Selected Stories / Výběr z povídek (dvojjazyčná kniha)

Selected Stories / Výběr z povídek (dvojjazyčná kniha) https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38304/vyber-z-povidek-selected-stories-38304.jpg 3 8 2

Výběr povídek a úvah známého humoristy, zpracovaný ojedinělým způsobem - na levé straně je původní text, na pravé straně pak překlad do češtiny, čímž odpadá pracné a zdlouhavé hledání ve slovníku. Méně obvyklé výrazy, ustálená rčení nebo slovní spojení jsou navíc v původním i přeloženém textu zvýrazněny.

Přidat komentář

xulij01
23.07.2023 3 z 5

Knížka obsahuje sedm povídek. Obecně se mi líbila zápletka povídky (pokud tedy nějakou měla), bohužel se tam poté objevuje "filozofování" autora, a to už nebyl zrovna můj šálek kávy. Některé povídky jsou pouhým zamyšlením se nad rolí mužů a žen ve společnosti (čili bez jakékoliv hlavní zápletky), autor se snaží být plný ironie a nadsázky, ale alespoň mě to příliš neoslovilo. Solidní byla první povídka (Muž, který nevěřil na štěstí), tam se víceméně omezil na zajímavý příběh protkaný humorem a ironií. Text je zrcadlový, na levé stránce anglicky, na pravé česky. Na procvičení angličtiny to špatné není, ale najdou se určitě zajímavější bilingvní knihy. Celkově bych hodnotil 70 %.

tučňák222
22.11.2019 3 z 5

Vtipné, čtivé zamýšlení se nad životem, díky kterému se dá i zdokonalit v angličtině.