Sestry až za hrob

Sestry až za hrob https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365419/bmid_sestry-az-za-hrob-WAU-365419.jpg 3 29 14

Ava nevěří, že je její sestra mrtvá. Ava své dvojče zná. A pozná, když si Zelda jen hraje a manipuluje s lidmi. Ava se vrací na neprosperující rodinnou vinici a znovu musí čelit všemu, před čím už jednou utekla: dementní matce závislé na alkoholu, šviháckému, poněkolikáté ženatému nepřítomnému otci a budoucnosti, které se chtěla vyhnout, když před dvěma lety odešla do Paříže. Rozhodne se odhalit tajemství Zeldiny smrti — sestra prý uhořela ve stodole, kterou zapálila, když omdlela s hořící cigaretou v ruce. Jenže Ava dostává od své sestry e-maily, objevuje ukryté zprávy a ocitá se na výpravě, která ji přivede k dřívějším milencům, vypůjčeným traktorům, zaprášeným láhvím vína, do venkovských striptýzových klubů, k rodinným tajemstvím a citovým vazbám, na něž se tak usilovně snažila zapomenout. Čím více se Ava o svém nepředvídatelném dvojčeti dozvídá, tím více si uvědomuje, že nezná pravidla hry, kterou se sestrou celý život hrála. Caite Dolan-Leachová (nar. 1962) je americká spisovatelka a překladatelka. Narodila se v oblasti Finger Lakes ve státě New York, vystudovala Trinity College v Dublinu a Americkou univerzitu v Paříži. Román Sestry až za hrob (2017) je její prvotinou.... celý text

Přidat komentář

ThrillerLove
17.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Kniha se mi vážně dobře četla, navíc musím říct, že v některých částech jsem se poznala i já sama.
Byla jsem napnutá jak to vlastně skončí. Jestli svou smrt Zelda vážně předstírá či nikoliv. Zelda umí dobře manipulovat s lidmi ve svém okolí. Měla jsem nutkání u této knihy dát si po každé skleničku vína .

Nicméně kniha mě vážně bavila. Takový konec jsem úplně nečekala a věřila, že se na konec někde Zelda objeví. Ne každý příběh má šťastný konec a tahle kniha je toho jakýsi důkaz.

hledaseniki
28.03.2021 4 z 5

Sestry až za hrob, kniha kterou mám od jejího vydání, zase jsem u toho, že odkládám naprosto skvělé knihy! A zřejmě nejsem jediná, protože tady na databázi knih jí hodnotilo strašně málo lidí. Žánrově jde o drama říznuté thrillerem, je to neuvěřitelně čtivé, přečetla jsem jí za jediný den, protože mi to prostě nedalo. Hra na kočku a na myš, složité rodinné vztahy, které jsou hlavním motivem knihy.

Příběh plný alkoholového opojení, záhadných emailů a jedné smrti. Tohle musíte zkusit!


maličkán
12.02.2021 3 z 5

Kniha je čtivě napsána, nenudí, až na konci jsem zjistila, že je to nesmysl, prostě nemožné.

Han-nah
12.06.2020 2 z 5

Mladší z dvojčat Ava dostane zprávu o smrti své sestry Zeldy. Její sestra, která si velmi užívala života, alkohol, drogy, dovedla velice dobře manipulovat s lidmi a i s ní hrála nedefinovatelnou hru. Je zde popisováno souznění dvojčat, jejich životy a vzpomínky na minulost.

petrzel
31.12.2019 5 z 5

Zajímavá kniha a zajímavý příběh.

Astonius
02.04.2019 4 z 5

Moc mě to bavilo.... Vyzdvihla bych kromě promyšleného příběhu i styl, díky němuž člověk knihu velmi těžko odkládá. Čtení je díky němu totiž velmi lehké, rychle ubíhá a jde k věci, řekla bych, že počet použitých písmenek je odměřen velmi přesně, žádné nechybí ani nepřečnívá ... :-) Při čtení se do popisované situace čtenář prostě ponoří a ten příběh doslova žije - to on je Ava. Další a další rozkrývání tajemství je načasováno tak, aby čtenáře bavilo - když už jsem si myslela, že se začnu nudit a bude následovat nějaká jalová část příběhu, objevil se další motiv a děj se posunul, takže zavřít knihu šlo jen stěží. Opravdu moc povedené a skutečnost, jak to všechno doopravdy bylo, se člověk dozví až v úplném závěru (i když pár stránek před odhalením už jsem jisté podezření měla). Doporučuji.

Mufa
10.02.2019 3 z 5

Náhodně jsem na ní narazila v knihovně. Zajímavé téma, nebylo to tak špatný, jak může vyznít z komentářů. Líbilo se mi to. I když věřím, že by se z tohoto námětu dalo vytřískat asi mnohem víc. Přečetla jsem jí za týden, což svědčí o tom, že to bylo čtivý ;-)

zden-ka
03.02.2019 3 z 5

Čekala jsem víc.

Len2očka
01.11.2018 3 z 5

U čtení této knihy jsem neměla pocit,že bych ji chtěla odložit,ale řadím si ji mezi průměrné.

mayinka
25.08.2018 odpad!

Pri cteni knihy jsem mela touhu pit a mlatit hlavou o zed. Je to promarneny tajimavy namet.

ddkk
04.06.2018 3 z 5

Jsem z knihy trochu rozpačitá a vlastně ani nevím, co bych vyzvedla a naopak, co bych vytkla. Mám pocit, že je to takový ten případ "ani ryba ani rak". Dočetla jsem ji jen proto, abych zjistila, že se žádné překvapení, ve které jsem doufala, nekonalo. Poprvé při hodnocení musím přiznat, že dočtení celé knihy bylo učiněné martýrium. Ale je možné, že jsem se jen nějak nemohla soustředit...

Alyx
19.03.2018 4 z 5

Už dlouho se mi nestalo, že bych cítila na konci knihy takové prázdno, smutek a depresi. Spíš než thriller je to psychologický příběh o rozpadu jedné rodiny a o tom, jak chybná rozhodnutí a dávné tragédie ovlivňují naše životy dlouho po tom, co k nim došlo. A taky trochu o tom, jak nás minulost ovlivní a my si ji přenášíme do současnosti a budoucnosti... Člověk by si skoro dal panáka, ale vzhledem k okolnostem Sester až za hrob-ne.

mariva
01.02.2018 3 z 5

Příběh byl zajímavý, dokonce i napínavý, ale nějak mi vadil styl psaní. Kniha se mi špatně četla, většina postav byli alkoholici a jejich chování bylo nepochopitelné a celý styl vyprávění byl divný. Škoda, námět by to byl dobrý.

Ivuska.09
30.01.2018

Kniha, ve které spolu dvojčata rozehrávají zajímavou hru. Děj mě bavil, i když nějaká místa byla zbytečně podrobným ohledem do minulosti. Zase trochu jiný příběh, trochu jiný thriller. Vhodné zejména pro ty, co rádi zkoušejí něco nového - za přečtení určitě stojí.