-512156.jpg 4 20 3

Luzný les… tajuplné místo, kde přebývají trolové, kořenoví skřítci a třpytiví alfové. Sestry Kyra, Margot a Jana tu tráví každé léto. Na babiččině farmě opékají maršmelouny, lezou po stromech a hledají kouzelné tvory. Pak se ale Margot začne chovat podivně a Kyra s Janou dostanou strach z neznámých sil, které starší sestru vábí do hloubi lesa. Co se to s ní děje? Vydejte se spolu se sestřičkami na záchrannou cestu mlhou v okouzlujícím komiksu o dospívání a o tom, jak přijmout změny, jež s ním souvisí.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Sisters of the Mist


více info...

Přidat komentář

Inugoya
29.04.2024 3 z 5

Přiznám se, že si nejsem úplně jistá, co si o tom myslet. Přišlo mi to takové celé strašně nijaké. Ani fantasy, ani reálný život, od všeho tak trochu.

Palec nahoru za pokus citlivě zpracovat téma první menstruace a přerodu v ženu, ale tenhle komix by mi s tím asi nepomohl, kdybych ho otevřela v době, kdy se mě to týkalo.

Po výtvarné stránce je to hodně povedené.

Nezletilci
24.07.2023 5 z 5

Takto komiks hodnotí Zorka (11 let), celou recenzi najdete ve skupině Nezletilí kritici na Facebooku: "Nejvíce se mi na komiksu líbilo, že v něm autorka dokázala vychytat spoustu věcí z reálného života. A taky se mi líbí vtipné ilustrace, odvaha Kyry, která bojuje za starší sestru, i když ta se s ní už nebaví, to, že je příběh zaměřený na mnoho věcí, ale i další detaily, které člověk pochytí až na 2. nebo 3. přečtení..."


Varjohukka
10.06.2023 5 z 5

Tuhle komiksovou knihu si v knihkupectví sama vybrala dcera (6), protože měla za to, že je to další pokračování jiného komiksu o sestrách, který jsme nedávno spolu četly. Až když jsme začaly číst, zjistily jsme, že tomu tak není, že se jedná o úplně jiné sestry a že jejich příběh je trošku mixem fantasy a skutečného světa, kde se řeší přerod v ženu u nejstarší sestry. Celkové pojetí tohoto tématu se mi moc líbilo, dcera vítala převážně tu fantasy linku příběhu. Určitě se ale k tomuto komiksu ještě vrátíme.

Štítky knihy

fantasy pro děti komiksy pro děti

Autorovy knížky

Marlyn Spaaij
nizozemská
2023  81%Sestry na cestě mlhou

Kniha Sestry na cestě mlhou je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce1x
Chystám se číst6x
dalších seznamech1x