Seskok k nepříteli

Seskok k nepříteli https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78048/seskok-k-nepriteli-78048.jpg 3 5 2

Podtitul: Nevšední osudy hrdinných žen ve 2. světové válce. Příběhy žen - agentek tajných služeb ve 2. světové válce. Agentky tajných služeb dnes známe především z filmů a špionážních románů. Přitom právě tak statečné ženy působily za druhé světové války po boku Spojenců. Anglická tajná organizace SOE (Special Operations Executive) je od roku 1942 vysílala do podzemí války na nacisty okupovaných územích Evropy. Ze spisů utajovaných po desetiletí v britských archivech i z autentických vzpomínek pamětníků se podařilo autorce zrekonstruovat napínavé osudy nevšedních žen. Třetina z nich účast ve speciálních operacích zaplatila životem. Nakladatelská anotace.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Příběhy
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Absprung über Feindesland - Agentinnen im Zweiten Weltkrieg


více info...

Přidat komentář

Market = )
17.05.2018 4 z 5

Čtvrtá * za zpracování důležitého tématu. Jinak vzhledem k tomu, že knížka nebyla v knihovně v beletrii ale v odborné literatuře, není co namítat ani proti "malé dějovosti". Líbilo se mi, že na konci byl seznam agentek i všech skupin se základníma informacema, takže se dalo docela dobře orientovat co a jak. A teda jak si MI 6 jela jen na svým písečku jsem asi radši nechtěla vědět :-(. Kdyby se někdo téma rozhodl zpracovat jako "válečný román", byla bych nadšením bez sebe :-).

LaKrec
12.02.2014 5 z 5

Výborná kniha popisuje práci a nasazení žen v SOE ze sekce F. Odhaluje také proč byly některé ženy a agenti zatčeni ihned po vysazení do akce a kdo stál za jejich odhalením.
Popisuje také zradu a spolupráci H.Déricouta s důstojníkem SD Boemelburgem a rivalitu mezi SOE a MI 6.


Štítky knihy

druhá světová válka (1939–1945) vzpomínky podle skutečných událostí

Autorovy knížky

Monika Siedentopf
německá, 1944
2009  68%Seskok k nepříteli