Hádesov pes

Hádesov pes https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422298/bmid_hadesov-pes-hAk-422298.jpg 4 10 2

Uzdravovať v ríši mŕtvych? Ťažká úloha! Démona si predvolal samotný boh podsvetia – mocný Hádes. Jeho trojhlavý pes Kerberos totiž nie je po návrate zo sveta živých vo svojej koži. Namiesto toho, aby strážil bránu do ríše mŕtvych, kýcha a neznesiteľne zavýja. Hádes má z toho nervy a od Démona chce, aby vo svojom kufríku našiel liek, ktorý by psa vyliečil. Lenže keď sa mu to nepodarí, môže skočiť všelijako. ..... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

Hound of Hades , 2015


více info...

Přidat komentář

cestina_s_linus
16.04.2024 5 z 5

Z Démona se stal oficiálně strážce stájí... spíše je jejich kydačem a veterinářem... moc dlouho se zde neohřeje, protože jej do svých služeb povolá samotný Hádes. Na Démona čeká náročný úkol - uzdravit Kerbera. Čas je Démonův nepřítel a náš malý polobůh se vydává na cestu podsvětím, aby obstaral potřebné ingredience na uzdravení svého pacienta.

Oproti předchozí knize mě zaujala jedna věc - tentokrát dostáváme zajímavější děj. Proč je to překvapivé? Počet stran se o moc “nezvýší, ale děj je mnohem zajímavější. Asi za to může i větší množství postav, se kterými se Démon musí setkat.

I tento díl doporučuji do školních knihovniček (nejlépe na prvním stupni).

Doufám... opravdu doufám, že (nejlépe) Fragment vydá i další díly, protože tato série je pro dětské čtenáře úžasná!

Atlantis
22.09.2020 4 z 5

Hlídač podsvětí je taková příjemná, svižná blbinka. Ano, příběh se valí dopředu zbytečně rychle, jednotlivé kusy děje se na sebe lepí prapodivně, ale úplně vidím nějakého třeťáka se zájmem o řeckou mytologii, jak se bude nad malým Démonem rozplývat blahem.


Štítky knihy

pro děti od 10 let

Autorovy další knížky

Lucy Coats
britská
2019  71%Strážce stájí
2019  76%Hlídač podsvětí