Šest podezřelých

Šest podezřelých https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87056/bmid_sest-podezrelych-Ttu-87056.jpg 4 37 8

Měl to být bombastický večírek pro ty nejbohatší a nejvlivnější z celé Indie. Vicky Ráj, syn ministra vnitra, byl právě zproštěn obvinění z vraždy. Co na tom, že všichni vědí, že ve skutečnosti vraždil, a nikoliv poprvé? Moc a intriky měly větší váhu než vratká spravedlnost. A tak Vicky oslavuje… - dokud ho přesně o půlnoci v jeho luxusní rezidenci někdo nezastřelí. Zbraň, která mohla vypálit smrtící kulku, se najde u šestice hostů. Který z šesti podezřelých se rozhodl vzít právo do vlastních rukou?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Six Suspects , 2008


více info...

Přidat komentář

Nofar197
10.02.2024 5 z 5

Kdo z šestice podezřelých zastřelil zpovykaneho synáčka indického ministra vnitra, který má sám na svědomí nejeden lidský život? Inu karma je zdarma, a indická policie se vzhledem k okolnostem pořádně zapotí.
Sice místy poněkud zmatečné, ale bavila jsem se dobře, takže pět hvězdiček.

aralka
30.06.2020 3 z 5

Kniha je taková rádoby "humorná", chování některých postav jsem nepobrala, asi to má být něco jako satira, ale nesedlo mi to. Jinak plně souhlasím s komentářem Trudoš.... :-) Knihu jsem četla šíleně dlouho, vůbec to do mě nelezlo :-)


karin4338
28.03.2020 3 z 5

aj keď mám averziu k Indii,ale nejako som v antikvariate stiahla po tejto knihe. človek musí býť po prečítaní vážne rád, že žije v Europe.
nehovorím, že knižka je zlá. Zo začiatku som trpela neskutočne. ale keď sa dej rozbehol, tak potom super. bolo to zaujímavé. jednotlivé postavy sa vo finále prepojili. je pekné, že aspon niektorý z nich skončili v dobrom, takže aj trošku happy end sa nakoniec konal. :D

lucyq
11.01.2020 5 z 5

Tak zamotaný příběh prolínající se z různých perspektiv. Skvělý!!

Tomas@S
01.11.2017 5 z 5

Knihu jsem si pujcil v knihovne, kdyz jsem na ni nahodne narazil a rozhodl se precist si neco od autora "Milionare z chatrce". A neudelal jsem chybu. Podobne jako se mi libil film o indickem mladikovi, tak i kniha me vtahla do teto velike zalidnene zeme. Osobne bych tam nejspise nikdy nejel, ale zprostredkovane je to hodne zajimave. Ale zpet ke knize. Autor v ni prostrednictvim nekolika podezrelych, na pozadi vysetrovani vrazdy, ukazuje Indii nejspis opravdu takovou jaka ve skutecnosti je, samozrejme s trochou literarni nadsazky. To znamena plna korupce v obrovskem meritku, kterou si dokonce ani v nasich podminkach neumime predstavit. Vedle vrahu a korupcniku se v romanu vyskytuji i hodne sympaticke osoby. Je to takova smes barev, usmevu, smutku, hruzy. Je to zaroven plne humoru a nadsazky. Napriklad prevtelovani Gandiho je proste dokonale. V podstate to v celkovem dojmu trochu pripomina prave onoho slavneho milionare.

Levandulle
25.03.2016 5 z 5

Autor poutavě popisuje osudy několika postav z nejrůznějších vrstev indické společnosti od negramotného chlapce po zhýčkaného synka z rodiny ministra. Děj má detektivní zápletku, ale to není na ní to nejdůležitější. Souhlasím, jak píše Rup i Trudoš, že se jedná o satirickou sondu do poměrů v Indii, která ukazuje na veliké sociální rozdíly a vše prostupující zkorumpovanost. Je ale především výborně napsaná, vtipná a dobře se čte. A protože mě zajímá, jak se žije v jiných zemích, je to přesně kniha pro mě.

trudoš
10.05.2015 3 z 5

Po detektivní stránce román příliš nefunguje. Už zpočátku dá Vikas Swarup jasně najevo, že stačí počkat na výsledky balistických zkoušek, aby mohl být určen vrah z šestice zadržených. Proč tedy číst následujících čtyři sta padesát stran? Ty popisují osudy hlavních aktérů před tím, než se dostavili na místo činu. Ovšem jestli čekáte brilantní propojení dějových linií, které v závěru zaklapnou do nečekaných souvislostí, budete zklamáni. O překombinovaném závěru pak snad ani nemluvě.
Šest podezřelých je tak spíše odlehčenou satirou, beroucí si na paškál společenskou a politickou situaci v současné Indii. V tomhle funguje příběh bezvadně. Chvílemi je sice drobet vyvatovaný a občas zbytečně nadsazený, ale má to své kouzlo. Obzvláště linie zkorumpovaného politika, jehož „posedne“ duch samotného Gándhího, je vážně povedená.
Problém je, že mě osobně indické prostředí moc netankuje, díky čemuž jsem se častěji nudil, než bavil. Chyba výběru a dobře mi tak.

Rup
21.05.2013 5 z 5

Opět, jako u prvního díla, se jedná především o sondu do společnosti současné Indie. Pokud někdo hledá thriller plný mrtvol, honiček, apod., tak ať tuto knihu ani neotvírá, byla by to ztráta času jak pro čtenáře, tak pro autora.

Štítky knihy

Indie detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

Vikas Swarup
indická, 1963
2009  83%Milionář z chatrče
2011  82%Šest podezřelých